Роден и отровен! Европа ни смъмри за див чесън

Опасни химикали открити в наш продукт във Франция
20 мар 2018 09:10, Петя Славова
35

8605 гледания   |  Още видео

Опасни химикали са открити в български див чесън, продаван във Франция. За случая алармира Европейската система за бързо предупреждаване за храни и фуражи, съобщава Bulgaria ON AIR.

В началото на този месец европейска система предупреждава за наличието на индустриални замърсители в изсушен див чесън с произход България. На втори март страната ни е сезирана за проблема.

Във въпросния продукт е открито съдържание на бензоапирен в пъти над нормата. Източникът на замърсяване към този момент не е установен.

Търговците на българския пазар също не си обясняват как опасното вещество би могло да попадне в дивия чесън. Според експерти от бранша най-вероятно дивият чесън е произведен в Китай и е преопакован у нас. Тъй като в България няма данни за сертифицирано биологично производство на див чесън.

Бензоапиренът попада сред химикалите, които са опасни за човешкото здраве. Малкото количество в случая обаче не може да причини сериозни последици.

Все пак родните потребители остават мнителни. От Агенцията по храните поясниха, че въпросният чесън е изсушен в пунктове, регистрирани в Регионалната инспекция по околната среда. Няма данни за разпространение на продукта у нас.

 


35
Още по темата: ФранциячесънBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 % от маслиновото масло се бутилира в България, като се смесва със слънчогледово и минава за екстра върджин.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРСКАТА ЛЮТЕНИЦА СЕ ПРАВИ САМО С КИТАЙСКО ДОМАТЕНО ПЮРЕ.
32
1
 
6
 
! Отговори
:):) преди 1 година
a добър ден, ами с пчелния мед е същата мафия но държавата се прави че не вижда а бг пчеларството гине.Къде са зелените да реват срещу таз далавера. Ееее те са в другата с Банско и пирин....
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората от Европа ни предупреждават за евентуално натравяне и вместо да им благодарим нашите умници са изпонаписали какви ли не лъжи и плоски забележки за да предизвикат отрицателни реакции спрямо Европа и да ни дърпат към Азия
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво значи роден и отровен от кого отровен -от Европа отровен -ние купуваме продуктите на Европата и знаем че тези продукти са четвърто качество -такова за нас изхвърля ли си Европата боклуците у нас -Да -това го доказава двойния стандарт в продуктите които купуваме тук .За да не бъде така ние трябва да произвеждаме бълг.продукти -българско трябва да консумираме не агнешко от Нова Зеландия и телешко от Аржентина .Не купувайте чуждо гледайте етикетите и купувайте българско
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа ни била смъмрила ,айде стига бе -не щем продукти от Европа -искаме си българското.Обаче-това е въпросът -дали тези от горе искат българското или получават пари от Европа да ни затрият
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе намерили нещо в наш продукт ,а техните некачествени продукти които купуваме и консумираме ,двойния стандарт при храните които внасят тук за това мълчат.Гледах едно предаване кулинарно в което Бурдейн се кефеше не една шекмбе-трезве супа от АЗИЯ а нашата шкембе чорба -българската оригиналната искаха да я забранят ,вероятно не сме я и патентовали както кравето мляко и сиренето и Еленския бут и бахура и други -за това са виновни министерствата не производителите както искат да го натрапят
27
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 15 Чакай бе, как така китайски ***.... Нали с тези *** Китай стана поднебесната държава и щяла да унищожи великата икономика на САЩ .Руската отдавна е унищожена.
26
7
 
5
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До Анонимен 8 Ами с този закон, че при капитализма водеща е печалбата САЩ станаха най великата и могъща сила на света.Това са икономическите закони. Парите трябва да носят пари.Щом не става , предприятието фалира.А не като при соца.Взимат от печелившите предприятия и дават на губещите за да покажат на Запада, че у нас нямало безработица. Да ама не!Пък После Горбачов бил виновен че предал социализма.Не . Самия соц. си беше виновен и пропадна в световен мащаб.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня Скрипал май е ял чесън и краставица с два различни тора, които са се смесили и се е получил Новичок. Сега ще наредят "Българският чесън" до "Българският чадър".
24
2
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 година
Не е плашещо това, че в див чесън са открили химикали толкова колкото, че за пореден път Българската Агенция по храните трябва някои друг да я сезира за това, че в България има опасни продукти или, че състава на продуктите не отговаря на написаното както и нещо което всяко дете в детската градина знае - че продукти за България от една и съща марка коренно се различават като качество с тези за Германия, но цената им е същата.
За какво взимат заплати тия ***? Какво откриха те? НИЩО!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работих 5 години с китайци. Те са ми казвали да не ям и пия нищо от Китай, защото е отровено с химикали!
22
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Сигурно чесънът е бил отровен по нареждане на Путин. Да се извика посланикът на Русия за обяснения.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то и немското масло пък е преопаковано у нас.....май всичко вече е пре цакано , а ние все сме прецакани.
20
4
 
1
 
! Отговори
....... преди 1 година
ne vinagi e taka kakto se opisva
19
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
в българия няма чесън този е от китай 5 лв за кг
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...... да го е брал?
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български Новичек!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е бран от *** !?
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То повечето от стоката по магазините е китайски бokлуk. Кой преопакован, кой не. Все тая.