Евродиректива оставя 100 хил. BG шофьори без работа

От бранша ще търсят съдействието на държавата
Обновена: 23 мар 2018 08:33 | 23 мар 2018 08:23, Петя Славова
90
Евродиректива оставя 100 хил. BG шофьори без работа
Снимка: архив, Булфото

Над 100 хил. български шофьори може да останат без работа, твърдят от бранша. Превозвачи от цялата страна се събират в София на 23 март, за да търсят съдействие от държавата.

Притеснението е свързано с директива на ЕК, която предстои да се приеме. Промяната предвижда на всеки три седмици българските шофьори от Европа да се прибират у нас.

На практика камионите спират да работят, а превозвачите не могат да изпълнят договорите си, пише "Труд".

"Ако това стане, фалираме, а хиляди шофьори остават без работа", заяви Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

70 хил. са българските камиони, които возят стоки в Европа. Големите страни в ЕС се страхуват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

Най-много за приемане на новата регулация настояват Германия и Франция.

Родните превозвачи обмислят протести и настояват българското правителство да се възползва от европредседателството и да постави остро въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово българите, се изнасят. Причината лоши условия на труд, ниски заплати. Цели села се изнесоха. В градовете е по-добре, но пак хората заминават. Каквито легенди да говорят нашите бг работодатели, как предлагат големи заплати и супер условия не е истина. Дори и ЕС не може да ни вкара в рамките, защото дори не могат да си представят на какво е способен българинът. Все повече българи в чужбина, все повече медийна атака за завръщащи се. Да си
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еех тия мръсни шваби...Все им лижат гъзовете някои ...но те все са против нас....Безсмислен коментар....
49
2
 
11
 
! Отговори
Никой преди 6 години
Някой хора каквато и тема да се коментира винаги си слагат и руснаците мале каква е тая русомания?
48
1
 
6
 
! Отговори
Rambaldievskievichus преди 6 години
Ами сами нашите шофьори и транспортни фирми са предизвикали това периодично завръщане. Където и да е човек в ЕС, повече от тировете от бившите соцстрани, в т. ч. и от БГ няма.
47
6
 
17
 
! Отговори
111 преди 6 години
Ще покаже ли Бойко Борисов, че е достоен наследник на Стефан Стамболов или слуга на европейските "султани"?
46
6
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Факт! 46 Правилно. Както руснаците са си заслужили определението, че са империя на злото , така ние сме си заслужили да бъдем жалки и паследна дупка на кавала. Между другото да питам кавала колко дупки има?
45
13
 
70
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Хората мислят как да ви осигурят по човешки условия на труд, не да живеете по 3-4 месеца в една кабина. Нали сте прости, защитавайте робовладелците си, а не правата си
44
5
 
20
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Виждам, че пишещите тук, не са чели тази Директива на ЕК...
43
12
 
50
 
! Отговори
Дед Хасан преди 6 години
Тези хора искат само да грабят. Нищо ново от Колумб насам, през колониалните времена до съвременната форма на неоколониализъм (ЕС). Защо в Турция няма Лидъл, Метро и т.н.? Защото там им поставят условие колко процента от стоките да са местни. Изкупиха без пари заводите ни, взеха Софийска вода и още безброй концесии. Наведени сме от тези за които гласуваме за разлика от поляци,унгарци,чехи и румънци.
42
15
 
22
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Правилно бугарина разбира само от ракия салатка да пцува и Светът да "оправя"!А си е един жалък ганчев и последна дупка на кавала!
41
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години една луда си уби детео и всички копърки тръгнаха да свалят Иван Костов.Сега да ви видя вас смелчаците как ще постъпите.
40
1
 
14
 
! Отговори
до Авторкатс преди 6 години
Като ти пишат че си откраднала Новините от друга Медия и веднага да изтриеш коментара , ти подиграваш ли се с хората тука?
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо, нищо. Боко ще им намери. Той е велик.
38
10
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
До възмутенГурльо, на наш *** все друг му е виновен.
37
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Шмеркел и Макарон са го казали значи ще стане, Боко горкия във Варна ще се чуди чий ... да лиже на Ердоган или техните. Ама иначе ЕС е свободен пазар, ама от немски коли, испански зарзават и френска козметика, никой друг не може да пробие.
36
19
 
11
 
! Отговори
станка преди 6 години
Кажете по добре какво стана с биткойна?
35
22
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблеми. 100 хиляди шофьори веднага ще бъдат приети на работа в Русия. Там заплатите са петорни а пък има и милиони курсове за превоз на злато и диаманти по линията Москва - Сибир. Нищо че няма път, ако някъде камиона закъса в калта просто изсипваш товара с диаманти, чакълираш пътя и продължаваш.
34
8
 
43
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Уважаеми господа никой няма да ни защити. Всичко е решено нашите парламентаристи ще подпишат всичко които им наредят от горе - партийните централи. Тези хора нямат представа от този занаят, те могат само да говорят глупости и да се съгласяват с всичко което им нареди ЕС. Тези са се продали. Ние май ще затворим занаята защото сме бачкатори и им подбиваме пазара. Жалкото е, че много хора ще останат без работа. Автомобилната администрация също няма да ни защити.
33
5
 
36
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
ЕС - ГОЛЕМИТЕ СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСА А ОСТАНАЛИТЕ - КУЧЕТАТА ГИ ЯЛИ.ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ЦЕЛЯТ ДА УНИЩОЖАТ СЛАБИТЕ КАТО НАС ДЪРЖАВИ.А НАШИТЕ ДУПЕДАВЦИ НИЩО НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМАТ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСА НИ
32
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако има кадърни у нас нека направят хранителни вериги, ама нещо не се получава, нали ?"Не се получава, щото тиквуний и ша.йката горе ще ги спука от рекет, доене и смазване на печалбата до дупка. Нещо, което трудно биха направили си голяма международна верига. Ще им дръпнат ушичките господарите. Та наште дупетати са оставени да крадат и дерибействат, но само от НАС. Така Ивропътъ постига 2 неща - протекционизъм на тяхното и смазване на другите.