Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!

Часове преди срещата в Евксиноград: Варна трепетно се готви
Обновена: 26 мар 2018 13:53 | 26 мар 2018 09:00,
199
Когато Ердоган говори, как евроехото заглъхва: Западът няма да ме поучава!
Снимка: Reuters

Часове преди срещата на върха Европейски съюз - Турция във Варна, Реджеп Ердоган заяви, че няма да допусне Западът да го поучава и няма да отстъпи пред европейските лидери.

"Западът се опитва да ни поучава, да ни дава съвети - оставете ги за себе си. За всичко имам видеодокументи... Ще бъдем заедно във Варна, подготвен съм и всичко ще им покажа. Ще бъдем непоклатими, никакви отстъпки няма да правим", посочи Ердоган със суров тон пред участниците в регионалната конференция на управляващата партия в Трабзон.

Още по темата

Той подчерта, че Западът завижда и ревнува, провокиран от динамичното развитие на Турция през последните 15 години.

Началото на срещата в резиденция Евксиноград е планирано за 19 часа и ще продължи най-малко два часа, след което домакинът Бойко Борисов, европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Анкара очаква от ЕС конкретни стъпки за възстановяването на атмосферата на взаимното доверие, актуализиране на споразумението по Митническия съюз Турция – ЕС, либерализиране на визовия режим за турските граждани, ускоряване на процеса за финансовата помощ за сирийските бежанци в Турция и най-вече общи действия в борбата срещу тероризма.

В същото време представителите на ЕС възприемат срещата във Варна като платформа за укрепване на сътрудничеството с цел отстраняване на проблемите, натрупани в отношенията с Турция.

А ролята ни?

България ще е посредник в опита за подобряване на отношенията между Анкара и Брюксел.

Какво очакват хората, как Варна се готви за знаковата среща... вижте във видето на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
така е преди 6 години
До Да знаетеИ на всичкото отгоре неплатен!
8
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Запада да му направи едно демократично бомбандиране, за да му покажат как трябва да станат нещата. И той го раздава Кадафи 2 и консултанти проценти вземат от отпуснатите пари за проблема, но да видим до кога.
7
6
 
39
 
! Отговори
До Ердоган преди 6 години
А като определи в изказваниято българските турци като подтиснати, имаш ли видеоматериали за това? Защото тези "подтиснати" наши съграждани живеят свободно, изповядват религията си свободно и пътуват в цяла Европа и в много други страни само с лична карта! Неподтиснатите ти избиратели могат ли да пътуват в Европа само с лична карта?
6
5
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
САЩ клатят мира-Те не искат Русия да прави нов газов тръбопровод за Европа-за да спре доставките на Украйна (Тимошенко стана милиардерка от кражбите на газ) Гърция трябва да разреши на Турция за вторият тръбопровод посока Европа-Турция изтребва кюрди и американски наемници в Сирия- Русия мълчи (Путин и Ердоган в братски съюз) Ердоган иска напускане на НАТО (превратът в Турция с помоща на САЩ и НАТО) Европа не иска да плаща за емигранти и иска нова Студена Война с Русия- Нещата са много объркани
5
7
 
28
 
! Отговори
ДА ПОВИКАМЕ ЕРДОГАН преди 6 години
и нашия квартал, та дано се сетят Кметицата и Тиквов да запълнят дупките и да почистят мръсотията
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
света НЕ ГИ ИСКА!Светът може да не ги иска, ама фабриките ги искат. В Германия наскоро си биха рекорда, имат 50 млн. работни места и недостиг от 3 млн. работници. Цяла Европа застарява, а работа има колкото щеш, щото икономиката дърпа яко. То даже у нас няма хора, ако построиш фабрика. Кой да работи тогава?
3
9
 
41
 
! Отговори
ТУСК преди 6 години
го видяхме, че не поздрави ПУТИН, защото..... НЕ БИЛ в НАСТРОЕНИЕ. Ще ли е в настроение да поиска от ЕРДОГАН да спазва човешките права и да не избива хора в СИРИЯ
2
6
 
31
 
! Отговори
РАЗНАСЯЩИЯ КАФЕТА преди 6 години
Борисов дали ще му бие пак шпинги по главата развеселения ЮНКЕР.
1
14
 
35
 
! Отговори
въй преди 6 години
Тоя па-кой иска да го поучава и да си губи времето с него? Запада е крайно време да се оправи много лесно с талибаните. Много по евтино на ЕС ще им излезе да си ги натоварят на ТИР-овете така както са дошли- по 500 в ТИР и да ги върнат обратно ! И после-една малка армийка по границата-а някой тръгне- огън! Със сигурност решението на проблема няма да струва 3 милиарда ,нито постоянни помощи. И да си стоят в Турция-нали са от една религия,да си помагат там един на друг, света НЕ ГИ ИСКА!