Германия съгласна да приеме още 10 000 бежанци

Еврокомисар призовава Берлин да премахне граничния контрол
19 апр 2018 13:45, Елка Василева
68
Германия съгласна да приеме още 10 000 бежанци
Снимка: архив, Reuters

Правителството на Германия е съгласно да приеме още 10 000 бежанци от Северна Африка и Близкия изток като част от програма на Европейския съюз, заяви европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от ДПА.

Германия се е съгласила с плана по-рано тази седмица, каза Аврамопулос пред германската медийна група "Функе".

"Германското правителство отново е на предна линия по въпросите на международната солидарност", заяви той.

След като други държави от ЕС се съгласиха да приемат 40 000 бежанци, целите на програмата бяха постигнати и вероятно ще бъдат надхвърлени, каза Аврамопулос преди среща с германския вътрешен министър Хорст Зеехофер в Берлин.

Програмата, обявена миналото лято, има за цел да осигури пряк и сигурен маршрут до Европа за най-нуждаещите се от убежище. До есента на 2019 г. най-малко 50 000 души, предимно от Северна Африка, би трябвало да намерят нов дом в ЕС.

Аврамопулос призовава Германия да премахне граничния контрол, въведен по време на бежанската криза, при която 890 000 души потърсиха убежище в страната през 2015 г.

Шенгенската зона позволява възобновяване на граничния контрол в периоди на криза, но Аврамопулос каза, че не може да допусне това да продължава неограничено.

"Трябва бързо да се върнем към нормалното функциониране на Шенгенската система", заяви той.

Германия планира да удължи контрола на границата с Австрия след изтичащия през май краен срок.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
до чичо 54 преди 5 години
Абе, чак 89% не, ама 25-30% сигурно и поне ВТОРА политическа сила. Аз имам право да гласувам и ще гласувам отново за АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ. Съжалявам, но засега няма подобна политическа сила в Българския парламент.
60
0
 
1
 
! Отговори
AfD Германия преди 5 години
Бежанци от Северна Африка ? Африканският континент нараства с 50 милиона новородени в бедността всяка година. Европа и 5 милиона мигранти на година да взема, пак няма да се отрази на броя на "нуждаещите се". Този Аврамополус по-добре да си мълчи, а не да определя политиката на суверенни държави. ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАНАТА СИ !!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страните, който подкрепиха бомбандирането на Сирия, трябва да си поемат цялата отговорност от действията си и да приемат всички бежанци.
58
0
 
4
 
! Отговори
Сан-Докан преди 5 години
ис-алам,У киреча
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чьорная,муха Аре обратно
56
1
 
6
 
! Отговори
25 преди 5 години
Немците се стараят да замажат резила от антихуманното отношение на хитлерова Германия.Вземан , че вземат майМуни на клона , та чак ще го счупят.Напълниха Европа с природен тен хора.
55
0
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Кво ми я хвалите тая Германия.Цял живот слушам Германия тва Германия онова.Все едно са някакви свръххора.Българина все преекспонира някого Германия Русия и тн.Австралия и Нова Зеландия са зле щото са Комън уелт сиреч преди всички с паспорти на британската империя разбирай Индия Пакистан и тн можеха да емигрират наявсякъде в рамките на империята и там е пълно с пакита индиици малайзиици китайци и тн гмеж.Канада заради френския е пълна с магребинци.Германия е държава от пенсионери нямат шанс.
54
0
 
5
 
! Отговори
чичо преди 5 години
на следващите избори в германия алтернатива за германия печели с 80 %
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Еврокомисар призовава Берлин да премахне граничния контрол"Tова е като да премахнеш тотално охраната и полицията на мач между Левски и ЦСКА и да очакваш само хубави неща да се случват.
52
1
 
9
 
! Отговори
от редакцията преди 5 години
Изтървали сме две нули в броя бежанци.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво очаквате от Меркел,та тя захвърли немското знаме на някакъв брифинг.
50
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Залеза на западната цивилизация - предизвикан от бездетна старица , под диктовката на американските и господари!Част от клетвата полагана от встъпващият в длъжност канцлер/ка гласи:"Кълна се, че ще пазя немския народ от всякакви беди и нещастия...."Ако кланетата и изнасилванията на немци от алахогъзната *** е това .... то тя е спазила клетвата си!
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ханс не е много умен, защото след време ще стане Хасан.А нашите 13%мюсюлмани са тук от векове и са част от българският народ,за разлика от диваците на Меркел,които ще им сърбате попарата.
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Русия защо не приема сирийски бежанци бягащи от ИДИЛ.Нали Русия се бори за сирийския народ,а само стои и гледа как сирийските деца се давят в морето.Това ли е Русия на Путин
47
1
 
21
 
! Отговори
да преди 5 години
Германия е една еврейска колония и приема бежанци, защото така й нарежда Тел Авив.немците имат държава само защото евреите от Америка така решиха и я възстановиха след Втората световна война за да им служи а най-смешното е, че най-силната икономика в Европа няма армия..не й е позволено!!!
46
2
 
16
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Тая кака акъл няма! След време всички ще и сърбаме попарата.
45
0
 
13
 
! Отговори
да преди 5 години
ами тичай в Германия да живееш в кварталите с емигранти тогава ..такъв водещ ще те направят за 24 часа, че ще светиш...отзад :-):-):-):-):-)Германия е водеща не заради милионите бок'луци от Афганистан и Африка, живеещи на помощи ама ти откъде да знаеш..то акьл се иска,а а акьл в соро'соид няма:-):-)
44
12
 
7
 
! Отговори
германците са хитри преди 5 години
Половината от тези бежанци стават шпиони на Германия ! Така Германия осъществява икономически контрол над тези държави ! Германия е малка по територия ,но германците са умни и не случайно са едни от най-богатите в света !
43
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приемаш бежанци- имаш водеща икономика в света.Не приемаш бежанци- имаш ***.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами чудесно! Отстъпваме им тия, дето искаха да ни пробутат на нас, ние и без това не сме канили никого. Вишеградската четворка и тя отдавна заяви, че няма да приема никакви квотни разпределения. Наскоро разбрах, че и други държави не желаят гости, та ще им се съберат достатъчно и без да пускат нови навлеци в Европа.