Британец вербувал деца за атентати в Лондон

Съдът постанови доживотна присъда на 25-годишния мъж
28 мар 2018 08:18, Елка Василева
60
Британец вербувал деца за атентати в Лондон
Снимка: Reuters

Британец, който планирал атентати и за тази цел се опитал да вербува десетки деца, които обучавал в джамия след училищните занятия, бе осъден на доживотен затвор, предаде Франс прес.

25-годишният Умар Ахмед Хак искал да нападне 30 обекта в Лондон с оръжия и превозни средства. За тази цел той се опитал да радикализира 55 деца на възраст от 11 до 14 години, съобщи Скотланд ярд.

Намерението му било да се занимава с децата в джамия в Баркинг, Източен Лондон, в рамките на платена програма за извънкласни занимания. Той ги карал да участват в ролеви игри или да гледат пропагандни материали на групировката "Ислямска държава" без знанието на родителите им.

Според полицията Умар Ахмед Хак е смятал да осъществи плана си след няколко години.

Съучастникът на Хак Абутахер Мамун бе осъден на 13 години затвор за опит да набере финансови средства за проекта. Трети обвиняем, Мухамад Абид, бе осъден на 4 години и 3 месеца затвор, защото бил запознат с намеренията им, но не ги съобщил на властите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом казват, че този е британец и го признават за такъв, проблемът е техен. :) Може да е от кралската династия даже. :) Честито, британци! :) И да не забравите да го поканите на сватбата на принца. :)
26
0
 
19
 
! Отговори
Jas преди 6 години
До Далновиден: опасявам се, че си прав това е един от най-големите проблеми в Европа, осъдят някого и като се уталожи праха след някоя и друга година тихомълком получава амнистия (имал тежко детство, облекчаващи околности и подобни евро-лигавщини) и почва отново. Но и тези случаи е двоен аршин, тоя ще го пуснат(не успял никого да убие), но примерно Брейвик или друг коренен европеец ще гние в затвора до алелуя.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От снимката си личи знатния британски произход, дядо му е участвал в кръстоносните походи, а този днес е борец за права
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този със сигурност няма да лежи до живот, власта вече започна да преминава в ръцете на мюсюлманите, започна се с кмета на Лондон. След някоя и друга година ще излезе и ще бъде герой за мюслитата, нищо хубаво не ги чака англичаните
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш така изглеждат днешните британци от знатни родове, че и в кралското семейство...
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия проблем на Великобритания е ЛИЦЕМЕРИЕТО, докато местните се топят, докато се затварят църкви, докато се кръвосмешават (все още), докато псевдо свещенници изнасилват деца, докато араби и н.е.г.р.и пълнят острова, те се държат все едно всичко е наред, пишат доклади срещу България и Румъния и се опитват да управляват останалата част от света. Това тяхно лицемерие ще ги погуби, острова вече се е превърнал в един световен ***
21
0
 
21
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
До JasНяма да лежи доживот тоя,гаранция!Ще почнат да "демократизират" някоя страна и ще го пратят там като опитен кадър в тая дейност!
20
0
 
30
 
! Отговори
Истински британец преди 6 години
100% този е британец, баща му е някой знатен лорд.
19
0
 
11
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Well done British judgement! Само се надявам някой мек съдия след 20 г. да не реши, че му е достатъчно и да го амнистира. Решението за всички останали е лишаване от британско гражданство и екстрадация до прародината на родителите им. Чак тогава ще има спокойствие и е спрат атентатите. Съдиите от Германия, Франция и Швеция на задължително обучение в Британия!
18
0
 
30
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Какви убавци били тея британци,да им се не нарадваш!Пък аз си мислех че са едни бяло-розови с лунички...Allah save the Queen!
17
16
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
До ГаговВнемавай зайко!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е Великобритания, ВЕЛИКО Британия. Да се смееш ли или да плачеш!!! Загиваща Англия начело с една съвсем изкуфяла лелка, до такава степен се е обезличила, че такива като този се чувстват в своя, Муслимснски свят. Проблемите в тази загнила морално държава са огромни. Мей търси начин да забави разпада, да отклони вниманието като нагнети безмислено напрежение, което може да унищожи света. И тази гарга Мей ще загине като милионите невинни. Какво ли си мисли, че ще се спаси? Смях!!!
15
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Е, те това е истински британец ! Сега разбирам, защо е Брекзита - Острова ще стане резерват за расови британци, като тоя...
14
0
 
22
 
! Отговори
ВВВ преди 6 години
По погледа си личи колко му е промит мозъка. Бог да пази България!
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Расов англосаксонец? Това е бъдещето.
12
0
 
39
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Гледам го на снимката и сега разбирам че във Факултето и Столипиново живеели британци, а аз не съм знаел
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен британец на снимката.
10
0
 
30
 
! Отговори
Не Британец преди 6 години
В Лондон са само такива,а в Бирмингам е още по зле до 20 г в невеликобритания ще са мнозинство защото се плодят
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските СМИ публикуваха този факт преди две седмици. Ега ти своевременността и актуалността.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О Лорд Хаутхемптън