Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!

Те не желаят да стават част от европейското общество, заяви Расмусен
22 мар 2018 08:40,
144
Датският премиер: Мигрантите не споделят ценностите на ЕС!
Снимка: архив Reuters

Много мигранти не споделят ценностите на ЕС и не желаят да стават част от европейското общество, заяви премиерът на Дания Ларс Льоке Расмусен в интервю за германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от ТАСС.

"Приветствам това, че мнозина млади мюсюлмани постъпват в нашите университети, но остават твърде много хора, които не споделят нашите ценности и не са част от нашето общество. Това представлява опасност, особено когато такива хора са съсредоточени в определени градски райони или общини", казва Расмусен, цитира БТА.

На властите понякога се налага да се сблъскват с факта, че в страната живеят имигранти от второ или трето поколение, които не са интегрирани в обществото.

"Те живеят тук от 10, 20 или 30 години и не говорят датски. В Дания отдавна имаме проблеми с паралелни общества в някои квартали", отбелязва датският премиер.

Контролът по вътрешните граници на ЕС е необходим, "докато незаконната миграция продължава да е сериозно предизвикателство", казва Расмусен и признава, че през 2015 г., в пиковия период на мигрантската криза, "положението излезе от контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Техните бит, самосъзнание и разсъждения нямат нищо общо с европейските и дори с човешките ценности като цяло. Тези винаги ще останат на притивно ниво - хранене, спане и физиологични нужди...
63
26
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Отделно трябва да изхранваме и руските диваци,които 15 години при управлението на великия Путин,не можа да създадат икономика,която не е изцяло зависима от суровините.Един *** пример-българина трябва да работи и гради икономика без да има суровини,за да плаща после на мързеливия див руснак за газ и петрол.Българина трябва да работи за да издържа рускините които бягат към България.Българина трябва да чисти по хотелите кенефите на мързеливите руснаци.
62
0
 
35
 
! Отговори
Dimo преди 6 години
А, добро утро! Спахте ли добре? Добре, че почват да се осъзнават малко по малко повечето политици в Европа, че съвсем скоро щеше да е твърде късно. Все още има време, но трябва да се действа веднага. Който не желае да е част от европейската цивилизация незабавна депортация и това е
61
2
 
35
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Проблема е че ако ги оставиш да се живеят и развиват по свой начин,те ще продължат да се множат като зайци,щото в ислямаските държави,всеки мюсулманин прави по десет деца,а жената е просто машина за оплождане.Тези десет малки мюсулмнчета,ще направят други сто,тези сто,един милион.Всичките родени и отгледани според закона на исляма,а там няма развитие.Как ги изхранваш тези,освен ако не продаваш петрол на Запада,тоест пак Запада трябва да ги изхранва,тоест ние.Ако не ги изхранваш,идват при нас.
60
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До 48 как ги преброи че са 400000 тия които познавам разбират български. Но познавам и англичани които не разбират български но се стараят а са от по скоро тук. Ако говориш на български почти те разбират руснаците а англичаните не и за тях български е труден език но трябва да се адаптират защото живеят в селата. А и с руския и български език са сходни.може и да не говориш правилно но ще се разберем
59
2
 
31
 
! Отговори
Циник до 53 преди 6 години
Африкански вожд - за "лошите" бели немски колонизатори:"Немците дойдоха с картечници, но донесоха ред и закон!!!!"А такива борчета за правата на араби и шебеци ... се чудят защо камиларите ги газят с тирове, и изнасилват жените им!Честно?Повдига ми се от пишманфилантропи като теб!Хвърляй плюшени мечета и ги замеряй с цветя!Те много ще се стреснат!Пренесоха племенните си и религиозни войни при нас!А ти си поредния ***-шеметак!
58
1
 
21
 
! Отговори
невярващ преди 6 години
аууууууу, какво прозрение ! Стига бе , неможе да бъде !
57
2
 
19
 
! Отговори
**** преди 6 години
Нека направят така,който иска в ЕС,приема християнството още на границата,дава му се име,и след удобрение се заселва в изоставени райони,като няма право да се мести от там поне 10г.и вярвам,че наплива ще секне веднага.
56
9
 
14
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Вие споделяхте ли техните ценности г-да толерантни, евролиберастни лицемери не само не ги споделяхте ами ходихте да демократизирате и да хвърляте бомби, а тези хора дали са искали вашата демокрация, питахте ли ги ? Кой ви даде право да ги бомбардирате ? Всички демократи и либeрали на въжето !!!
55
0
 
30
 
! Отговори
от комитет партията преди 6 години
Така ли ?! Проблеми с "паралелни общества в някой квартали", значи. Ами да ви пратим Българския хелзинкски комитет да ви ОПРАВИ .
54
1
 
34
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ще ви дойде ъкъла в гумените глави но ще е късно,когато започнат да ви влизат в домовете,да ви изнасилва,и озверели от глад и омраза да ви избиват,чак тогава ще се осъзнаете,че сте допуснали фатална грешка.
53
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 47"Единственото решение на проблема е демократизиране на мюсулманските държави"Ами, че то Хамериканците ги демократизират вече 20 години, ама нещо не виждаме положителни резултати. Изобщо такива като теб дето имат "решение" за всичко са опасни. Оставете хората да се развиват и живеят по свой начин. Не им давайте демокрация, ама и не им позволявайте да прииждат и да ви променят обществата.
52
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Години наред ни оплювахте че всички от източна европа са разсисти и още го правите. Ами време е да поемете още 10 пъти по толкова и да се разпадне съюза тогава да видим какви ще са ви отношенията с тия.
51
26
 
5
 
! Отговори
342 преди 6 години
Значи еврогейците могат да окупират целия останал свят и да му налагат своите ''ценности'', а мигрантите, които идват в европа да не могат да правят същото?! Що за двоен стандарт. Типично по западен модел, за тях може, но за другите - не. Някой пита ли ги индианците преди да дойдат убийците от европа? Не.
50
5
 
20
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 6 години
И аз не приемам и не споделям ценностите на ЕС.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама eй тва, баш пък не го вервам
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ларс като си куха розова пеперудка така става, идват едни хора у вас, настаняват се доволно на трапезата ти, ти ги храниш, обличаш, доваш им покрив на глави, джобни им даваш, те си мързелуват, искат още и още, и в един момент ти бият шута от вас. Ето ви сега гей бракове, феминизъм и т.н., разбихте традиционното европейско патриархално общество, няма европейски деца и сега ми внасяте пришълци от къде ви падне на килограм.
47
23
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Единственото решение на проблема е демократизиране на мюсулманските държави и унищожаването на исляма като начин на живот.Запада от години се опитва да направи това,но Русия спира този процес.До като мюсулмански държави където исляма е закон,ще има мюсулмани които ще се опитват да емигрират към по богатите държави.Трудно е и за европееца,който не е свикнал с тези хора.В Русия и САЩ например има много повече мюсулмани,но това са големи държави с разновидно население.
46
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
400 000 руски граждани живеят за постоянно в България. 10, 20 или 30 години и рядко говорят български...
45
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се интегрират такива групи от населението е загадка и голямо предизвикателство. Да пробват нещо като политика, а то само пари им раздават и така не става. Ние с ромите имаме подобен проблем и не е ясно как трябва да се реши цивилизовано.