Меркел, Макрон и Мей: телефонен сговор за Техеран, митата

Лидерите със споразумения по важни теми
29 апр 2018 19:45, Петя Славова
16
Меркел, Макрон и Мей: телефонен сговор за Техеран, митата
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел е разговаряла по телефона с френския президент Еманюел Макрон и британския премиер Тереза Мей. Трите страни са подчертали готовността на ЕС да защитава търговските си интереси, ако САЩ въведат мита за европейски стоки, пише БТА.

Това съобщи днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от Ройтерс и ТАСС.Те (Меркел, Макрон и Мей) са били единодушни, че САЩ не бива да използват търговско-икономически мерки срещу ЕС, а Евросъюзът в противен случай трябва да бъде готов решително да защитава интересите си според международния търговски ред, се посочва в изявлението.

Също така лидерите на Великобритания, Франция и Германия са единодушни, че споразумението за иранската ядрена програма е най-добрият начин да бъде спрян Техеран да се сдобие с ядрено оръжия.

Британският премиер Тереза Мей е разговаряла по телефона с френския президент Еманюел Макрон и с германския канцлер Ангела Меркел.

Тримата са постигнали единодушие, че може да се наложи разширяване на сделката, зада бъдат включени в обхвата й и други области като балистичните ракети, какво ще се случи след изтичането й, както и дестабилизиращата дейност на Иран в региона, се отбелязва в изявлението.

Лидерите се ангажираха да продължат да работят в тясно сътрудничество и със САЩ в търсене на решение как да се справят с многобройните предизвикателства, поставяни от Иран, включително проблеми, които могат да бъдат обхванати от ново споразумение, допълва Даунинг стрийт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8"Същото е с търговските проблеми, където САЩ просто иска равнопоставеност. Нищо лошо."Я се скрий, бе Скрипал такъв. Квото са поискали от западното ранчо, то е винаги е било повече от заслуженото и за сметка на други народи.
10
1
 
39
 
! Отговори
ЕХО преди 5 години
КАКВО СТАНА СЪС СКРИПЕЦА--ДАЙТЕ ПОНЕ ЕДНА СНИМЧИЦА НА ТРОВЕНИЯ ..КАК ТАКА АНГЛИЧАНИТЕ ВЕДНАГА ОПРЕДЕЛИХА БОВ И ИМАХА АНТИДОТА--ХАХАХА-СМЕШНИЦИ--ТРИМАТА ***..НО СПОСОБНИ ДА ЗАПАЛЯТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА...
9
18
 
33
 
! Отговори
Русия е сама преди 5 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
8
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС, РУСИЯ, КИТАЙ. ТОВА Е СГОВОРА.
7
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха!''Тримата са постигнали единодушие, че може да се наложи разширяване на сделката, за да бъдат включени в обхвата й и други области като балистичните ракети''Лека полека ще му клекнат на Тръмп и ще изпълнят условията му. А той каза: Ако не се промени сделката с Иран- САЩ излиза и да се оправят сами. Наби им обръчите на тримата *** и те сега отстъпват като наакани, ама медиите ги изкарват победители.Същото е с търговските проблеми, където САЩ просто иска равнопоставеност. Нищо лошо.
6
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патриотаКогато се карат големите, такива жалки държави като русия само гледат и кротуват.
5
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато се усети на мистър Тръмп ще му свърши мандата , още две години и гуд бай,а фрау Меркел е вечна.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите "М"
3
7
 
47
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Събрали се тримата *** - да мъдрят мерки!Тръмп ги направи смешни!Отдавна трябваше!И такива нещастници управляват Европа!
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за химическите оръжия на Асад, нещо за Скрипал?Оглушителна тишина...
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел, Макрон и Мей са вредни за ЕС.