Сблъсъци в Барселона, заради Пучдемон. Над 20 ранени

Протест, заради заповеди за арест на каталунския лидер
24 мар 2018 12:15, Петя Славова
22

 

Снимка: БТА

Виж други галерии »
Сблъсъци между тежковъоръжени полицаи и каталунски граждани имаше по време на мащабен антиправителствен протест в Барселона в късните часове на вчерашния ден, съобщават световните агенции.
Още по темата

По време на демонстрацията бяха ранени над 20 души. Повод за недоволството на хората бе решението на испанския Върховен съд да издаде международни заповеди за арест на Карлес Пучдемон и още петима активисти за независимост на Каталуния.

Протестиращите поискаха и по-рано задържаните местни политици да бъдат освободени, съобщава bTV.

Протести имаше и в други градове, а в столицата на поискалата независимост провинция участниците се изчисляват от полицията на около 10 000.

Междувременно, Финландия, на чиято територия е каталунският лидер, все още не е получавала от Испания искане за екстрадицията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До номер 5 преди 6 години
Не е нужно да се арестуват всички. Достатъчно е да се арестува шумното малцинство от хипстъри, феминистки, SJW и т.н., което създава илюзия, че всички каталунци искат независимост.
14
2
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Нека правителство, съд и прокуратура в Мадрид да неглижират гражданите си, несъгласни с настоящи политики. Нека да действат все така силово и с всякакви законови хватки срещу техния избор след гласуване на избори. Изтърваха момента преди година-две да преговарят, когато каталунци просто искаха повече пари да остават там, както си го извоюваха баските.Прогнозата ми е, че скоро ще се намерят луди глави да тръгнат по пътя на ЕТА, като спрат да виждат мирен начин.Доживяхме полизатворници в ЕС. :(
13
2
 
0
 
! Отговори
Европа плаче преди 6 години
питайте еврокомисарката по дигитализацията защо стотици милиони автомобили увреждат тежко Европа с включени скенери против мъгла денем и нощем /ПОлицаите не им пука на заплатите и глобяват ако не увреждате тежко земята с включени скенери и фарове денем..тежко увреждана Европа подава че ще ни изгорят живи барабар с огромните гори и житни поля..Европа плаче в момента
12
0
 
0
 
! Отговори
увредиха земята преди 6 години
убити по границите на Босна Косово Херцеговина Хърватия ,сърбия и македония подават едвам се само охраняваме в момента от все по нагло вредни автомобили режещи атмосферния океан.АКтивирани са милиарди аномални зони..Всеки автомобил с бели скенери вкл xenоn,led,halogen i laser е подвижна аномална зона.ТАкива са и всички с налепени холограмни оръжия на предни и други стъкла
11
0
 
0
 
! Отговори
Опасни магистрали преди 6 години
Колкото по тежки увреждания има в Европа вкл от тн дигитализация/електромагнитен смог/ толкова по голям е риска от подобни проблеми ЗА разпадането на Югославия експерти винят нагло вредни магистрали повредили тежко общо човешката охрана на огромни територии от Любляна до Гърция .Подава се че Обсебения от извънземни наркомани Хитлер също е увредил тежко огромни територии от Германия с опасни бетонови смеси.довели да необходимост от десетки милиони убити зверски с цел охрана на ..
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофибри за Кипър са мъже но за Крим са П утинки.
9
1
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 6 години
РомьнкатА сас него ли е да му дава кураж
8
2
 
1
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Големите "демократи" в действие 😆
7
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До мислете с главите сиНапротив Русия се подписа,че гарантира цялоста на Украйна в замяна на това тя да върне всичко ядрени бомби. Кратко и точно. Има ли нещо неясно ?Или ти твърдиш свобода за Крим, свобода за каталунците ? Е и аз мога да кажа свобода за помаците и да живее Тъмръшката република :) Свобода за Княжеството искаме да сме отделно от Румелия.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накефи ме на мача Барселона -Челси как каталунската публика мощно освирка химна на Шампионската Лига.
5
4
 
13
 
! Отговори
Двуличие преди 6 години
Не могат да арестуват всички каталунци.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испанските власти са поканил Пучдемон да си поговорят на пейката на Скрипал.
3
13
 
13
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Няма ли кой да осъди този гад Пуч Демон за действие против държавата.
2
2
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 1Тъй де, тъй се прави, но там други, лоши скъпоценности! Тук в Европа сме толерантни към различните!
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разследва Русия за инвестиции в демон с името "Пуч"!