Английският посланик у нас: Благодарим ви!

"България вече изрази солидарността си към Великобритания"
29 мар 2018 09:10,
282
Английският посланик у нас: Благодарим ви!
Снимка: архив, Булфото

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

Припомняме ви, че десетки европейски страни отзоваха руски посланици и дипломати, докато нашето правителство привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който късно снощи се прибра, но не пожела да коментира какво ще го консултират.

Още по темата

"Има много страни като България, които поради географски, икономически и енергийни причини, за които е много трудно да вземат такова решение. България присъства в тази реакция на международно равнище, за кеото ние сме много благодарни", заяви днес Хопкинс пред Нова тв.

По думите й за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични вещества за убийства в световен мащаб. Това е поредица от действия. Години наред Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки. У нас това се разглежда като поредица от последователни действия и за нас е много важно да покажем, че ние повече няма да търпим подобни неща", каза още тя.

"Сигурността на Европа е и британската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, искаме от нея да постигнем ниво на сигурността, за да можем да се справим със заплахите, защото те не са само към Великобритания", обясни посланикът на Великобритания у нас.

"През последната годинаи  половина водих много разговори с българското правителство и едно от нещата, което се откроява в тях винаги е, че ние ще останем приятели след напускането ни на ЕС. Ние ще продължим да изграждаме вазимните си отношения. Те са много сили в борбата с тероризма, нашите търговски отношения се разрастват. За нас е много важно да продължим да привличаме българските студенти", завърши дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мъж на снимката, наречен "английски"посланик (само за Англия ли е, а Уелс и Шотландия други ли посланици имат?) ходил ли е войник? Например, да усмирява североирландците от анексираната от Британия Северна Ирландия - дори по името си - чужда територия.Или да завладява Малдивите - собсвеност на Аржентина?!
223
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Нека проявим солидарност с ВеликобританияНека напуснем еврогейския съюз.
222
2
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
За какво ни благодари? За това,че са ни бомбардира ли???
221
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Английските мута.нти нямат място в България!
220
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероятно, че Русия е замесена? Вероятно, че не сме съвсем глупави да вярваме във вероятност. По теория на вероятностите има вероятност и да няма вероятност. Сори!
219
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кой ли път САШ и европейските им слуги от Англия се гаврят не толкова с Русия, колкото с безропотните им марионетки от бившите соц страни!
218
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта на английските политици е безкрайна!
217
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните са убили голяма част от населението в колониите си. Няма по-грабителска и човеконенавистна политика от английската! Дори музеите им са пълни с откраднати експонати от цял свят!
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официалната английска политика ВИНАГИ е била ПРОТИВ православието, славянството и България!
215
0
 
1
 
! Отговори
Многоточие преди 6 години
До 3334Говори за Господ, а го изписва с малка буква...
214
0
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тези от острова никога не са били на наша страна,а през турското ни робство техния полковник Сен Клер се е потурчил и е служил на турците срещу българите в Османската империя. Така,че те са готови да сменят и вярата си,за да служат на този който им плаща добре-***..
213
0
 
14
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #219 тя. Англия може да брои приятелите си,но за военни действия едва ли...Русия не е Либия,Сирия или Афганистан и ако тя само се опита да води военни действия за нула време ще изчезне като остров не само като държава...
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И щом имаш неудоволствието да работиш тук, научи се говориш български език!!!
211
0
 
12
 
! Отговори
3334 преди 6 години
Историята и настоящето на Американският банков и военен комплекс са олицетворение на най тъмната страна която човечеството познава. Аз не мисля и да се впускам да убеждавам другомислещите дали съм прав или не. Доказателствата са всекидневни и не е трудно да се намерят ако желанието съществува. Да поддържаш Американската политическа линия е признак на неинформираност или чисто и просто на загуба на всякакъв човешки морал и продажба на твоят дух ако господ ти е дал въобще нещо.
210
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перхидролке, голяма радост за по голямата част от българския народ ще е правителството ни да осъзнае че островната Ти държава се опитва да започне война. Единствената правилна реакция на България ще е да изгони теб и твоите дружки обратно на острова ти. Да, и Втората Световна Война я запали твоето островче! Д г ду.....
209
0
 
11
 
! Отговори
Радио Ереван преди 6 години
Има много поздрави от арменския поп господжа хопкинс.
208
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше ли да експулсираме китайския посланник, ако се докаже, че пиратката която англичанин си гръмна в *** на Слънчев Бряг е произведена в Китай? Тези лоши китайци, как увреждат интелигентнте същества от острова открили балконинга като спорт.
207
2
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Госпожо посланник на чист английски искам да Ви кажа *** off
206
0
 
23
 
! Отговори
Ггг преди 6 години
А когато погазвахте правата на българските граждани в Англия защо не превикахте английския посланник....
205
1
 
24
 
! Отговори
наблюдаващ преди 6 години
И ние ви благодарим...Като се започне от лорд Дизраели,Чърчил и последните рептили!