Атентати, отровена храна... Западът създаде условия на несигурност

Французите го предвидиха: "вълци - единаци".
24 мар 2018 07:30, Петя Славова
61
Атентати, отровена храна... Западът създаде условия на несигурност
Снимка: БТА

След вчерашния терористичен акт във френския град Треб, виждаме това, което самите французи предвидиха - действия на т. нар. вълци единаци. На това мнение е експертът по сигурност Димитър Гърдев. Той добави, че френските власти са предвидили още, че хората могат да бъдат натровени чрез храната и водата.

Припомняме, че 25-годишен мъж от марокански произход взе заложници в супермаркет, които впоследствие бяха освободени. Все пак атаката взе 3 жертви, а похитителят бе убит от полицията.

Още по темата

"Ислямска държава" (ИД) в Ирак беше върху структурата на "Ал Кайда". ИД в Северна или Централна Африка бяха радикални групи, които си пришиха това наименование. Иделогията е важна - този вирус на неприемане на другия", обясни Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Най-важното на тероризма в средата на Западния свят, е че създава условия за несигурност, отбеляза експертът в предаването "Денят ON AIR".

По данни на Европол 800 души от Западните Балкани са се били за "Ислямска държава". Димитър Гърдев пък посочи, че между 5 и 6 хил. са гражданите на европейски държави, които се бият в редовете на радикални организации в Близкия изток. Босна е най-радикализираната държава на Балканите, подчерта той.

Димитър Гърдев каза още, че намесата на турската армия в Сирия може да бъде причина за нови бежански вълни от кюрдите, а в същото време ЕС дава пари за бежанците в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терор му е майката! Бял терор срещу арабеските! Да ги накараме да ядат само пясък! Бойкот на всичко ориенталско! Не купувайте дюнери, например!