Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел

Доклад на белгийските служби: Призовава се за въоръжени действия
9 май 2018 22:24, Елка Василева
42
Проповядват джихад в централната джамия в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

В централната джамия в Брюксел се проповядват джихад и антисемитизъм, сочи доклад на белгийските служби, цитиран от местни медии.

Отбелязва се, че проповедите на арабски призовават за въоръжени действия, насърчават изказвания срещу евреите и посегателства над хомосексуалисти.

В доклада от 40 страници се допълва, че помагалата за образованието на белгийските имами са заимствани от ръководства за дейността на терористичната мрежа Ал Кайда.

През март белгийските власти разтрогнаха договора със Саудитска Арабия за стопанисването на джамията, сключен във втората половина на миналия век.

Действителното прекратяване на този договор е с отсрочка от една година. В края на миналата година белгийското правителство прогони имама на джамията, саудитски гражданин, определен като "изключително радикализиран, консервативен и опасен" за обществото и за националната сигурност.

Цитираният доклад на службите е изготвен покрай парламентарното разследване на атентатите в Брюксел от март 2016 г., за които отговорност поеха терористите от "Ислямска държава". Миналата година Федералният парламент на Белгия настоя за преразглеждане на отношенията с Рияд. В документа се призовава за "задълбочен размисъл" по дипломатическите, търговските и другите връзки със Саудитска Арабия. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: джамияджихадбелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В църквите и синагогите е същото.
14
17
 
5
 
! Отговори
Еврей преди 5 години
До 10Да бе! То като че ли в Бг не си давате rъзa даже само и за обещания за стотинки!Да не говорим за корумпирания български нрав..
13
2
 
8
 
! Отговори
Ноу хау преди 5 години
Молотовки.
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един път пробваха през Гибралтар, втори път през Босфора. .Този път успяха направо да кацнат на европейците у центъра. Много добре, защото преди страдаха държави като Испания, България. Сега директно си кацат у Европата.
11
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами то и християните са клали юдеите докато не се е стигнало до няква поправка в религията... или в библията знам ли.сега обаче израелския приме министър беше в русия значи сме братя тази война - 3-та-та световна имам в предвид.
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в проповядването срещу юдеите са си напълно прави. Юдеите са най-опасните и войнствено настроени и любители на богатства,които създават проблеми навсякъде
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа много им харесва, само трябва малко се реформира мултикултурно.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе то бая черни са изклали белгийците 10Мкъв им е проблема да го повторят с мохамеданите - немат и 5М?има и вендета нощ.
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да проповадват друго мюслите? То само това им е в манерките. Чий го дирят в Европа като не я харесват? Да си ходят в пясъците и пещерите, никой не е заплакал за тях. Cгaн безподобна...
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то половината западна еврокочина вече се поздравява с алаху акбар, те се сетили да правят анализи. *** тъпите са станали тези европейци , срам за белите колонизатори, покорили света
5
2
 
21
 
! Отговори
открили топлата вода преди 5 години
то няма как да не се проповядва джихад - това е основен стълб на исляма, но по-ограничените го изпълняват буквално.за хомосексуалистите се движат по Стария завет - указанията за *** в Тората, все пак по егира са нейде към 15 век,а с евреите се ядат още от времето когато Сара таманила на Авраам да прогони слугинята Агар и Исмаил
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-разпространеното мъжко име в Брюксел през 2017г. е Мохамед
3
3
 
12
 
! Отговори
179 преди 5 години
До 33И бързо ще свърши а при нас колко време вече мина ? живот на 5 6 поколения ?
2
2
 
30
 
! Отговори
33 преди 5 години
Тяхното сега започва!
1
1
 
42
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
Късно е чадо, мандалото лопна !