Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!

Часове преди срещата в Евксиноград: Варна трепетно се готви
Обновена: 26 мар 2018 13:53 | 26 мар 2018 09:00,
199
Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!
Снимка: Reuters

Часове преди срещата на върха Европейски съюз - Турция във Варна, Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери.

"Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети - оставете ги за себе си. За всичко имам видеодокументи... Ще бъдем заедно във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим", посочи Ердоган със суров тон пред участниците в регионалната конференция на управляващата партия в Трабзон.

Още по темата

Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години.

Началото на срещата в резиденция Евксиноград е планирано за 19 часа и ще продължи най-малко два часа, след което домакинът Бойко Борисов, европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Анкара очаква от ЕС конкретни стъпки за възстановяването на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на споразумението по Митническия съюз Турция – ЕС, либерализиране на визовия режим за турските граждани, ускоряване на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-вече общи действия в борбата срещу тероризма.

В същото време представителите на ЕС възприемат срещата във Варна като платформа за укрепване на сътрудничеството с цел отстраняване на проблемите, натрупани в отношенията с Турция.

А ролята ни?

България ще е посредник в опита за подобряване на отношенията между Анкара и Брюксел.

Какво очакват хората, как Варна се готви за знаковата среща... вижте във видето на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПраз 14 век България се беше разпаднала и отеллните княжества щяха да се избият един друг. Ако не беше Османската империя да ги държи под контрол и българите благодарение на християнството се принудиха да се сплотят срещу чуждото владичество, сега България нямаше да я има.
48
8
 
23
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Турция е една от страните с най-богати находища на злато!!!Да сте чули някога турчин да даде златото си на концесия на офшорка???Няма и да чуете, сега си направете сами сметката, всеки народ не заслужава ли съдбата си и мястото , на което се намира!!!???Агент Алисън Мейрсдоф!ЦРУ!!!
47
10
 
10
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Като гледам нашата политика е от ЕС да минем в Османския съюз. Зорлем почти вече сме там.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало! Много триете коментари и то такива, които не са в тона на Султана!
45
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ПРЕДАДЕ бЪЛГАРИЯ
44
3
 
8
 
! Отговори
Драги съфорумци, преди 6 години
Моля, опитайте да се изказвате в по-положителна форма.От баба си зная:'Доброто ражда добро, Злото-зло".Мисълта е "нематериална" , но веднъж изказана, витае около нас.(забравих името на англ. поетеса 19-20в.):" веднъж изказани, думите започват да ЖИВЕЯТ"....
43
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо се кефи на българските крехки суджуци от Бойко, жените на българите се кефят на твърд труски салам без кожичка.
42
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България живеят повече от половин милион граждани с турско самосъзнание говорещи на турски език. Ердоган много добре знае, че България няма силата да се справи с бежанските орди. Турция никога няма да допусне хиляди кюрди, пакистанци, араби и т.нт да се заделят в България и по този начин да предизвикат проблеми на турското малцинство. Ердоган мисли за България, по скоро за една част от нея а не защото е приятел с Боко.
41
5
 
8
 
! Отговори
До 49 Членството преди 6 години
Ааахахахахахааааа. НАТО било помогнало на Турция ! Смех,смех,смех и холивуд не са измислилинтакъв филм но един обикнивен софииски джендар го направи.
40
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 14 век България пак беше посредник между Европа и турците. И остана такъв 500 години.
39
12
 
12
 
! Отговори
НАТО пауър преди 6 години
Предлагам българската натовска армия да влезе в Турция, да извърши десантна операция в Анкара и така да озаптим нео-османския диктатор Ердоган, а НАТО да ни подкрепя при операцията.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този маи зе да.става господ какъв лие питам та го и възхваляват толкова
37
6
 
20
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Докато Ердоган е начело на Турция всички Разговори , Преговори и Договори са Излишни .Той е като БГ Поговорката - Едно си баба знае и си бае .
36
13
 
13
 
! Отговори
Членството преди 6 години
в НАТО помогна на Турция да има образовани хора, силна армия, въоръжение и издигна престижа на държавата. Без НАТО, извън НАТО- е държава на ниво 1950г.
35
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко с наведена глава и с дълбок поклон ще му подари асортимент от избрани суджуци.
34
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е държава.
33
4
 
12
 
! Отговори
Уважаеми Президент преди 6 години
Ердоган,така рязко, гневно и агресивно поставени искания( дори в личното семейство) НИКОГА не водят до разрешение, осигуряващо едно мирно бъдеще.ЕС се стреми към мирно бъдеще.Турция се стреми към членство в ЕС.Вие сте интелигентен човек и разбирате логичното заключение.Агресията,заплахите,войнствеността са типични за Античността и Средновековието. Лесно е да РАЗРУШАВАШ. Сега е време на МИСЪЛТА, ГРАДИВНОСТТА, ЖЕЛАНИЕТО да ОПАЗИМ НАШАТА ВСЕЛЕНА от отрицателната енергия.Да бъде ДОБРО Бъдещето НИ!
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Денят на голямото изнудване настъпи! Колко ще плати Европа този път? Така е, когато нямаш акъл трябва да плащаш много пари! Утре ще ни обяснят как е постигнат невероятен дипломатически успех! Шутове!
31
12
 
17
 
! Отговори
Василев преди 6 години
В същия формат се водят и преговорите с Русия и Китай!!!Направете си сами сметката каква сила в момента е Турция, равнопоставено ЕС преговаря с Великия Всемогъщ Султан!!!Агент Бен Уйлшър!ЦРУ!!!
30
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Германия иска да направи нещо срещу ерджулан винаги може да си махне заводите от там. На ерджулан нама да му запука но поне половун милион души ще останат без работа и то в разеитата европейска част на турция. Въпроса е че на баба Шмъркъл не и се иска!