Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!

Те не желаят да стават част от европейското общество, заяви Расмусен
22 мар 2018 08:40, Боряна Павлова
144
Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!
Снимка: архив Reuters

Много мигранти не споделят ценностите на ЕС и не желаят да стават част от европейското общество, заяви премиерът на Дания Ларс Льоке Расмусен в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ТАСС.

"Приветствам това, че мнозина млади мюсюлмани постъпват в нашите университети, но остават твърде много хора, които не споделят нашите ценности и не са част от нашето общество. Това представлява опасност, особено когато такива хора са съсредоточени в определени градски райони или общини", казва Расмусен, цитира БТА.

На властите понякога се налага да се сблъскват с факта, че в страната живеят имигранти от второ или трето поколение, които не са интегрирани в обществото.

"Те живеят тук от 10, 20 или 30 години и не говорят датски. В Дания отдавна имаме проблеми с паралелни общества в някои квартали", отбелязва датският премиер.

Контролът по вътрешните граници на ЕС е необходим, "докато незаконната миграция продължава да е сериозно предизвикателство", казва Расмусен и признава, че през 2015 г., в пиковия период на мигрантската криза, "положението излезе от контрол".


144
Още от
Напиши коментар Коментари
128
0
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 месец
Сети се Мара да се побара!
Това са хора с друга ценностна система, те не желаят да се приобщават, те желаят да ни заличат. За тях ние сме нечисти и ненужни.
Какво да очакваме от авганистанските овчари, които освен упътването на Stinger, друго не са чели! Или арабите, дето смятат жените за стока! За хората от Африка с алтернативен цвят, не искам и да споменавам!
Това не са мигранти, това са завоеватели!
127
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
на кораби и към сирия хора без образование нямат място в европа те идват
не да се интегрират а да получават детските надбавки
126
0
 
7
 
! Отговори
по-добре късно преди 1 месец
А нас на какво ни учат.
Май ще дойдат на нашия.
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има решение, всеки да си отива там, от където е дошъл.За какво ги държат, като не искат да се интегрират, да учат, да работят??Само да живеят на помощи, които са изработили другите ли?Спирате им помощите, повече от половината ще си заминат сами.
124
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
Ми споделяйте вие техните ценности къф е проблема!
123
1
 
13
 
! Отговори
Изненадааа! преди 1 месец
Я, каква изненада!
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом не са си направили труда дори да научат датски, значи са дошли само с цел да ги хрантутите. Защо ги търпите?
121
0
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 1 месец
Ама пък се размножават в пъти повече. Накрая да не бягате насам, а?
120
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О,нима гинеколозите и инженерите и бъдещите такива които щяхте да обучите за да подпомогнат икономиките ви отказват да изпълняват задълженията и нещо не им се учи??О,каква изненада ама нашите роми и не само са ви проблем,ами и нашите роми и "бежанците"дойдоха при вас за ДЕЦКИ и социални помощи!Плюйте още по източноевропейците и особено против българи и румънци поплювковци надменни.Какво е това Мигрант,прелетен вид някакъв ще да е!?
119
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А добро утро,сетихте се! С времето ще ди проличи и какви точно ценности имат,но няма да ви хареса!
118
2
 
32
 
! Отговори
толерастия преди 1 месец
Карадайъ"баш" председателя на ДПС веднага да изпрати протесно писмо на датския премиер Ларс Льоке Расмусен,че нарушава правата и сЛободийте на мюсулманите.Пречи им да си живеят по техните традиции и да си говорят и изучават майчиния им език.Обаче трябва да се водят европейски граждани и да ползват всички блага без да се интегрират.
117
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо живеят в паралелни общества?
Защото обществата им е позволило.
Ако за да живеят трябваше да работят, а не да лежат на помощи нямаше да се изолират толкова. Ако с помощите не се стимулираше раждаемостта на слабообразовани, неработещи майки момичетата щяха да учат и да работят. Не като сега, единт мюсюлманин, - 4 жени, три от които се водят самотни майки и получават насърчения, че били самотни. Как се раждат деца в самота? Най-древната професия ли практикуват?
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато изнасилят дъщерята му и жена му може би ще си помисли,че някои трябва да се депортират :D
115
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко десетилетия са необходими докато стигнат до истината? По същия начин вярваха, и ни уверяваха, че нашите "***" могат да се интегрират. Докато не им се наложи да ги опознаят.... Е, добре дошли в реалността!
114
1
 
32
 
! Отговори
Ами сега? преди 1 месец
Нали точно датчаните посрещаха мигрантите с домашни бисквитки, прегръдки и целувки??? Как така се обърна палачинката? Ще си ги търпят и това е!
113
1
 
38
 
! Отговори
П.Петров преди 1 месец
Добр'утро!
Невъзможно е да събереш хора с корено различен манталитет и да очакваш, че нещата ще се наместят от само себе си ! Неминуемо пришълците се маргинализират ! Отделно западняците са лицемери - гледа те, усмихва ти се вежливо, говорят ти благо, а си мисли "Тази май.муна откъде дойде!?". На политическо говорене са много толерантни иначе - ползват "български и румънски граждани", като евфемизъм за ***.
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за сметка на това пък евопейците споделят доста $$$$ с имигрантите , и един ден ЕС ще е мюсулманска заради тази идиотска политика
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да,ама фрау Меркел е на друго мнение.Кой може да я убеди в очевадното?Май никой.Лошото е,че останалите ов-це в ЕС и свирят по гайдата.
110
1
 
11
 
! Отговори
до Авторката преди 1 месец
След като си споменала Немския вестник що не потърси в гугъл на немски колко дават на 4-члено Семейство в Германия , само 3000 Евро готова пара без 40 % Данаци в Германия
109
1
 
24
 
! Отговори
ХОРАТА СА ПОКАНЕНИ преди 1 месец
Ще ги дондуркате да са нахранени за да се размножават по- добре." СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА" И ЩЕ СЕ ПОЧЕСВА ДОКЪТО ДОКАТО ДАТЧАНИТЕ СТАНАТ ПО-МАЛКО ОТ МИГРААНТИТЕ И ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ТЕ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ.ДАТСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ ДА ЗАПОЧНЕ МОМЕНТАЛНО!