Борисов към ЕС: Диалог с Турция, че мигрантите...

Премиерът ни се срещна днес с президента на Австрия
3 май 2018 18:30,
12
Борисов към ЕС: Диалог с Турция, че мигрантите...
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов настоя Евросъюзът да запази добрия диалог с Турция, за да може споразумението за мигрантите да остане работещо.

"Това беше и целта на лидерската среща във Варна на 26 март, когато се договорихме диалогът да се възстанови и споразумението за мигрантите да продължи действието си", посочи българският премиер на среща с президента на Австрия Александър ван дер Белен, който е на официално посещение у нас.

На свой ред Ван дер Белен приветства усилията на България за опазването на външната граница на Европейския съюз и задържането на миграцията до нулеви нива.

Двамата обсъдиха обстановката на Балканите и перспективата пред страните от региона за постигане на стабилност, транспортна и дигитална свързаност и икономически растеж.

Темата е приоритет за Българското председателство на Съвета на ЕС и е във фокуса и на бъдещото Австрийско председателство, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Бойко Борисов информира австрийския президент за проведените срещи с лидерите от региона, както и с международните финансови институции, които се ангажират с реализацията на инфраструктурните проекти на Балканите.

Обсъдени бяха и възможностите, които предоставя Дунавската стратегия като инструмент за насърчаване на икономиката и връзките между страните.

Българският премиер и австрийският президент обсъдиха и развитието на двустранните търговско-икономически отношения, които оцениха като отлични. Отчетен беше ръст на износа за Австрия от близо 7% за последната година и доброто партньорство между български и австрийски компании в сферата на инфраструктурата и комуникациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
Magnolii..kakvo e sednal da se kahari..nali pokaza ogradata na " Deivid "...kakav e problema ?!?
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РОБА СИ Е РОБ ДОРИ ДА СВАЛИ ПОТУРИТЕ.
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Радев къдя е, да не то е импичмал бате Бойко.
7
8
 
15
 
! Отговори
ТИКВОНИЙЙЙ??? преди 5 години
БОКО ТИКВЕТО ГО ИГРАЕ ДЖАНДАР НА ЕРДОГАНЯ. ПЛАШИ ОТ НЕГОВО ИМЕ ЕВРОПА. ЩО ЗА БОЛНИ МОЗЪЦИ ДОКАРАХА НА ВЛАСТ ТОЯ ТЪ ПА НАР, ДА НИ СЕ ПОДИГРАВА СВЕТЪТ. БОРИСОВ Е ТУРСКО МЕ КЕРЕ. ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СДЪРЖА И СТАВА ВСЕ ПО-НАГЪЛ И БЕЗУМЕН В ПРИКАЗКИТЕ СИ.
6
1
 
8
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До 2ри номерКой ще ти гласува тоя закон, бе Котьо? Я си напиши Швеция в Ютуб да видиш каква експериментална територия са станали тия. Хъхъ, илюзии, все едно сте в детската градина, м**му стара.
5
3
 
17
 
! Отговори
www преди 5 години
ПАДАРЯ РЕШИЛ ДА ДАВА АКЪЛ НА ЦАРЯ ХА ХА ХА ...
4
3
 
20
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Ес хвърля ракети в Сирия и нагнетява напрежение, после пък си плаща, за да бъде изнудван и нашия ББ да се чуди на кого да се клани по-напред :)
3
3
 
13
 
! Отговори
Йода преди 5 години
има пасивни оръжия, като звукови, топлинни, шокови... не знам защо не се инсталират
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нелегалното мигрантство към европейските държави трябва да се забрани със закон от Брюксел и да се криминализира.Срелба по границите на ЕС.Не може на всеки от ***'на си райна като му скимне да се мъкне тук на издръжка на европейския данъкоплатец.Да вървят в Саудитска Арабия и ОАЕ.Онези там се къпят в петродолари и строят излишни увеселителни атракции вместо да приютят и нахранят братята си мюсулмани.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Бойко не бой се оградата ще ги спре,само като застанат пред нея ще разберат каква могъща и страшна държава стои зад нея!