ЕК отново ни осъди, сега заради птиците в Рила

Изходът: Да се създаде буферна зона на природния парк
19
ЕК отново ни осъди, сега заради птиците в Рила
Снимка: Булфото, архив

Европейската комисия отново осъди България за неспазване на екологичното законодателство на Съюза. Този път присъдата касае важни природни местообитания в Рила, които според Комисията трябва да бъдат включени в мрежата "Натура 2000".

Още по темата

Страната ни обаче отказва да направи това, в резултат на което по силата на днешното решение трябва да заплатим разходите по делото, а ако предписанията не бъдат изпълнени в няколко месечен срок, могат да ни бъдат наложат и солени глоби.

Казусът със създаване на буферна зона на природен парк "Рила" датира от 2007 г. Тогава от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) подава жалба до Европейската комисия за включването на нови територии в планината към "Натура 2000".

От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) излязоха с писмена позиция по случая.

"При вземане на своите решения относно обхвата на мрежата от Специални защитени зони за опазване на дивите птици (СЗЗ) отговорните български институции винаги са се ръководили от предоставените им от компетентните организации орнитологични данни и анализи", отбелязват от министерството.

"Предвид постановеното днес решение на Съда на ЕС българската страна се ангажира в диалог със службите на Европейската комисия да предприеме необходимите действия, за да се съобрази с него", уточняват още от ведомството в позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за Пирин ще ни осъдят! След като погубваме природата он алчност така ни се пада!
16
1
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
ВИНОВНИ СМЕ САМИТЕ НИЕ,ЗОМБИРАНИТЕ ***!рАЗБЕРЕТЕ ГО!Азе като ви казвам, че вие мАрзилками сте ЗОМБИРАНИ *** вие ми слагате минуси, а вие как го кажете си слагате плюсове! - къде е логиката, питам аз?
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като няма с какво да се занимават , освен да пият кафе, да ядат сладки, да се джавкат с Русия и що пък и да не осъдят България за това, че птиците в гората не били на ей този клон, а на онзи...
14
1
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
НПО-тата ще бьдат изчистени от България и то много скоро ..краят им е близо
13
2
 
6
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
ЕК дава пари,но и намира начини да си ги вземе. Не е ли трябвало те да предпишат това преди да ни съдят,защото те са приели Натура 2000 и едва ли го има това като забележка...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TEZI NPO SA PREDATELI I BOZAYAT PARI OT CUGBINA,PROKLETI DA SA DO 9-TO KOLYANO AMIN.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еко министъра кога ще подава оставка?
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляват ни бездарни и кирумпирани до зъбите дришльоци. Има ли изненадани? Добре че е ЕС, иначе вече щяхме да сме се превърнали в пустиня. Народ от о т р е п ки.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7EK съди правителството, ама глобите ги плаща народа! Какво да му пука тогава на правителството?Поскъпването с въвеждането на еврото пак народа ще го плаща, ония с милионите по банките и с десетки имоти тук и по света, даже няма да го усетят
8
1
 
7
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
Аз искам да ни осъдят и за влечугите, не само за птиците
7
6
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Ще ни съдят я! Врабчера, ***, мигранти, са по-важни за ЕС от обикновените хора, които работят и с данъците си отглеждат търтеи.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕК съди правителството, а то се радва като мазохист. Искало евро, искало шенген. Да видим дали ще скочат цените. В Германия скочиха, но правителството още нямало доказателства, че същото ще се случи в България. Искало да си направи експеримента, все пак.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновен нито ЕС,нито фес(Турция),нито кравария,или който и да е!Разберете:ВИНОВНИ СМЕ НИЕ САМИТЕ,ДЕТО,КАТО *** СЕ ОСТАВИХМЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ И МНОГО ДРУГИ,ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС!!!Някой пита ли ни,като ни набутаха в ЕС и (БЛ)нАТО?Лъгаха ни до умопомрачение и ние до умопомрачение им вярвахме,след което "те" забравиха за лъжите си и ние т***п***ците,също!!!Е,кой ни е виновен? Не са "те",защото за 27 години щяхме да разберем какво са!ВИНОВНИ СМЕ САМИТЕ НИЕ,ЗОМБИРАНИТЕ ***!рАЗБЕРЕТЕ ГО!
4
4
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Айде горите на царю дадоха фира и нема да се пипат
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичката я е Мара втасала, само не се е вчесала.
2
9
 
11
 
! Отговори
Ной преди 5 години
Не се научиха нашите т.....ри, че в Европа правилата се спазват. Години ще минат докато го проумеят. Милиони ще се изръсим, докато се научат, че нещата в Европа не стоят като при нас, няма беззаконие там.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесна новина! След време ще ви глобят и за Пирин където Винкел и компания ще строят писти, хотели и пр.!Пред Европа българските мафиотски номера не минават