Дипломат №1 в Берлин: Да запазим диалога с Москва

Доверието ще бъде възстановено, ако Русия желае това, заяви Хайко Маас
41
Дипломат №1 в Берлин: Да запазим диалога с Москва
Хайко Маас. Снимка: Reuters

Германският министър на външните работи Хайко Маас заяви, че неговата страна желае да запази диалога си с Русия въпреки конфликта около покушението срещу Сергей Скрипал с химическо оръжие и експулсирането на руски дипломати от Берлин, съобщава ДПА.

В интервю за "Билд ам зонтаг", публикувано днес, Маас казва, че сега несъмнено "много от доверието бе загубено заради действията на Русия през последните години".

Но същевременно, подчертава той, "ние се нуждаем от Русия като партньор, например да помага за решаването на регионални конфликти, за разоръжаване и като стълб в многостранния световен ред".

Министърът декларира, че Берлин е готов на диалог и изразява надежда, че доверието ще бъде възстановявано "стъпка по стъпка", ако Москва желае това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с бушмените трябва да се разговаря само с тоягата и морковчето
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ИЗДОЯТ ОТ СТАРАТА АНГЛИЙСКА ЧАНТА СТОТИНА МИЛИАРДА И КАТО И БИЯТ ДУЗПАТА НЯМА ДА СЕ СЧИТАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СА СОЛИДАРНИ С НЕЯ.А И ТЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ХОРИЗОНТА.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitЗле си и немския, зле си и руския. Ама, то и българският ти куца. Не те карам да си търсиш езиковите грешки, защото пишеш уверено като Ханко Брат. :)
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има огромна разлика от това да призовеш за запазване на диалога като преди това си изгонил шпионите и това да призовеш за същото без да си ги изгонил. Същата е разликата и между Германия и България.
30
6
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 25,Принуждават и още как, ВИЕ нали изготвяхте списъци, кои са лоши Журналисти.. Кои НИЕ бе?
29
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците се хванаха на хорото на Мей само за да демонстрират съпричастаеност, но в същото време подписаха разрешението за Северен Поток 2 в немската част. Таке е било и така ще бъде - интереса клати феса.
28
4
 
46
 
! Отговори
От 26 преди 6 години
Има голяма вероятност именно това да е причината за използване на химическо оръжие в Лондон, именно да се блокира комуникацията между Германия и Русия.От гледна точка на мотив на извършителя е доста вероятно.Но няма доказателства за това.
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нЕЗАВИСИМИЯТ ЗАПАДЕН ПЕЧАТ ПИШЕ ЧЕ ОРЪЖЕЙНИЯ БИЗНЕС РАЗДУХВА АНТИРУСКАТА ИСТЕРИЯ. Просто немския *** да си зададе въпроса кой печели от нова студена война ако не е оржейния бизнес? Няма кой друг. Обаче печели и руския оръжеен бизнес не само хамериканския. Това не е комунизма, сега от тая студена война ще печелят и двете страни, а ние ще купуваме пропадналата им техника.
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужаст , САЩ прави мисия невъзможна да няма комуникация между Германия и Русия.Ама те инати.Всъщност от отдавна това е основен приоритет да няма комуникация между тези две държави,затова е много важно да се държат държавите между тях под контрол от САЩ
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принуждават и още как, вие нали изготвяхте списъци, кои са лоши журналисти - тия, които не са се продали като вас трожурналята. Виж си ника М Ъ Р Л Ь О.
24
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надежда Савченко, която беше знаме на превратаджиите в Киев ги разобличи, как са избивали собствените си протестиращи, за да се свали Янукович. Ето кой лъже, и в лъжите си не се свени да каже май на та му на ЕС и да извърши кървавопропаганден държавен преврат в Киев, че и да забрани българите там да говорят на майчин език и им сменя имената с украински.
23
29
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 19,"антируските *** се финансират много мощно от американски оръжейни компании, с цел да лъжат и ПРИНУЖДАВАТ държавите от НАТО"Ти ходил ли си скоро на психиатър? Как е възможно *** да ПРИНУЖДАВАТ, която и да е било държава към определни действия?Тролчики только руские, понял?!
22
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След анексията на Косово, превърнато в бананова република и база на американците без пари, анексията на Крим е едно реципрочно ответно действие. Като се изтеглят от КОСОВО тогава могат да питат за изтегляне от Крим.
21
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От юговойната разрах, че американците лъжат като дърти роми, и понеже трябва лъжите им да станат истина затова атакуваха сръбската телевизия. Това са мракобесници и душители на свободата на словото. Купили са милиони журналисти и *** по света. Същите лъжат и американския народ. Лъжат го, че ще избират народен президент а се избира президент на едно от двете олигархически крила.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХапчета? Прими.
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушайте и запомнете - антируските *** се финансират много мощно от американски оръжейни компании, с цел да лъжат и принуждават държавите от НАТО вместо да се развиват икономически да задържат икономическото си развитие и да харчат за огромни военни бюджети. Когато се поддавате на тия техни лъжи, вие съдействате страната ни да е все по-изостанала. От пропагандата Русия само печели, защото стана втора по продажби на оръжия в света.
18
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер:"Време е да се замислим за руския проблем"......
17
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушайте и запомнете! Русия винаги в цялата си история е била агресивна азиатска сатрапия, която е избивала други народи, и забележете-своя. УБИТИ СА МИЛИОНИ РУСНАЦИ-НАЙ-МИСЛЕЩИТЕ, НАЙ-КАДЪРНИТЕ.В пРосия не се цени човешкия живот.Руснаците са стадо ,подкарвано от нагайката на Гасударя. Русия не признава договори и джентълм. споразумения-за тях тава е само димна завеса. Руснаците уважават и се прекланят само пред силата. Време е Русия да бъде смачкана овреме, преди да е направила гол. простотия.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маас казва, че сега несъмнено "много от доверието бе загубено заради действията на Русия през последните години".Нечестен политик е този Маас. Защо не обясни "честните" действия на своите? Ще изгорим, буквално, заради лъжите и интересите на шепа владетели на световното богатство. Светът е на крачка от война и въпросът е кой е готов за войната и кой има финансов интерес от нея.... И как да си обясниш неистовият крясък срещу домашното насилие и готовността да водиш война,да убиваш и разрушаваш
15
44
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 10,"Това в пътя диалог и разговори,всичко друго води към ада." А когато Русия анексира Крим, искаше ли диалог, а когато навлезе в Сирия искаше ли диалог? Диалога с Русия е безсмислен, защото тя може да говори едно, но на практика върши точно обратното и си прави каквото тя си знае. "Диалога" с Русия само отлага проблема с агресивната външна политика! Точка това е истината и друго няма.