Жандармеристът, разменил се за заложник, почина!

Полк. Арно Белтрам бе тежко ранен от 25-годишния терорист
24 мар 2018 08:30, Петя Славова
60
Жандармеристът, разменил се за заложник, почина!
Снимка: Reuters

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че жандармеристът, разменил се за заложник в супермаркета при вчерашната терористична атака в Южна Франция, е починал, предадоха агенциите.

В съобщение в Туитър тази сутрин Колон написа, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е "загинал за страната си".

Още по темата

Белтрам се предложи невъоръжен като размяна за жена, взета за заложник от 25-годишния атентатор. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата смърт загиналите при вчерашната атака стават четирима.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, най-кървавата, откакто Еманюел Макрон стана президент през май.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди терористичната атака в Южна Франция, предаде ТАСС.

Кабинетът му посочи, че той е изтъкнал действията на френските сили за сигурност, благодарение на чиито действия е могло да се избегне голям брой жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой допусна да се случи това в Европа? Защо се произвеждат толкова много оръжия? Защо не се обединят силните държави и на спрат войната и тези хора да се връщат по местата си.
42
0
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Гледайте фанатиците от ИДИЛ,не Скрипал и Русия!!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е това исламска държава, лъжат хората за да си прокарат мръсните енергийни планове, оправят си сметките с терор.
40
3
 
5
 
! Отговори
БГ вариант преди 6 години
Полицай заложник предлага на терориста да си вземе цивилен заложник и да пусне него. Предлага връзки в замяна.
39
0
 
13
 
! Отговори
Н.Белов преди 6 години
Май е време да събудим Хитлер,или Сталин.
38
6
 
1
 
! Отговори
polvo преди 6 години
По- долу: ''...делът на мюсюлманското население на Франция е от порядъка на 7 %. И огромната част от тези хора не са "ислямисти", а най-нормални френски граждани.''.Някой, който смята неизповядващите ''религията'' му за ''неверници/***'' - НОРМАЛЕН гражданин?!? Някой, дето в неведом момент ще реши, че трябва да гръмне/колне някой ''неверник/***'', щото така му вменява ''пророка'' му - НОРМАЛЕН гражданин?!? Щеше да е смешно, ако не беше зловещо...
37
2
 
11
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Бог да прости човека!Но смъртта му е напразна.Проклетите помиярски правителства продължават да пълнят Европа с д жагали,да им дават привилегии и да ги толерират.Кога ще се събудиш *** Европо???
36
2
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
говориш ги врели некипели.Даже бебетата знаят че европа се пълни със сажди.В Дания ходих няколко пъти 2008-а, имаше, не бяха малко, колкото нашите *** горе долу.Преди 2г пак бях - ми много повече са вече! Да не говорим за китайците колко са
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!"някой казват" ???? Май е време да се върнеш в училище.
34
8
 
1
 
! Отговори
До Факт! преди 6 години
Тези "някои" просто не знаят, че делът на мюсюлманското население на Франция е от порядъка на 7 %. И огромната част от тези хора не са "ислямисти", а най-нормални френски граждани. Експертите не знаят и това, че французойките раждат доста деца, така че няма никаква опасност за демографията на страната!
33
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 6 години
Марсилия винаги е била космополитен град, който никога не е бил 100% френски, но и към днешна дата съотношението "християни/мюсюлмани" там е около 2:1. Впечатлението за арабско превъзходство се създава от факта, че относително бедните квартали на североизток от триумфалната арка са населени предимно с араби, а това опира до центъра и Старото пристанище. В добрите райони на града / а те са повече от бедните/ християните и днес са мнозинство!
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е истински герой. Много малко хора ще имат тази смелост.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Марсилия пристанището на пиратите от миналото официалният език отдавна не е френски, а арабски, в Марсилия отдавна французите се броят на пръсти, а по френската Ривиера / от Испанската граница до Италианската /на всеки паркинг има табела "внимание опасност от крадци" на английски, френски и немски.....Франция вече е мюсюлманска, мюслитата я интегрираха ха ха ха ......
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции на Русия щели да налагат, да отзовават дипломатите им и пр. и пр. Да си оправят емигрантите фанатици , щото после да не канят Русия да ги освобождава. Случвало се е и Суворов да освобождава Европата и Сталин.
29
6
 
20
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Франция е неспасяема някой казват че ислямистите там достигат до 15 милиона.Никой не може да се справи с такава цифра!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията и Ислямска държава се състезават, кой повече хора ще убие.
27
32
 
1
 
! Отговори
Тарикат преди 6 години
Този е глу пак,нека да мре хак му е
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В супермаркета да записват на носител е задължение на охраната на обекта-в случая на супермаркета,нали за това им водят курсове,инструкции как да се държат,що да предприемат,как да предотвратят опасна ситуация в зависимост от случая самостоятелно да се справят с възникнали проблеми кат затова им дават лицензии след обучение и практически умения,освен това лиценза на обекта с неговата охраняемост и препоръки за подобряване определят нивата на застрахователните дейности и сумите по застрахслучаите
25
2
 
18
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Такива тикви като Меркел Макрон и т.н. великите водачи на ЕС да вземат да мислят как да натирят всички терористи където им е мястото и бежанци артък ....не само да седят и да се чудят в какво да обвинят Русия и какви санкции да и налагат ! Виждат че Европа след тия бежанци стана кървава и потенциално опасна ....те пак Путин какво бил направил Русия ала бала ...смешковци !
24
0
 
35
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Кой е виновен ? Мароканеца или тези които са го пуснали и толерирали ? Поклон пред подвига на полковника !