Център в Германия ще връща кандидати за убежище

Той ще започне да действа до края на годината
29 мар 2018 22:30, Петя Славова
10
Център в Германия ще връща кандидати за убежище
Снимка: БТА

Първият център за връщане на отхвърлени кандидати за убежище, управляван от германското правителство, би трябвало да започне да действа до края на годината, предаде ДПА, като се позова на ежедневника "Зюддойче цайтунг".

Изданието цитира служител от вътрешното министерство, според когото проектът ще има "най-висок приоритет".
По думите му федералната полиция ще отговаря за новия център. Планът предвижда всички кандидати за убежище първоначално да бъдат пращани в подобни центрове, но тези, които имат добри шансове да получат убежище, ще бъдат бързо обработвани.

Федералната полиция обаче се противопоставя на идеята да отговаря за центъра, пише БТА.Германия управлява транзитни центрове за новопристигащи мигранти и осъществява операции за принудително връщане на отхвърлени кандидати за убежище в родните им страни. Но в момента има само центрове, управлявани от провинциите, в които хората могат да бъдат настанени, докато чакат да напуснат Германия.

Сега вътрешното министерство се ръководи от лидера на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер. Партията превръща намаляването на броя на бежанците в ключов въпрос, отчасти защото много от пристигналите в Германия през 2015 г. кандидати за убежище първоначално дойдоха през Бавария.

В Германия броят на мигрантите, които учат занаят, се е увеличил повече от два пъти миналата година, заяви браншова асоциация, цитирана от Асошиейтед прес.Германската занаятчийска конфедерация каза, че през 2017 г. нейните членове са имали около 11 000 чираци от осем страни, от които идват повечето бежанци в Германия, включително Афганистан, Сирия и Ирак.

Предишната година броят на чираците от тези страни е бил около 4600.Сред най-популярните за овладяване занаяти са автомонтьор, машинен техник и фризьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 6 години
На 2 млн. 11 000 учат,ще хвръкне до небето икономиката на Германия.За 2016 година похарчили за издръжка на гостите 23 МЛРД.
9
0
 
6
 
! Отговори
vcxv преди 6 години
До DimoНе един, два милиона и повече са
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сетила се Мара.... Напълниха си държавата с отпадъци, сега ще умуват как да ги разчистят
7
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Хахаха!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистиката е такава че за хора с IQ80 няма друга работа освен да пасат камилите. И логично ще гледат да ги разтикат по периферията към България средно IQ93 и Турция с 90 където ще донесат висока престъпност и мизерия.
5
5
 
13
 
! Отговори
Синджир=Ланец преди 6 години
Запада няма време преди да фалира и търси война с Русия който и път да поеме ще потъне!
4
2
 
16
 
! Отговори
Dimo преди 6 години
Ахахах, 11 000 чираци в занаятите от над милион мигранти, впечатляващо число, няма що. Хорст Зеехофер и баварската ХСС като цяло изглеждат като единствения лъч светлина в правителството. Класическа дясна партия с ясни и категорични позиции.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе, що чупят хатъра на ханъм Меркел? Илиу тя гони евроатлантически уъкраинци, може би?
2
4
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
След дъжд качулки,те вече превзеха Европа а сега щели да ги връщат,*** работа......
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теи същите ли ни учеха, че не можем да ги връщаме. Кой лъже сега, тоя център или БХК и подобните им структури.