Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!

Те не желаят да стават част от европейското общество, заяви Расмусен
22 мар 2018 08:40, Боряна Павлова
144
Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!
Снимка: архив Reuters

Много мигранти не споделят ценностите на ЕС и не желаят да стават част от европейското общество, заяви премиерът на Дания Ларс Льоке Расмусен в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ТАСС.

"Приветствам това, че мнозина млади мюсюлмани постъпват в нашите университети, но остават твърде много хора, които не споделят нашите ценности и не са част от нашето общество. Това представлява опасност, особено когато такива хора са съсредоточени в определени градски райони или общини", казва Расмусен, цитира БТА.

На властите понякога се налага да се сблъскват с факта, че в страната живеят имигранти от второ или трето поколение, които не са интегрирани в обществото.

"Те живеят тук от 10, 20 или 30 години и не говорят датски. В Дания отдавна имаме проблеми с паралелни общества в някои квартали", отбелязва датският премиер.

Контролът по вътрешните граници на ЕС е необходим, "докато незаконната миграция продължава да е сериозно предизвикателство", казва Расмусен и признава, че през 2015 г., в пиковия период на мигрантската криза, "положението излезе от контрол".


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 8 месеца
Сети се Мара да се побара!
Това са хора с друга ценностна система, те не желаят да се приобщават, те желаят да ни заличат. За тях ние сме нечисти и ненужни.
Какво да очакваме от авганистанските овчари, които освен упътването на Stinger, друго не са чели! Или арабите, дето смятат жените за стока! За хората от Африка с алтернативен цвят, не искам и да споменавам!
Това не са мигранти, това са завоеватели!
127
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
на кораби и към сирия хора без образование нямат място в европа те идват
не да се интегрират а да получават детските надбавки
126
1
 
7
 
! Отговори
по-добре късно преди 8 месеца
А нас на какво ни учат.
Май ще дойдат на нашия.
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има решение, всеки да си отива там, от където е дошъл.За какво ги държат, като не искат да се интегрират, да учат, да работят??Само да живеят на помощи, които са изработили другите ли?Спирате им помощите, повече от половината ще си заминат сами.
124
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 8 месеца
Ми споделяйте вие техните ценности къф е проблема!
123
1
 
13
 
! Отговори
Изненадааа! преди 8 месеца
Я, каква изненада!
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом не са си направили труда дори да научат датски, значи са дошли само с цел да ги хрантутите. Защо ги търпите?
121
0
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 8 месеца
Ама пък се размножават в пъти повече. Накрая да не бягате насам, а?
120
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
О,нима гинеколозите и инженерите и бъдещите такива които щяхте да обучите за да подпомогнат икономиките ви отказват да изпълняват задълженията и нещо не им се учи??О,каква изненада ама нашите роми и не само са ви проблем,ами и нашите роми и "бежанците"дойдоха при вас за ДЕЦКИ и социални помощи!Плюйте още по източноевропейците и особено против българи и румънци поплювковци надменни.Какво е това Мигрант,прелетен вид някакъв ще да е!?
119
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А добро утро,сетихте се! С времето ще ди проличи и какви точно ценности имат,но няма да ви хареса!
118
2
 
32
 
! Отговори
толерастия преди 8 месеца
Карадайъ"баш" председателя на ДПС веднага да изпрати протесно писмо на датския премиер Ларс Льоке Расмусен,че нарушава правата и сЛободийте на мюсулманите.Пречи им да си живеят по техните традиции и да си говорят и изучават майчиния им език.Обаче трябва да се водят европейски граждани и да ползват всички блага без да се интегрират.
117
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И защо живеят в паралелни общества?
Защото обществата им е позволило.
Ако за да живеят трябваше да работят, а не да лежат на помощи нямаше да се изолират толкова. Ако с помощите не се стимулираше раждаемостта на слабообразовани, неработещи майки момичетата щяха да учат и да работят. Не като сега, единт мюсюлманин, - 4 жени, три от които се водят самотни майки и получават насърчения, че били самотни. Как се раждат деца в самота? Най-древната професия ли практикуват?
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато изнасилят дъщерята му и жена му може би ще си помисли,че някои трябва да се депортират :D
115
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко десетилетия са необходими докато стигнат до истината? По същия начин вярваха, и ни уверяваха, че нашите "шведи" могат да се интегрират. Докато не им се наложи да ги опознаят.... Е, добре дошли в реалността!
114
1
 
32
 
! Отговори
Ами сега? преди 8 месеца
Нали точно датчаните посрещаха мигрантите с домашни бисквитки, прегръдки и целувки??? Как така се обърна палачинката? Ще си ги търпят и това е!
113
1
 
38
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Добр'утро!
Невъзможно е да събереш хора с корено различен манталитет и да очакваш, че нещата ще се наместят от само себе си ! Неминуемо пришълците се маргинализират ! Отделно западняците са лицемери - гледа те, усмихва ти се вежливо, говорят ти благо, а си мисли "Тази май.муна откъде дойде!?". На политическо говорене са много толерантни иначе - ползват "български и румънски граждани", като евфемизъм за ***.
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за сметка на това пък евопейците споделят доста $$$$ с имигрантите , и един ден ЕС ще е мюсулманска заради тази идиотска политика
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да,ама фрау Меркел е на друго мнение.Кой може да я убеди в очевадното?Май никой.Лошото е,че останалите ов-це в ЕС и свирят по гайдата.
110
1
 
11
 
! Отговори
до Авторката преди 8 месеца
След като си споменала Немския вестник що не потърси в гугъл на немски колко дават на 4-члено Семейство в Германия , само 3000 Евро готова пара без 40 % Данаци в Германия
109
1
 
24
 
! Отговори
ХОРАТА СА ПОКАНЕНИ преди 8 месеца
Ще ги дондуркате да са нахранени за да се размножават по- добре." СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА" И ЩЕ СЕ ПОЧЕСВА ДОКЪТО ДОКАТО ДАТЧАНИТЕ СТАНАТ ПО-МАЛКО ОТ МИГРААНТИТЕ И ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ТЕ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ.ДАТСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ ДА ЗАПОЧНЕ МОМЕНТАЛНО!