Нападателят от Париж – на 20 г., родом от Чечения

Той е бил идентифициран по пръстови отпечатъци
13 май 2018 10:56, Елка Василева
62
Нападателят от Париж – на 20 г., родом от Чечения
Снимка: Reuters

Мъжът, който вчера вечерта атакува с нож минувачи в центъра на Париж, е роден през 1997 г. в руската република Чечения и е имал френско гражданство, съобщи неофициален съдебен източник, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Родителите на нападателя, който бе обезвреден от полицията, са задържани за разпит. Засега не са дава друга информация за извършителя на атаката, който е бил идентифициран по пръстови отпечатъци.

Отговорност за нападението, при което загина един човек, а четирима бяха ранени, пое организацията "Ислямска държава".

Атаката бе извършена в събота вечер в центъра на Париж, в оживен квартал с много ресторанти и барове. По разкази на очевидци и полицаи младият мъж започнал безразборно да напада с нож минувачи, успял да нанесе рани на петима души и побягнал, държейки окървавения нож в ръка. Твърди се, че викал: "Аллах е велик!".

Полицаите пристигнали много бързо, за по-малко от пет минути, и го обкръжили. Той се опитал да ги нападне, но бил неутрализиран и прострелян два пъти смъртоносно.

Според източници на радио Ер Те Ел, цитирано от ТАСС, нападателят не е бил в списъка на потенциалните терористи.

Атаката бе извършена в момент, когато Франция живее под постоянна терористична заплаха, отбелязва Франс прес. Последното смъртоносно нападение датира от 23 март в Каркасон и Треб, в южната част на страната.

Общо 245 души са били убити при атентати на френска земя от 2015 г. Някои от тези терористични актове бяха извършени именно с нож, като този в Марсилия през октомври миналата година.
 

/БТА/
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ПарижнападениеЧечения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки хорицаа.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз изпратен директно от сърцето на Мордор.