Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?

Като в комунизма сме – търсим връзки за хубава храна, каза премиерът
Обновена: 30 апр 2018 15:41 | 30 апр 2018 13:15,
286
Борисов се обиди: Кой каза, че нашите бебета обичат палмово масло?
Снимка: БТА

"Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и повече палмово масло?". Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов на международен форум на високо равнище, посветен на двойните стандарти при храните в ЕС.

Срещата се провежда в София и е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. В нея участват еврокомисари, сред които Вера Йоурова, комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност, министри на икономиката, земеделието и здравеопазването от държавите - членки на ЕС, представители на Европейския парламент.

Още по темата

Пред участниците във форума премиерът обясни, че преди 10 години България е давала 1 млрд. лева за здравеопазване, а сега дава близо 5 млрд. лв. на година. В същото време българите били едни от най-болните в Европа и умирали най-много от сърце.

"Двойните стандарти при храните накараха 100 млн. души да се чувстват като аборигени", каза още министър-председателят. Той се зарече на следващото заседание на европейските лидери да им даде да ядат това, което ядат българите.

"Дали ще я хапват с удоволствие, така както българите?", запита той, цитиран от "Фокус".

Борисов обясни, че би се срамувал много, ако е на мястото на тези вериги и производители.

"Страшно обидно звучи. Всички, които ме познават знаят, че съм един от най-големите защитници на европейската перспектива. Не ми е минавало през ума, че е възможно такива големи авторитетни компании да си позволят да правят подобно нещо", каза Борисов.

Той допълни, че България винаги се е отнасяла с голямо уважение към големите вериги, помагала им е за навлизането у нас, за свободния пазар. Но двойният стандарт на храните бил безобразен.

"Да даваш на бебетата по-лоша храна? Едно време в казармата пишеше: "Службата е тежка, но за сметка на това продължителна". Сега можем да сложим – "Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи", каза още българският премиер.

"Дали е нормално да търсиш като през комунизма връзки, за да си набавиш от истинския ЕС храни за децата. Както Вера каза, че е баба, така и аз съм дядо. Не очаквах, че до там могат да са се развили нещата във времето", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Анонимен Ами замисли се какво предлагаш, след като ти е ниска заплатата. Аз проблеми с моята нямам, защото съм положила доста усилия и имам достатъчно капацитет, за да мога да живея нормално в България и да не ми е виновен някой друг.
251
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами хората като видяха, че не обичаме заводи, индустрия, производство и всичко това се изпари и се загуби като умения и решиха логично, че и бебетата обичат палмово масло у нас. Как да няма логика това? Що се чуди бате?
250
2
 
5
 
! Отговори
А СЕГА ДЕ??? преди 5 години
А защо се мълчи за факта, че големите производители на детски храни и млека за бебета, вкарват в тях ГМО продукти???
249
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо двуличие! Чак сега ли се сети какво обичат българските бебета и българите? А дали българите обичат такива ниски заплати, каквито им предоставя собствената държава?? Държавата не прилага ли също двойни стандарти към българите?
248
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десет години България в ЕС ! Десет години България е на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !Десет години по-късно на дъното на нищетата !Мръ.сен мръ.сник СКРИЙ СЕ !!!
247
1
 
11
 
! Отговори
Илия - Варна преди 5 години
Вашите европейски приятели г-н Борисов. Те ни смятата за пушечно месо, а не за хора. Ако има нужда от черноработници , зашитници на мегаломанските им интереси- добре сте дошли, иначе марш в ***.
246
0
 
13
 
! Отговори
фарс преди 5 години
Все едно са от опозицията и не могат да приемат закон за забрана на наситените мазнини, какъвто закон има в Щатите. За какво са тези изказвания на Борисов? Или върши нещо, или не. В момента, само си проветрява устата.
245
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетила се Мара да се побара !!
244
2
 
17
 
! Отговори
Миша преди 5 години
Мутра гадна.
243
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей ,аман от циркаджийски изказвания. Всичко е от просто ,по-просто.Приема се закон ,че употребата на палмово масло се забранява ,забранява се вноса и готово.Е вярно ,че едни хора ще загубят стотици милиони ,но все пак здравето на милиони хора е ,по-важно от алчността на 4-5 човека.Също така е вярно обаче ,че те пък си плащат съответните милиони на който трябва да не се приемат такива закони.Така ,че ще си папкаме палмата ,а премиера -Слънце ще продължи да се прави на загрижен за раята
242
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой беше най големия производител и търговец на млечни продукти в София и на кой хората стреляха по камионите на Данон след като направиха завод там?
241
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека на следващата среща да нахрани еврокомисарите с пилешки кренвирши, ммм много вкусни с перушинка, хахя сега се сетили,че има двоен стандарт. Тъпчем се с *** и после защо нацията ни била болна.И не само като въведоха БДС някой спазвали го-НЕ,така че да се вземат в ръце
240
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетих се за 1виц: "Снощи се скарах с жената. На сутринта ми донесе кафе в леглото и ми намигна... Голям страх брах докато го изпих". Ако ядат каквото и ние да не ни обвинят в отровителство при запек/разстройство на гостите?
239
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВЕЖДАШ ЗАКОН ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ПАЛМОВОТО МАСЛО,ти си министър председател!Стига ЦИРК!
238
1
 
32
 
! Отговори
ББ преди 5 години
"Смелчагата" се качи на лодката на печелившите едва когато видя накъде вървят нещата.Години вече Мая Манолова, Ангел Джамбазки и други се борят за това. Ти*квата мълчеше като дуп_е.Сега като видя, че вече нещата тръгнаха, то е готов да развее байряка и да се окичи със слава за която няма никаква заслуга.Както например в Русе "построи" църква за която дори не беше чувал
237
0
 
19
 
! Отговори
съгласен преди 5 години
Докато са тук в България наистина да ги хранят с това което ни внасят.Та поне и ние намажем за един месец макар!
236
20
 
6
 
! Отговори
до 248 преди 5 години
А защо другите си мълчаха?Тоя поне е казал нещо,а Станишев или Орешарски да си ги чул някога да казват нещо?И ако беше казал сега дали щеше да е евродепутат?Друг е въпросът какво ще стане.А и нашите храни не са кой знае какви.Но ако си мълчим със сигурност нищо няма да се промени.
235
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко тиквата вечно ни чул ни видял.
234
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не съм чувал аборигените да ядат палмово масло.
233
21
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Борисов се оказа поредния ***. Водещ се по акъла на Кремъл! До сега се криеше!