Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
14
 
7
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Интересно ми е защо всеки който е психически нестабилен и е с мюсюлманско име веднага по всички медии натрапчиво се повтаря ,че е ислямски терор,а когато в Америка и където и да е по света психично болни хора с християнски имена избиват десетки невинни хора не се казва по медиите християнски тероризъм.Аз съм християнин и то доста вярващ и съм сигурен,че в терора няма религия,това е работа на атеистите.
101
8
 
13
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
До тт Всички религии спешно трябва да се забранят.Няма полза от религиите за човечеството.
100
5
 
32
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Защо преди разсипването на Либия и Близкия изток нямаше атентати и толкова бежанци? Ако някой нападне България,разруши домът ми и убие децата ми и аз ще го взривя. Нека говорим честно и смело за причините да има терор.
99
6
 
11
 
! Отговори
Макрон преди 6 години
Един извратеняк възмутен от ислямският терор!
98
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези чудесни нападения на ислямистите си имат причини хиляди. На първо място -религия гласяща , че Аллах е велик и може да владее целият свят . На второ място е провежданата от Европа политика от столетие на терор над останалите държави по света с цел колонизация и изпомпване на всичките им богатства. Този лукс на запада се дължи на притежаваните от тях с векове колонии, а не че са по-умни от изтока.С продажни на САЩ Европейски лидери това ни чака. В САЩ правят високи огради , макар че се пукат.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверете познанията си по френски език - властите във Франция правят разлика между "islamisme", "islamisme radical" "islam" в името на опазването на социалния мир и недай си боже хилядите мусулмани с които е натъпкана страната да се обидят !Даже между Французите има такава дума "PADAMALGAM"
96
2
 
19
 
! Отговори
Гандалф Балкански преди 6 години
Бабоебът е мижитурката на Europe!
95
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама га убивате мюсулманите с хиляди не ривете, нали, дииба и френкския му геронтофил дииба! Над 2 милиона алжирски мюсулмани са избити от французите, без да броя на другите един милион мюсулмани, избити и все още продължавани да бъдат избити из другите части на Африка. Най-голямото зло, сполетяло света през цялата и история е, че днес се доминира от юдейо-християнските отрочета на сатаната.
94
6
 
19
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Ислямът е религия на мира, сега да изпратят Макрон в Европейския съд за правата на човека, както направиха и с Льо Пен, за да бъде осъден за расизъм и религиозна нетолерантност!
93
5
 
23
 
! Отговори
user преди 6 години
USA бавно, но сигурно подготвят 3-тата Световна, която ще е отново в Европа.
92
0
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
недей така бе човек, бхк е ще ви съди заради политнекоректност
91
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина ли е ислямски ? Аз пък мислех че е будиски тероризъм. Все пак исляма е религията на мира и толерантността.
90
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой каквото си направи друг не може! някой да е чувал за китайски японски или източноевропейски православен тероризъм?
89
1
 
34
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Макаронът да се ежи на баба си,пардон,жена си!приказките му пет пари не струват.Виж Льо Пенката би ги изтърбушила хубаво та.рам.буките!На корабите в Марсилия-и обратно в пустинята!Който буйства много-може да плава и самостоятелно към дома,акули в Средиземно море почти няма.!
88
2
 
24
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Гусин Макарон, как така ще говорите за религията на мира?! Не е европейска, не е толерантна такава риторика спрямо мирните последователи на Аллах!
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон е мека китка. Чичко Хайдрих ще ги прочисти тези за около седмица. Максимум. Когато разрешат лова на арабески ще се оправим. Не е необходимо да се плаща като за чакали. Ще се намерят доста доброволци за работата. Ловците знаят за каква система говоря:)
86
1
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Орбан е лош...страните от Вишеградската четворка са лоши! Австрия и тя вече залита към лошите! В Италия лошите десни печелят избори! В останалата част от Европа са добрите - изкупиха плюшените меченца, и цветарските магазини - да замерят с тях тълпите от афганистанци , които буквално скочиха от влака и фанаха къра! Важното е да се правят мощни гей-прайдове и паради ... да се гушкат убийците, и деликатно да им се обяснява, че в Европа клането и изнасилването на граждани ОЩЕ не е съвсем нормално
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френските жени от дълги години се либят с дрелките. Няколко пъти им помагаха срещу нас. Ако искат да бъда съпричастен - преди 100 лета бяха ли съпричастни в Ньой
84
17
 
9
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Га избихте 1000 000 алжирски сюрмаси 60-те ни ривахти, сиги ривети, да въ ива в джендърити жабарски!
83
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Очевидно образователната им система съвсем е деградирала-тия просто не знаят какво е РЕКОНКИСТА!Ако знаеха-нямаше да се чудят как да си решат проблема от корен!