Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При такива случаи като този, убиват изпълнителите и цялото му семейство, както и знаещите за подготовката, се изгонват завинаги от страната. Така тези които не искат да загубят благините на цивилизацията, ще бързат да ги издават, за да не бъдат върнати при камилите.
81
1
 
13
 
! Отговори
Макроне преди 6 години
А кой спасява бежанци и ги докарва в Европа?
80
11
 
8
 
! Отговори
Франкмасон преди 6 години
Стига сте плакали на чужди гробища! Това, което става във Франция е плод или на подмолна борба със службите на англосаксите от САЩ и Британия или от чисто отмъщение на мюсюлманите, които са били жестоко избивани до много скоро от колониална Франция. Ние нека да гледаме себе си - много скоро идва султана да нагледа как се стопанисват имотите по Черноморието и ще има да набива канчето на тиквата.
79
0
 
10
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
А ние пък си мислихме че е работа на Путин...хо хо хо Франция и Германия са затрити държави !
78
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само смърт за забратките др не заслужават и не разбират
77
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон: "Това е ислямски тероризъм!"Хм, сигурен ли си?За мен "няма друго правдоподобно обяснение", освен да е руски...
76
0
 
8
 
! Отговори
Жан Клод ван Дам преди 6 години
До Гого до lolС прасета за рамадана как с кво
75
3
 
6
 
! Отговори
Меркел преди 6 години
Ще се справим!
74
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Шарли ебдо на какво мнение е?
73
5
 
13
 
! Отговори
Палавра преди 6 години
Хаха това не тероризъм бре макаронче.. ти знаеш ли колко хора умряха в източна Гута, Ирак, Либия, Египет, Турция и в много други държави?? Много добре знаем кой стои зад даеш.. Стига вече с този театър " ислямски тероризъм" е бил..
72
1
 
20
 
! Отговори
Гого до lol преди 6 години
Вчера отново в Бургас кацна огромен товарен самолет с надпис SAUDI.A. С какво ли го натовариха?
71
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До 79:Ми то ако има "джавелини и стингери" тогава някъде може и да проима рпг 30 и 32 и подобни,, може би затова?
70
0
 
25
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Eх, Макроне, Макроне....не думай. Важното е, че правите всичко възможно да изгоните българите и румънците и да поканите африканци и талибани...Каквото повикало, такова се обадило.Сега яж, като ти е сипано и си *** бабата.
69
17
 
1
 
! Отговори
lol до 74 преди 6 години
айде пак опорките се задействаха - западно оръжие намирали. по всички снимки и докладни ДАЕШ са въоръжени с руско такова, ама айде...къде от България, къде от някоя друга бивша соц-държава. във всички клипове на взривени сирийски танкове са изполвани руски оръжия...един джавелин няма...то ако имаше джавелини и стингери...руснаците помнят Aфганистан :D
68
2
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
до лицемериБлизко си до истината и се въртиш около нея ама не винаги е било умишленоСпомням си как бе създадена Ислямска държаваПърво онзи нобелист на всеуслошание каза че войната в Ирак е глупава и САЩ-армията ще се маха демек ще бягаПосле се появи локалното и миниятюрно ИД въоражено с камъни и дърве и срещу него тръгна армията на Ирак въоражена с танкове,джипове,самолети и такъв бяг презглава му удариха че се спряха чак във Багдад подарявайки им цялата техника и огромна територия
67
1
 
13
 
! Отговори
Жан Клод Ван Дам преди 6 години
Боли ме фа.а аз съм си в България нека ги гърмят скапаняците!За рамадана съм приготвил по едно печено прасенце за всеки правоверен член на ИДИЛ да му се наслади!
66
0
 
11
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Ми както виждаш, германците нещо са омаяни от нея и пак си я туриха. И тя им дума - по лошо няма да стане.
65
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"Сетила се Мара. Само че немската буца пак е канцлер, което означава ислямизация на Европа с пълна сила.
64
2
 
21
 
! Отговори
Лицимери преди 6 години
Всеки ден Сирииските войници намират складове с западно оръжие в освободените от терористи градове,и тези ронят крокодилски сълзи и заблуждават хората а се оказва че те са въоражавали ИД.
63
2
 
26
 
! Отговори
Юнкер преди 6 години
Трябва всички утре да се хванем за ръце, да изпеем химна на Европа и да гушнем по едно плюшено мече за да отвърнем на терористите. Да се закичим с "je suis Carcasonne", да сложим френския флаг в социалните мрежи и да направим обиколка на Париж под мотото "нас не ни е страх".