Приятелката на джихадиста от Южна Франция - с досие за радикализация

Тя е била следена от френските служби за сигурност
Обновена: 26 мар 2018 11:17 | 26 мар 2018 11:15, Елка Василева
5
Приятелката на джихадиста от Южна Франция - с досие за радикализация
Снимка: БТА

Приятелката на джихадиста Радуан Лакдим, която е в ареста, след като той уби четирима души в Югозападна Франция в петък, също има досие "С" (представляващ особена опасност за националната сигурност), предаде Франс прес.

Осемнайсетгодишното момиче е с досие за радикализация и е било следено от френските служби за сигурност, съобщиха източник от разследването и съдебен източник.

Още по темата

Радуан Лакдим, който беше застрелян от специалните части след нападения в градовете Каркасон и Треб, също е бил с досие "С" и от 2014 г. е бил следен от разузнаването. Според прокурорът на Париж Франсоа Моленс обаче при него не е бил засечен "никакъв предупредителен знак за подготвяне на терористичен атентат".

Приятелката на този 25-годишен французин от марокански произход е арестувана в петък вечерта, а 17-годишен негов приятел е задържан в нощта на петък срещу събота. Задържането им под стража е било удължено. Двамата отговорят на въпросите на разпитващите ги. Съдебен източник уточни, че младата жена "проявява признаци на радикализация".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Малко са и били помощите, затова се е радикализирала горката. Видяла е че ще трябва да работи за прехраната си и е превъртяла, минала на заплата към ИД.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това демокрацията е голяма работа! Знаят, че някой е опасен, но не го арестуват, че щели да му нарушат правата...Някой,обаче решава да засади 2 дръвчета в градинката пред блока си и...му съставят акт,че не се бил обадил в общината.Или пък пуска сигнал, че някой му нарушава правата, посяга на имота му, наводнява му жилището и т.н. и...властта нехае-не им пука!Извода е, че на нас нашата държава не ни трябва!!!Да вземем да се организираме в нова-повече сме и да превземем после тази корумпираната.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тя ли е от новите французи?