Британец вербувал деца за атентати в Лондон

Съдът постанови доживотна присъда на 25-годишния мъж
28 мар 2018 08:18, Елка Василева
60
Британец вербувал деца за атентати в Лондон
Снимка: Reuters

Британец, който планирал атентати и за тази цел се опитал да вербува десетки деца, които обучавал в джамия след училищните занятия, бе осъден на доживотен затвор, предаде Франс прес.

25-годишният Умар Ахмед Хак искал да нападне 30 обекта в Лондон с оръжия и превозни средства. За тази цел той се опитал да радикализира 55 деца на възраст от 11 до 14 години, съобщи Скотланд ярд.

Намерението му било да се занимава с децата в джамия в Баркинг, Източен Лондон, в рамките на платена програма за извънкласни занимания. Той ги карал да участват в ролеви игри или да гледат пропагандни материали на групировката "Ислямска държава" без знанието на родителите им.

Според полицията Умар Ахмед Хак е смятал да осъществи плана си след няколко години.

Съучастникът на Хак Абутахер Мамун бе осъден на 13 години затвор за опит да набере финансови средства за проекта. Трети обвиняем, Мухамад Абид, бе осъден на 4 години и 3 месеца затвор, защото бил запознат с намеренията им, но не ги съобщил на властите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
"Храни куче да те сдъвчи". -народна поговорка. Наивните политиканти не можаха ли да разберат,че тия индивиди не подлежат на интеграция.Те са с друга култура,с религиозен фанатизъм,сиреч от друга галактика.Всяка жаба трябва да си знае гьола.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано напипа възелин отнякъде! Ще забрави за "алаха" още първата "брачна" нош с екстра-черен "младоженец"!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей такива,кат тоя на снимката,в Китай ги трепят публично
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако прави атентати в Лондон трудно би убил някой британец, дори трудно би убил някой с бял цвят на кожата. На всеки 20 човека има 1 бял. На всеки 20 жени има 3-4 без забрадка... Отписвайте го тоя "европейски" град. 6 месеца живях там и не искам да повтарям.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британец ли?!?
42
0
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
А китайците се оказаха кухи кат ***. Да вземат да продадат моля ви се някакви супер модерни военни ракетни технологии на Пакистан. Защото Индия им е враг и на тях и все повече се сближава с Япония и САЩ. Обаче само да се измислят начини за пълно противодействие на ядрени ракети и гледайте как ще се ступат всички големи държави - от Япония че до Русия. А този на снимката е расов ингилизин, поданик на нейно величество кралицата. Хахаха
41
0
 
4
 
! Отговори
Типичен преди 6 години
До Анонимен Виж сега - онези като крали крали и се ос**ли. И сега гузни гузни. Не смеят да се обадят. Щото ще ги обвинят в нещо си... По лесно взимат гражданство от Бившите ИМ колонии /Индия, Пакистан, муджекистан и всички БИВШИ колонии/, отколкото Европейци/ И по точно източно Европейци/ Това е само една от причините. А те са стотици.
40
0
 
6
 
! Отговори
Санкции преди 6 години
Тереза Мей и Борис Джонсън са виновни и да се наложат санкции на UK
39
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тоя си е чист брадат демократизатор,само че със слаби географски познания!Подготвили са го за Източна Сирия,той се объркал и почнал работа в Източен Лондон.То разликата не се забелязва от пръв поглед.Ако не вали дъжд,хи-хи.
38
0
 
13
 
! Отговори
Йори преди 6 години
Генерациите кръвосмешение му личат на гнуснaта физиономия!
37
1
 
8
 
! Отговори
По-далече преди 6 години
от Европа, по-близко до здравия разум.
36
0
 
25
 
! Отговори
29 palms преди 6 години
До АнонименНе само Англия е с изкуфяла лелка, и едни други западни държави са с изкуфели лелки и даже изкуфели чичковци! От статията обаче се разбира,че на работещите англичани-данъкоплатци им вземат парите и ги дават на Ахмед за извънкласна дейност в джамията да обучават джихадисти. Реално погледнато, този на снимката по какво друго може да е "учител" освен по бомбаджийство в името на Allah-u-akbar!
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умар Ахмед Хак звучи като чист кореняк - англичанин! А факта че родителите не знаели на какво учат децата им в джамията е направо смехотворен!
34
0
 
2
 
! Отговори
пардон преди 6 години
До МдаThe Queen е братовчедка на "нашия цар" (който е с юдейски произход)
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е британец! С дълбоки корени и традиции в британската история. Добре си го връщат бившите колонии. Законите са в тяхна полза. Промяна и вкарване на шериат. Въобще инглишите се приспособяват с тях в собствената си държава, а не обратното, че иначе ще е дискриминация и расизъм. Франция е най-голямата държава в Европа отглеждаща терористи, после е Британия.
32
0
 
26
 
! Отговори
Сега преди 6 години
Изгонете Британски дипломати,там само терористи и предатели виреят.
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го гледам на снимката, верно е британец. Даже великобританец. Дори мегагигавеликобританец
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Британия ще изгонили британските дипломати, защото Британия прави нападение над британци....:)
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече мяза на ирландец27
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типичен англичанин....типичен европеец....типично бъдеще за европа! а защо ги пуснахте на континента ???????