Юнкер: Европерспектива за Балканите, за да няма войни!

ЕС трябва да се отвори за приемането на нови членки
Обновена: 17 апр 2018 14:33 | 17 апр 2018 14:30, Елка Василева
25
Юнкер: Европерспектива за Балканите, за да няма войни!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: Reuters

Европейският съюз се нуждае да се отвори за приемане на нови членки от Западните Балкани, за да предотврати риска от нова война в региона, заяви ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент, съобщи Ройтерс.

"Ако не се отворим за страните в този крайно сложен и трагичен регион и ако не отворим европейска перспектива за тях, ще видим войната да се завръща в този район, както видяхме това през деветдесетте години", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Аз не искам войната да се завърне на Балканите и затова ние трябва да се отворим за тях", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем кой финансира терористите в Сирия......................приятелчетата на Юнкер..................целта - евтини нефт и газ за западните държави................тия като нищо ще жертват Балканите, за тях сме само пазари и трето качество хора!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкият терор идва от беднотията. Аз не съм чул и видял един богат да се самовзриви за която и да е вяра. Когато забогатеят ще спрат да се гърмят.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ни интересува какво иска тоя, не трябва ли първо някой да гласува за него.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15, НЕ ЛЪЖИ- ОТ 14 ОКТОМВРИ ДО КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ 1915 ГОДИНА ВАРНА, КАВАРНА, БАЛЧИК, ШАБЛА СА БОМБАНДИРАНИ ПО ВОДА И ВЪЗДУХ ОТ РУСИЯ ЗАЩОТО ОТКАЗВАТ ДА СА НА НЕЙНА СТРАНА ИМА УБИТИ РАНЕНИ И МНОГО РАЗРУШЕНИЯ. БРАТЯТА НЕ ПРОЩАВАТ И СЕГА КАКТО ТОГАВА ОБЯВИХА ЧЕ ХАПИМ РЪКАТА КОЯТО НИ ХРАНИ- НЕКА ДА ВНИМАВАМЕ КАКВИ ГИ ПИШЕМ, ВЗИМАЙТЕ *** В ТВЪРДА ВАЛУТА ПО КУРСА НА БНБ АМА СИ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ, НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА РУСИЙСКИТЕ ***.
11
8
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
До антисоросоидСАЩ не са причинили нито една война в Европа. Русия и Германия са в основата на две световни войни. Сега има ясна позиция от Запада, че най-сетне Русия трябва да бъде ИЗРИТАНА ОТ БАЛКАНИТЕ. И ще го направят. Балканите ще имат траен мир само под шапката на Европа. Четете Историята и не пишете глупости.
10
6
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Напротив , САЩ са тези които насъскват към конфликти европейските народи. А ти си ми ясен. Скъпи мой нежен, нежен джендърчо...
9
5
 
11
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Воини няма да има никога на балканите ако САЩ напуснат Европа. Докато те са тук няма да има мир. Също най вредни са Со ро сои д ните терористични организации, те са главните инициатори на всички воини по света.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма да се хареса на руснаците.Ако Европа се обедени,как ще насъскват една държава срещу друга.Как ще изнудват по малките държави като България да им изкупуват газа на високи цени.Как ще подтикват луди военни да избиват цивилни на расистка основа.Видяхме в Украйна колко нащи братя славяни бяха избити от руския ненормалник.
7
10
 
5
 
! Отговори
8===о преди 6 години
До Анонимен 9Нямам общо със Сорос. А и не харесвам ляво-либералната му идеология - която даже влиза в леко противоречие с по-скоро капиталистическият му профил.Честно казано не знам защо всичкото русофил се тресе от такъв страх от някакъв сбръчкан почти 90 годишен дядка.При все противоречивия си профил Сорос е налял милиарди в благотворителност, (спорни) образователни инициативи и т.н. Нещо което не може да се каже за олигарсите от котилото на путин. Извод - русия е страхлива и алчна.
6
1
 
3
 
! Отговори
scott преди 6 години
що бе.бондстиил требва да си оправдае парите. Сириа не е достатъчна.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8===оМного ти е малка осмицата. :)
4
16
 
6
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Прав е Юнкер. русия много си вре мръсната гага на балканите. А където стъпи руски ботуш войната е гарантирана.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Аз не искам войната да се завърне на Балканите ..."---Лицемер! А, откъде дойде бойната през 90-те, бе Джънкър?От Джибути, или от Чуйпетльово?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да няма войни, ЕС и НАТО да не намесват в чуждите държави!!!
1
3
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Евроджендърите с американските им партньори създадоха ислямистките гета Босна и Косово ,които са източник на всички проблеми в региона ;) !!!!