Стачки нарушават графика на влакове и самолети във Франция

Макрон обаче решен да реформира икономиката на страната
18 апр 2018 12:52, Елка Василева
5
Стачки нарушават графика на влакове и самолети във Франция
Снимка: БТА

Железопътният трафик във Франция и полетите на Air France са нарушени днес заради стачки въпреки твърденията на президента Еманюел Макрон, че протестните действия няма да му попречат да реформира икономиката на страната, съобщи Асошиейтед прес.

Служителите в железниците възобновиха стачката, която се очаква периодично да нарушава движението на влаковете до юни. Те протестират срещу плановете да бъдат лишени от специалния статут, който позволява да запазват работата си и други привилегии до края на професионалния си живот.

Късно снощи долната камара на френския парламент одобри законопроект, който трябва да подготви железниците за конкуренция. Текстът предстои да бъде обсъден от Сената.

Междувременно екипажи и служители от наземното обслужване на Air France започват девети ден на стачки по спор за възнагражденията от февруари. Отменени днес са близо 30 процента от полетите. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Франциястачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Мдам ЕС върви към краят си а с него и България.Пен няма да я изберат но Меланшон има шансове а той е германофоб и с излизането на Франция от ЕС с него е свършено а с това и с България е свършено защото няма кой друг да ни даде пари.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция е агресор в Сирия, заедно с Англия и САЩ!!!!
1
0
 
4
 
! Отговори
пилота преди 6 години
*** пак се издъни