Да жонглираш с думите: Маргаритис Схинас – гласът на ЕК

Той започва да мечтае за кариера в Брюксел още на 17-годишна възраст
15 апр 2018 17:00,
8

Син на вече пенсионирани държавни служители от Солун. С корен в Халкидики и сърце в Брюксел. Страстен фен на футбола и на реставрираната къща на дядо си в Гърция. Какво още не знаем за Маргаритис Схинас - главният говорител на Европейската комисия?

Той има особена харизма. И е перфектният оратор. В работата си като говорител на Европейската комисия Маргаритис Схинас ежедневно и умело жонглира с думите под обстрела на неудобните журналистически въпроси. 

Започва да мечтае за кариера в Брюксел още на 17-годишна възраст, докато гледа подписването на Договора за присъединяване на Гърция към Европейската икономическа общност. 

Напоследък журналистите често питат Схинас за Brexit. Пред Bulgaria ON AIR говорителят на Европейската комисия очерта интересен сценарий. 

"Лично аз смятам, че някъде там, във Великобритания, днес живее младо момче или момиче, на двайсет и няколко години, което след 20-25 години ще стане премиер и тогава неговото или нейното поколение отново ще поиска да се върне в Европейския съюз", сподели Схинас.

Отвъд работата си и сянката на Жан-Клод Юнкер, Схинас е женен за испанка, има двама сина и обича да отмаря със семейството си на Халкидики. Въпреки че е грък, сънародниците му журналисти в Брюксел рядко си позволяват да го настъпват по кокалчетата.

Цялото интервю на Мартина Ганчева с Маргаритис Схинас гледайте в "България сутрин" на 16 април по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
''ежедневно и умело жонглира с думите под обстрела на неудобните журналистически въпроси..'' Но лъжите, противоречията и инсценировките, както и бежанските и хуманитарни кризи в следствие на войните на нато в близ. изток са довели до вълна от недоволсво към западната политика ! Каквото и да се опитват да лъжат, народното недоволство не може да бъде потушено в епохата на масовата осведоменост - твърде много 'течове'... Мас медиите и прикритието на лъжите бяха победени от интернет !
4
1
 
6
 
! Отговори
ined преди 6 години
От малък обичал да лъже и баща му бил горд, че ще стане политик
3
1
 
3
 
! Отговори
оратор преди 6 години
"Лично аз смятам, че някъде там, във Великобритания, днес живее младо момче или момиче, на двайсет и няколко години, което след 20-25 години ще стане премиер и тогава неговото или нейното поколение отново ще поиска да се върне в Европейския съюз", сподели Схинас.Много дълго изречение. Истинския оратор ползва само главни изречения и кратки изречения.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизаме от ЕС ве. Това е най голямата мечта на българина!Организираме референдум като англичаните и сме вън. И накрая ще сме доволни!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова ЕС и ЕК са заприличали на цирк.Всеки чиновник участва с платена роля.Този е жонгльор.