Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел

Доклад на белгийските служби: Призовава се за въоръжени действия
9 май 2018 22:24, Елка Василева
42
Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

В централната джамия в Брюксел се проповядват джихад и антисемитизъм, сочи доклад на белгийските служби, цитиран от местни медии.

Отбелязва се, че проповедите на арабски призовават за въоръжени действия, насърчават изказвания срещу евреите и посегателства над хомосексуалисти.

В доклада от 40 страници се допълва, че помагалата за образованието на белгийските имами са заимствани от ръководства за дейността на терористичната мрежа Ал Кайда.

През март белгийските власти разтрогнаха договора със Саудитска Арабия за стопанисването на джамията, сключен във втората половина на миналия век.

Действителното прекратяване на този договор е с отсрочка от една година. В края на миналата година белгийското правителство прогони имама на джамията, саудитски гражданин, определен като "изключително радикализиран, консервативен и опасен" за обществото и за националната сигурност.

Цитираният доклад на службите е изготвен покрай парламентарното разследване на атентатите в Брюксел от март 2016 г., за които отговорност поеха терористите от "Ислямска държава". Миналата година Федералният парламент на Белгия настоя за преразглеждане на отношенията с Рияд. В документа се призовава за "задълбочен размисъл" по дипломатическите, търговските и другите връзки със Саудитска Арабия. /БТА/
 


42
Още по темата: джамияджихадБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 9 месеца
След дълго търсене вие най-после открихте Америка: честито!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А вие какво очаквахте да се проповядва в една джамия-свърталище на дявола,чието място не е в Европа- Етичния кодекс и неписаните морални правила ли? Е-ех оглупели наивници,имате нужда от повече Български уроци за да не тънете в невежество!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Халал да ви е, зелки.
33
0
 
4
 
! Отговори
Барселона преди 9 месеца
Добро утро...Кога най после чиновниците от Брюксел ще разберат че Европа не е разграден двор...стига криворазбрана толерантност...
32
1
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 9 месеца
Това е началото на края. Леля Ванга го каза в пророчеството си - Европа ще се ислямизира. Когато турците превзеха територията на днешна България през 14. век, турците първоначално толерираха хриятиянските църкви, после стана обратното. Ислямът вече е част от Германия "благодарение" на г-жа Меркел и ръководената от нея партия с голямо Х - уж хриятиянска. След втората световна война тази партия беше народна, после стана противонародна. Пълно съвпадение с т.н. комунисти.
31
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Вярно ли ? Не мога да повярвам !
Най - миролюбивата религия да си говори за война !
Абсурд !

Къде се е видяло ислямист да :
говори за война,
да се самовзриви,
да взриви самолет,
да убива хора с камъни,
да открива огън с картешница по автобус с деца.
30
0
 
12
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 9 месеца
Нещо не ми е ясно - нали от Брюксел учеха нас, които от 700 г. живеем заедно с всякакви раси и религии как да си интегрираме малцинствата? Те, които имат пришълци от 50-тина години? Какви са тия гонения на имами? Това съвсем не е мулти-култи, кога Сащисаните ще бомбардират Белгия?
29
4
 
11
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
Бидейки Исляма е религията на мира и любовта към друговерците, както ние, редовните читатели на Днесa най-добре знаем, сигурното е едно - тази публикация е лъжа и най-долна пропаганда с невярно съдържание, написана от някой Ислямофоб! Спрете да ни лъжете, че Исляма е агресивен! Аллаху Акбар. Ако не ми вярвате, попитайте Мустафа!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А нашите служби кога ще се стреснат и ще вземат пример от белгийските? В джамиите в ромските махали отдавна се проповядва джихад.
27
2
 
28
 
! Отговори
af преди 9 месеца
значи в Брюксел разваляли договорки с Рияд??? и затварят джамии, а БГ натискат да отваря?
Отново демокрация по европейски..
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бой и само бой по юдейската тиква докато не се научат,че не са богопомазаните и единствени с право да се разпореждат с всичко и навсякъде. Най-вече с територии,в които насилствено са се настанили навремето,благодарение на юдейския британски министър Дизраели,който им поднася на тепсия земите в които още в древноста са живяли и палестинци и които те окупират само за себе си!.Единствено хубавото в тази статия е пасажа с проповядването срещу евреите.
25
1
 
14
 
! Отговори
. преди 9 месеца
Да си подготвят цветя и мечета.
24
2
 
32
 
! Отговори
мислещ преди 9 месеца
Забрана и унищожението на исляма-това е решението.Иначе-война, и милиони жертви.Това е дилемата.Не го ли проумяха деградиралите западни ръководители.Мюсюлманите убиха вече хиляди невинни в западна европа,изнасилват дъщерите и жените им,и те пак говорят за "мирната ислямска религия".Безумие.
23
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
А в нашите има оръжие и ко от туй че е в нечии доклад? От доклад на доклад ще има джихад на централния площад не само в брюксел
22
0
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Няма начин.Инженери,доктори,зъболекари,психолози и ядрени физици няма начин да говорят такива такива неща.Това е безумие просто.Чакаме следващото прегазване/наръгване,взривяване от "мирната" религия....
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел"

Как бе?! Не е възможно! Меркелица обеща че тези по-тъмните с турбаните са архитекти, доктори, учители и инженери.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен
то всичките сме братя по Първокнижие от Ной Адамов след Потопа край Варна - трима Сим, Яфет и прокълнатия Хам, но за Апокалипсиса четиримата конника при арМегидо засега се очертават Турция, Русия, Иран и... Китай с Пакистан да се разберат кой ще препуска през Ефрат. после обичайната касапница, и кофти край с типичното заключение в персийски стил "след като много дни безумците се клахме, решихме най-подир да сключим траен мир"
19
1
 
2
 
! Отговори
hm преди 9 месеца
tova ne go vqrvam
ne e vu3mozno samo dnes da go 3nae. po zeliq svqrt tekat ednakvi novini na vsi4ki e3izi
18
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иран ще си го отнесе.
Може да ги попържат първо в олио за урок.
17
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 9 месеца
Белгия, Швеция, Франция, скоро няма да са християнски бели страни, ще ронят крокодилски сълзи... но ще е късно...! Най-ироничното ще е че тези които ще страдат най-много от ширещата се ислямизация ще са именно толерантните , нео_либерални овце...!