Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!

"Според Борисов са необходими повече доказателства, за да бъдат предприети действия"
Обновена: 31 мар 2018 07:19 | 30 мар 2018 19:15,
490
Daily Express: Разделение в ЕС! България не изгони руски дипломати!
Снимка: Reuters, архив

България няма да изгони руски дипломати, докато ЕС продължава да ескалира ситуацията след нападението с невропаралитичен газ в Англия, за което британското правителство обвинява Москва. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната му, която в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, трябва да запази диалога с Русия на фона на засилващото се противопоставяне между Запада и Москва, пише Daily Express, предава "Фокус".

Още по темата
България изрази солидарност с ЕС и НАТО, привиквайки за консултации посланика си от Москва и той ще се върне на 8 април. Според Борисов са необходими повече доказателства, за да може в бъдеще да бъдат предприети действия. 

След като участва на Съвета за национална сигурност на страната си заради нападението, по време на който посланикът бе изслушан, Борисов заяви, че "като председатели на Съвета на ЕС трябва да запазим открит канала за комуникации, както сме правили във времена на напрежение в региона".

"Трябва да направим същото и с Русия. За момента не мислим да гоним руски дипломати и официални лица", допълни той.

България ще се присъедини към страните като Кипър, Португалия и Австрия, които загърбват координираните мерки на някои от най-големите и могъщи страни по света.

Призивите към България да изгони дипломатите бяха посрещнати със съпротива и от правителството на страната, и от другите политически партии в парламента, които искат страната да има здрави връзки с Русия. 

България е почти напълно зависима от руските газови доставки, военно оборудване и печалби от туризма, а много българи усещат силни културни връзки с Русия, с която споделят азбука и православие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Защо да бъдем солидарни със страна, която с лека ръка загърби ЕС?! Руснаците са наши братя и сестри, с коя друга държава имаме толкова общи неща, като култура, кирилицата, манталитета ако щете...
404
2
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До Симеон ДимитровТи сигурен ли си, че в Русия няма комунизъм? Аз не съм. Вчера капитана на самолета дето са го проверявали в Лондон беше с униформа на АЕРОФЛОТ със сърп и чук на кокардата. Химна на днешна Русия е химна на СССР. Комунизма не си е отишъл от там . Ако Руснаците се усетят и пожелаят да изгонят комунистите олигарси октомврийската революция ще изглежда като хулиганска свада.
403
2
 
6
 
! Отговори
F1 преди 6 години
Англия и Германия винаги са ни прецаквали .Защо да сме солидарни изобщо с техните измишльотини? Цял свят си прави майтап с руснаците,както и на олимпииски игри,така и в други свери. Ние имаме туристи,хора,които живеят (руснаци) в България,ЕС ще ни скара със всички,както и ще нми довърши.
402
2
 
6
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Те очакват безропотно прививане на глава и съгласие с правокациите им. Абе ***, има и други в Европа дето мислят, и не се хващат на въдицата ви. Очаквате робско съгласие, цякаш сте хванали господ за топките. Мръсните ви номера са известни на цял свят. Още ли търсите химическото оръжие на Садам, нали по ваша "сигурна и неопровержима" информация от наглите в и "тайни служби" предизвикахте войната в залива и всички свързани снея негативи за Европа. *** ДОЛНИ !!!!!
401
5
 
17
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До ПОДГОТВЯТ НИ...Абе *** тъпоумен третополов, в Русия от 30 години няма комунизъм. Само овцете като тебе плещят някакви клишета от времето на прабаба им. Майната ти , ходи където искаш.
400
5
 
7
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До GHost *** нали се сещаш че берлинския конгрес е след кримската война, която макар и бе съществени загуби все пак не беше спечелена от Русия. На този конгрес Англия заплашва че флота им ще влезне в Черно море ,а немските и френски войски ще се прегрупират за нова война. В този момент Русия не може да води едновременно война в Кавказ, на Балканите и в западна Европа ***. За това не подписва нищо. В противен случай щеше да се окаже че е съгласна с разчленяването на България.
399
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До ПОДГОТВЯТ НИ...Прав ти път!Сбогом,и не се връщай!
398
4
 
20
 
! Отговори
GHost преди 6 години
Англия е една от страните за да няма Снастефанска България. Никаква прошка за тях, ако ще да се разпаднат на атоми!Ще си платят за всеки път когато са били срещу България. И Русия и те на са по добри, и те не подкрепиха санстефанска България защото им се струваше доста силна страна, но трябва да сме на принципа разделяй и владей.
397
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са руски агенти .Това са русофили . Такива има навсякъде в европа .А всички богати руснациимат апартаменти в Лондон .Значи когато трябва да имприемат инвестициите британцитеса съгласни . Не питат европа .Но когато станенякакъв криминален случай илитрябва да изпълнят мокраамериканска поръчка изведнъжевропа трябва да ги подкрепяи закриля .
396
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания беше ли солидарнас нас по време на турското робство?
395
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бегай бързо , но капитализмът същоняма бъдеще . Няма такава планета ,която да издържи капитализъм и демокрацияв американски вариант по цялата сиповърхност . Защото е разсипване на ресурси .
394
27
 
6
 
! Отговори
ПОДГОТВЯТ НИ... преди 6 години
отново за придатък към Москва! Това е планът на Русия! Аз пък ще побързам да се изнеса по-най бързия и най-безболезнен начин от тази Мъглявина наречена- България! Пожелавам на всички, които останат тук незабравими изживявания в руския див изток! Червената звезда никога не е залязвала нито тук, нито в Кремъл! Комунизмът ще унищожи България и Русия без капка съмнение!
393
1
 
25
 
! Отговори
Abigeil преди 6 години
Нова Зеландия също не изгони, но никой не смее да го коментира.Какво казаха новозеландците: "Търсим да изгоним руски шпиони, но не намираме". Хитро!
392
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солидарност се проявява приприродни бедствия . При политическипровокации не се проявява солидарност .Освен ако не искаш да загазиш .Предполагам сега искат да нибомбардират пак като през всв .
391
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е национален предател .Съжалява че не може да направиоще една мръсотия на България .
390
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните не се интересуват как вървиследствието , не искат да си оправятотношенията с Русия , тях първата имгрижа е защо не сме изгонили дипломати , защото те така поискали . И нашенскитебалъци уж политици провесили носовекато че ли най-важната мисия в кариератаим е провалена . Вас не са ви назначилибритански политици и тайните им служби .Вие сте слуги на българския народ . Щом неви изнася си подавайте оставките . Англичанитеса български врагове и такива ще си останат .
389
2
 
16
 
! Отговори
54410 преди 6 години
Ние помним в каква изолация изпадна България след неоснователното обвинение за атентата срещу папата. Помним твърденията за химическо оръжие в Ирак и виждаме необратимата разрупа в някога цветуща държава. Хайде, без да ни пробутват либерастки интернационализъм - ние познаваме и интернационализма. Освен това явно всички четем Стрезов, а и Агата Кристи. Логиката реши! За провителството искрено браво! Трябва да има канал за връзка с Русия и Австрия си предложи услугите вече. А защо да не е България
388
3
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ преди 6 години
НАВЕДЕ!Не е толкова важно дали България ще изгони или не руски дипломат.Важно е да се види как извиват ръцете на България и Я карат по най унизителен начин да се наведе в НЕПРИЛИЧНА ПОЗА
387
2
 
17
 
! Отговори
България иска преди 6 години
ДОКАЗАТЕЛСТВА! БЪЛГАРИЯ НЕ ВЯРВА НА ФАЛШИВИ И НЕСКОПОСАНИ ОБВИНЕНИЯ ВЯРВАШ САМО ТОГАВА КОГАТО ЗНАЕШ ИСТИНАТА!АНГЛИЯ ДА ПОКАЖЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА!
386
7
 
3
 
! Отговори
серегей съсела преди 6 години
ОЧАКВА СЕ ОКОЛО 2000000 ОТ ЗАПАДА ДА ИЗБЯГАТ В РУСИЯ, ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ, ТАМ ИМА МНОГО ХУБАВИ НАТАШКИ