Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
25
 
! Отговори
тт преди 6 години
Само изкореняването,ликвидирането на исляма като философия и религия, ще реши световния проблем.Друг начин внма.Изповадващите исляма са психично болни хора.Те не живеят в нормален свят.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани"Разбира се, френската съпротива е всеизвестна- мечета, свещи, лозунги.
60
2
 
17
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
ИСТИНАТА е сложно нещо и е за мислещиЗ.Фройд унищожава в трудовете си марксизма и може да се приеме като учител на Хитлер по антикомунизъмСамият Фройд изкарва всички западни политици психичноболи но през целия си живот не споменава нищо за вождовете на СССРТа и войната на Буш-мл. в Ирак бе открита,онлайн и телевизионнаНобелиста Обама воюва там като диктатор при пълна цензура и информационно и ТВ-затъмнениеТези от ИД бяха готови за мир ако спрат "хуманитарните бомби"След Обама ПОТОП
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде Юнкер, давай нови санкции за Русия! Докато некой от тия скотове не викне аллах акбар близо до тебе...
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ама макарона откри врелата вода бе! Пълни сте с джихадисти пратихте ги да се бият за ислямистите като си правехте сметка че ще победят Асад и ще му завземете държавата както направихте с Ирак? Не ви се отвори парашута и паднахте от високо по за.дник. Сега за.дника ви боли и ще продължава още по лошо да ви боли. Лошото е че ще умират невинни хора заради вашите колонизаторски амбиции. Това е само началото спящите клетки като се пробудят и организират тогава няма да ви спаси и господ.
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве, тия не могат да се справят с неколко *** дънера, а тръгнали на Русия да скачат!!!! Сметай колко са откъснати от реалността!
56
1
 
24
 
! Отговори
Лудост преди 6 години
Същата тази Европа сега пищи а в същото време налага санлции срещу Русия която истински се бори срещу ИД и избива терористите в Сирия....
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мегаглупостта беше изказването, че килъра не бил имал връзка с ислямска държава. Кой заблуждават?
54
1
 
24
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Нали запада ги отгледа и обучи,те ги пратиха в Сирия да колят и бесят и да свалят Асад,но нещо се обърка,защото Русия и Иран се намесиха и избиха повечето терористи.
53
1
 
3
 
! Отговори
A? преди 6 години
Е добре по друг наин трябва да го кажа.Нашия Байуй е активирал един *** да убие няколко души, за да се натисне колко са бежанците.Естествено не е ТОЙ!Има си служба за тази работа..Явно франсетата нещо ни играят урвачката!
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Айнщаин лудост е да правиш нещо по същия начин и да очакваш други резулти та продължавайте да вкарвате хора от кол и въже от близкия изток и гледайте сеира...
51
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Вие си ги поканихте-интегрирайте си ги.Колко години ги доихте тия хора, да не кажа-векове? Търпете сега, и си ги интегрирайте.
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според тереза мей са руснаците! Същите са виновни и за 20 годишното отсъствие на цикъл при нея.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо ги разкриха светкавично. Значи вече се знае кой е виновника! И Макрон показа, че не е неква зАспа, а всичко му е ясно. лабавоНема
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френската полиция и службите пак са проспали ситуацията.
47
1
 
15
 
! Отговори
Даа преди 6 години
След задълбочени изследвания и обективен анализ тоя откри нещо едно неочаквано и мн интересно явление - ислямският тероризъм. Следващият път може да открие и исляма.
46
3
 
25
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Макрон: Това е ислямски тероризъм!Добър ден! Ти сега ли го разбра бе *** майнин?
45
1
 
20
 
! Отговори
Ремарк преди 6 години
На западния фронт нищо ново.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука на някакви КРЪГЛИ ИДИOTИ още им се привиждат руснаци??????????????Това е малко като лудите, когато къщата гори, те да си рецитират стихотворения...Абе прости хора колкото искаш
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са руснаците, те действат с ракети