Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пипалата на руските служби.Гонете руснаците обратно в кочинната им!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен и те така
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е ислямски тероризъм!-------------------------------------И какво от това!? Въпроса е какво ще направите за да го спрете???Празните приказки не топлят и не спират терористи! Добре че Наполеон е действал, а не е приказвал, за това по негово време Франция е била ВЕЛИКА
39
10
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ислямския тероризъм е доста по-човечен от западния тероризъм!
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"Този човек ни отвори очите, колко слепи сме били! Ако не беше дошъл на власт щяхме да продължаваме го определяме като "амок", "психично разстройство" и "инцидентът не се разглежда като терористичен акт"! Дам, никой не се беше сещал за варианта с исляма.
37
0
 
3
 
! Отговори
дедо ви преди 6 години
Трябва да се изпълняват без въпроси решенията на ЕС, иначе няма да има пари за ДС.
36
2
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 6 години
Следващия им президеня ще е още по-зле
35
2
 
1
 
! Отговори
A? преди 6 години
Тоя Макарон не наследи ли онЗи?!Дамата до него замъгли ,но не финтира Френските служби!Те не са като нашите УБО и т.н....Е за бой сме по-добри!!!...
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"Хайде бе! Ама наистина ли?
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски тероризъм!"Хайде бе! Ама наистина ли?
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е Макрон да ни каже! Нямаше да се сетим!
31
1
 
14
 
! Отговори
как се сети? преди 6 години
Ха стига бе! Не може да бъде!
30
1
 
20
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Не моце да бъде! Я админите - цензурирайте я тази статия преди да са я прочели много хора! Защото всеки знае че такова нещо като ислямски тероризъм нема - защото ислямът е мирна религия. Това че проповядва да убиеш неверника се прави изключтелно в името на мира - няма неверници - няма проблеми.ПС. Интересно колко думи ще ми цензурирате на мен...
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атентатът е рожба на европейските ценности. Мултикултурализъм в действие.
28
2
 
17
 
! Отговори
men преди 6 години
а баба меца вчера каза "както вече казах ислямът е част от дойчистаня". колегите от днфес.бг забравиха да отразят речта и по случай новото канцлерство. защо ли. и една шегичка. за разлика от русия в германия имаш право да избираш царя ама за кого си гласувал нема значение защото ти слагат щази труденичката.
27
1
 
22
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Хохохо те ги подкрнпят в близкият изток а не им е ясно че ще стигнат и до тях:))!
26
3
 
32
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
Решението е само едно- да накажем българите като им спрем детските надбавки от Германия.
25
4
 
21
 
! Отговори
Д преди 6 години
Макрон помалко да мисли за русия а гледа какво става в държава
24
2
 
17
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Франция разбираемо е лява държаваПротежето на Тръмп:Макрон Ротшилд-Оландов обаче ляв или десен е?Мен ми се струва че героите от филмите на Луи Дьо Финес са оживели!И не само във ФранцияТръмп ако натисне ядреното копче-Хилъри Клинтън ще е виновнаНали той е избран от ПутинПри обратния вариант пак Хилъри Клинтън ще е виновна за ядрената войнаА Демократите на САЩ превръщат успешно американците в терористиОнзи от Вегас женен за китайка май стреляше по фашистите на Тръмп на Кънтри концерт
23
2
 
21
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Що не се сърдят на дъртата меркелица и на САЩ дето поканиха и саздадоха тая ислямска даржава колко още хора трябва да пострадат тая брюкселска *** не видя ли че тия не могат да се интегрират и те не са дошли за това те са окупатори вместо да решат проблема с бежанците те тръгнали с Русия дА се ядът и много добре им е ясно че няма да постигнат нищо тия управляващи са срам имах надежда в тоя ЕС за по добро бъдеще за всички хора а то стана обратното водят европа към война. Бог да прости невиннит