Близък на Березовски - мъртъв в Лондон

Разследването не е свързано с отравянето на Скрипал
13 мар 2018 19:20, Петя Славова
55
Близък на Березовски - мъртъв в Лондон
Снимка: БТА

Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски е намерен мъртъв в Лондон, предаде Ройтерс, като се позова на британския в. "Гардиън".

Николай Глушков е бил открит от свои роднини и приятели снощи, заяви неговият адвокат.
Засега не е ясна причината за смъртта на 68-годишния руснак, който е бил близък приятел на Березовски и е живял в изгнание във Великобритания, пише БТА.

Лондонската полиция съобщи, че засега смъртта в се води като настъпила "по неизяснени причини" и няма никакви доказателства, че е свързана с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

Разследването се води от контатерористичния отдел като предпазна мярка, имайки предвид предполагаемите връзки на покойния. В съобщението на полицията дори не се посочва име, тъй като починалият още не е официално разпознат. Говори се само за шейсетина годишен мъж.

През 90-те години на миналия век Глушков е работил за руския авиопревозвач "Аерофлот" и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ".

През 1999 г., след като Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин и бяга във Великобритания, Глушков е обвинен в пране на пари и измама. Той прекарва пет години в затвора и е освободен през 2004 г.

През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо убежище. През 2011 г. е дал показания по съдебно дело, заведено от Березовски срещу руския олигарх Роман Абрамович, запазил добрите си отношения с Кремъл

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В нито един случай британските власти не са обявили с какво аджеба са се занимавали въпросните "пострадали от дългата ръка на Москва"!Едва ли е случайно!Малко вероятно е тия да са водили тих пенсионерски живот...Като се знае какво са правили в Русия,логично е да се предположи,че не са мирували и в Англия.А тези "бизнеси" са доста рискови навсякъде по света и партньорите не си поплюват!
49
0
 
10
 
! Отговори
Виновен преди 6 години
Путин е виновен, че хората не живеят вечно
48
4
 
3
 
! Отговори
пЕШО ТАНКИСТА преди 6 години
Ей това вече е т.н. ръка на Кремъл!Крал от Аерофлот,крал а после избягал с парите в Лондон че даже и Навални финансира и прочие. Вероятно Путин е щял да го ликвидира наесен, след световното но евтината постановка която спретнафа британците с "Новичока" го е накарало да избърза. Голата истина е че никакво отравяне с БОВ няма. Скрипал със щерка му или са в хотелската си стая и чакат "изцеление" или вече са с куршум в главите в някоя дупка.Тозе е мишок-бушон,но удушения днес е едра риба.Съдба!
47
1
 
7
 
! Отговори
Невидим преди 6 години
Русия е изобретила шапка-невидимка
46
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Егати тия мрът като Мишо Бирата!
45
5
 
10
 
! Отговори
От кариерата преди 6 години
МИ -6 прави "ОПТИМИЗАЦИЯ" на пенсионните си фондове за разкрити агенти. И едновременно с това се опитват да изкарат дивиденти на гърба на Владимир Миродържеца. Нещастни краварски ***!
44
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жужету се е развихрило. Впрегнало копоите и действа.
43
2
 
9
 
! Отговори
краварска му работа преди 6 години
Така сигурно назапад разбират "разширяване на санкционния списък". Наказват тия руснаци до които могат да се докопат - за нещастие на предателите....
42
3
 
9
 
! Отговори
Съкратиха щата преди 6 години
Циничните англичани пестят от фонда за пенсионирани разузнавачи!Докато правят "съкращенията" се опитват да изкарат и политически дивиденти.
41
6
 
14
 
! Отговори
още колко? преди 6 години
Англичаните убиха още един руснак. Колко още руснаци трябва да бъдат убити, за да подсили Лондон обвиненията си към Русия?
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния борец за демокрация, получил политическо убежище в Лондонстан. Осъден е за кражба на 122 млн. долара, докато е бил зам директор на Аерофлот
39
2
 
15
 
! Отговори
Странна работа преди 6 години
Защо ли тези ниищожества започнаха да измират преди световното в Русия и преди изборите? Путин ги неглижираше, но наближи световното по футбол и ги уби, за да не викат за Англия сигурно.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е точно оня дето каза че березовски е убит от ми 6след като е получил положителен отговор от путин на молбата си да се върне в русия- който има мозък се сеща за какво става дума
37
1
 
6
 
! Отговори
БРЕ преди 6 години
КВО ВЗЕХА ДА МРЪТ ТЕЗИ ДЖЕНДАРИ--АМА КАКВО СЕ ЧУДА--ПУТИН Е ВИНОВЕН,САМО ТОЙ
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственика на Челси що ли прави завалията както са ги почнали подред току виж футбалерите останали сираци.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сте национален предател и Великобритания ви е дала убежище, значи рано или късно ще ви убият. Защо ли? С пропагандна цел естествено.
34
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Путин изгони и разкара едни олигарси евреи от един клан и на тяхно място внедри други!!!Който не е разбрал да разбере!!!Просто става въпрос за пари и власт!!!А всички пари на руските олигарси са в офшорни банки!!!А да ви кажа ли кой контролира офшорните банки, селяни прости?????Агент Фил Морисън!ЦРУ!!!
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се кога ли готвача на Жужи ще му сготви нещо с "новичок"
32
2
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Който е ЗА да запалим Вселенската патриаршия, нека да излезе тази нощ, герои мои юначни!Да излезем всички, по градове и сека, всеки кой откъдето е. Да излезем всички облечени в бели чаршафи! Точно в 12 в полунощ! Забулени в бели чаршафи, във всички градове и села, по централните площади, и да викаме "Уууууу"! Да уплашим властта, юнаци мои!Тази нощ, точно в 12! С бели чаршафи, по площадите и викаме: "Уууууу"!С нами Бог! Действайте!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че няма загинали хора.