За Борисов: Евролидерът, който говори най-добре с Ердоган

Огнян Златев: Намираме се в уникален исторически момент!
10 май 2018 18:00,
38

На този етап министър-председателят на България Бойко Борисов е европейският лидер, който разговаря най-добре с президента на Турция Реджеп Ердоган. Това каза ръководителят на мисията на ЕК в България Огнян Златев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Още по темата

"За момента България излиза на преден план именно с лидерството, което тя показва независимо дали говорим за региона Западни Балкани или за отношенията ЕС – Турция. Не е случайно, че министър-председателят на България е европейският лидер, който може да разговаря най-добре с президента на Турция", каза Златев.

Според него благодарение на добрите отношения между Борисов и Ердоган е станала възможна срещата във Варна в края на март, която отново е възстановила нормалния диалог между ЕС и Турция.

Златев обяви, че с нетърпение очаква резултатите от работата на българската дипломация на срещата "ЕС – Западни Балкани" на 17 май.

"Намираме се в уникален политически момент - от една страна имаме политическа воля, демонстрирана от лидерите на държавите на нашите близки съседи. От друга страна – историята няма да ни прости тази грешка, ако пропуснем този момент", каза той.

Според Златев балканските лидери са на висотата на своята отговорност да разбират, че в името на доброто бъдеще на всички граждани в региона, е добре да загърбят натрупванията през вековете или последните десетилетия.

"Ние не можем да живеем само и непрекъснато в миналото", категоричен е ръководителят на мисията на ЕК в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I jivkov govoresche mnogo dobre s elzin honiker tn ta kakvo kato boiko super s erdogan sa bg nikakva polsa sa merkel moje bi e ok
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I kakva e polsata na bg i bg narod tova 4e boiko gvori s erdogan balgarite ne stavat po bogati po u4eni i po sdravi
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправете си заглавието - какъв евролидер може да бъде една полуграмотна мутра, издигнала се с лъжи, манипулации и селската си хитрост.Той може да е фактор единствено в заспала и полуграмотна България, но не може да излъже хората извън нея.Използват го, защото за момента е удобен, но веднага щом стане неудобен, от Козяк ще му бият шута.Така, че хайде моля по-умерено с ласкателствата.
8
9
 
13
 
! Отговори
Лично мнение преди 5 години
Борисов е точно копие на Живков. Хитрец от класа със завидни лидерски качества.Много хора си мислят погрешно че ББ е *** човек. Вероятно заради начина му на изразяване и заради това че не е учил във престижен университет. Тия хора явно самите те не са особенно интелигентни. Иначе щяха да схванат че ББ не само е природно интелигентен ами е и голям атрист. Умее да говори точно по такъв начин че да се хареса на най голяма част от народа. Изразява се кратко на *** език да го разбират всички
7
25
 
10
 
! Отговори
Лично мнение преди 5 години
Народа е разделен. Едни го харесват, други го мразят. Но спор няма - Бойко Борисов е най успешния политик в новата история на България. Никой друг не успя да се задържи на власт толкова години.А и не може да се отрече че ГЕРБ свършиха страшно много работа за 10 години управление.Самата партия вече е стабилна със голяма подкрепа и има бъдеще. След време там ще влязат и много нови млади хора. Да се надяваме че те ще са още по кадърни и амбициозни от основателите.
6
0
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ердоган не говори само, той действа от позиция на силата.
5
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е той говори най добре с всички за това го избираме всеки път и за това червените съскат и вият на умряло
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Brao bojko brao dushokakvo shte si govorite s Erdogan?
3
8
 
22
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 5 години
Въпросът е, за какво ни е т.н. "герб"? Какво ще ни донесе режима на пожарникаря в бъдеще, освен бедност, болести, духовно разложение, Гинка от Пазарджик - министърка на енергетиката, тотално оглу*яване и колективно самоубийство на нацията?
2
24
 
10
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Казвах ли ви аз , че Борисов е политик от европейска класа ?Любимец на народа.Ама вие русофилите такъв бил , онакъв бил...На вас ли да вярвам или на ушите си ?
1
25
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Бойко Борисов, е работил РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за *** човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав. ... Пък Бойко е хитър шоп за ужас на безродните комунистически лакеи на масква.