Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!

Часове преди срещата в Евксиноград: Варна трепетно се готви
Обновена: 26 мар 2018 13:53 | 26 мар 2018 09:00,
199
Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!
Снимка: Reuters

Часове преди срещата на върха Европейски съюз - Турция във Варна, Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери.

"Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети - оставете ги за себе си. За всичко имам видеодокументи... Ще бъдем заедно във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим", посочи Ердоган със суров тон пред участниците в регионалната конференция на управляващата партия в Трабзон.

Още по темата

Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години.

Началото на срещата в резиденция Евксиноград е планирано за 19 часа и ще продължи най-малко два часа, след което домакинът Бойко Борисов, европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Анкара очаква от ЕС конкретни стъпки за възстановяването на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на споразумението по Митническия съюз Турция – ЕС, либерализиране на визовия режим за турските граждани, ускоряване на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-вече общи действия в борбата срещу тероризма.

В същото време представителите на ЕС възприемат срещата във Варна като платформа за укрепване на сътрудничеството с цел отстраняване на проблемите, натрупани в отношенията с Турция.

А ролята ни?

България ще е посредник в опита за подобряване на отношенията между Анкара и Брюксел.

Какво очакват хората, как Варна се готви за знаковата среща... вижте във видето на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктаторите не са довели никоя държава до добро.Дори да започнат добре, да направят някои добрини, в дългосрочен план задължително оставят след себе си разруха. По простата причина, че няма как човек постоянно да взима адекватни решения. В един момент се натрупват грешки и се получава ефектът на снежната топка.
68
3
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Ми да се изтеглят евртопейските и американските фирми от Турция и да произвеждат продукцията си в Европа и Америка с еверопейски и американски заплати, и така цената на продукта им ще скочи няколко пъти и ще печелят повече от продажбите, защо са се забили в Турция да ги пита човек...
67
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава! Браво Ердо с мачкай амчъказлиите и да приготвят 5 милиарда гьотверените.
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце действа експресно. Салатата е готова а сега реже суджука от оня 4 тонния тъкмо е престоял и е готов за мезе. За евролидерите е приготвил пасти и постна пица.
65
3
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Бойко ефенди е почнал една игра - тя навремето се играеше - ластик между две момичета и третото скача като вика - Ема Е-СА СА ))) Че това е игра която винаги завършва с падане )) - Натам вървят нещата- Лошото е че бедните българи няма къде да избягат- Богаташите ще излетят по разни вили на друг континент- Но за повечето българи бягството няма да е възможно -Бойко е лесен - Има имение за 1 МИЛИАРД ЛЕВА В САЩ- там протектират и се грижат за слугите като Бойко! Ще се води -успешно завършил мисията
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам ви сайтаа и не намирам и дума за двата филма, които са абсолютен хит и в нета - "Путин" и "Миропорядок - 2018".Само тук никой нищо не е чул!:)))
63
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво се пъне манерката, да си изтеглят инвестициите европейските и американските фирми и пак Турция ще се издържа само от риба и баклва, понеже друго няма и не може да прави.То и тва дето са им дали да правят е с по лошо качество от китайското даже.Да не говорим, че така ги е натиснало безпаричието и безработицата в Турция, че ако не са тези високопарни приказки на Ердоган, народа му отдавна да го е свалил на сила.Макар че на изборите пак ще го отсвирят ако не излъже де.
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стабилните граници на Европа ги пази...Ердоган.
61
9
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Бойко Борисов легитимира един тиранин пред света. Факт !След изявленията на Ердоган за териториални претенции към България кракът му не трябваше да стъпи в България, докато е жив.Ама, нямаме държавници родолюбци.Имаме д.упедавци !
60
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа трябва да помогне на България и Гърция за по-стабилни и сигурни външни граници на ЕС. А изкукалия пенсионер да си стои в анадола.
59
21
 
21
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До Ф.С.В.Друже друже, откога ви пиша, че до няколко години Путин И Ердоан ще я разтурят тази еврейогейталашка ***, наречена ЕС и цяла Европа ще се преразпредели между султана, царя и кралицата! Коя ще е "кралицата" сам можеш да се досетиш, защото кой е султанът и кой е царят е ясно на всички. Не напразно Путин и Ердоан през ден, през два си шушукат постоянно, кога по телефона, кога лице в лице. Запиши си някъде - най-много още 5 години и еврейогейската *** ще е разтурена.
58
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя американците ще го гръмнат. Просто чакат да досъсипе още турция, изчакват да имат подготвена марионетка, която да го смени. И в точния момент ще го гръмнат и ще си сложат техен човек да контролира турция. Те американците Линкълн и Кенеди гръмнаха, та тоя амунджа ли няма да гръмнат. Просто още не му е дошло времето. Американците знаят кога. А простите турци ще бъдат използвани за пушечно месо.
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ РОДОЛЮБЦИ днес протестират срещу лакейската политика на управляващите и срещу неоснователните териториални претенции на ердоган!
56
2
 
26
 
! Отговори
101 преди 6 години
Малее, кат разбрах кой ще ни представлява - Баце, Лилето и Екатеринчето кухата лейка и сериозно съм притеснена за международното положение!!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтвратенЧе сега кое е по-различно?! Не става за *** за зеле но веднага го слагат на държавна копанкя. Ето цеца загуби битката с магарето и веднага министър. В борда на ЧЕЗ изтъкнат гепаджия митко каратиста. Харизанов дето се изявява като водещ беше член на борда на напоителни системи.
54
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От този лъха само зло, агресия и ползва език на омраза...
53
6
 
25
 
! Отговори
МЕРКЕЛ ВРАГ НА ЕВРОП преди 6 години
Милиардите да ги плати Меркел, тя си покани гостите, а сега иска да ги натрапи на другите страни.
52
4
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
След прословутата среща- усещам как на Бойко Ага ще му дърпат ушите от Европата) Падишаха не е в никакво настроение за преговори- Той по скоро е настроен на Императорска вълна - за завладяване на всички около турция- Явно с Путин ще си разделят няколко държави - След Сирия идва ред на Балканите и БГ. Турция пусне емигрантската бомба - а после Русия и Турция ще ни "спасят"- Но май след дълги години демокрация и евроценности- най бедните най нещастните- по зле няма накъде-Ще ставаме руско май)
51
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га турчин ви рука - слушайте, и то многу фнимателну, и си запишувайте непременно. Оти га после ке съжалявувате. Язе само да ви кажувам.
50
10
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Лош ли е Ердоган, че подкрепя България за преговорите с Македония и западните Балкани!!!Агент Кели Симпсън!ЦРУ!!!