Макрон смрачи Македония! Зелена светлина за ЕС ли?

Френският президент първо иска реформи в самия съюз
17 май 2018 19:42,
42
Макрон смрачи Македония! Зелена светлина за ЕС ли?
Снимка: архив Reuters

Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази скептицизъм за разширяването на ЕС в страните от Западните Балкани по време на срещата на високо равнище в София, която трябваше да засили връзките между региона и ЕС, предава Politico.

Думите на Макрон са особено разочарование за Албания и Македония, които се надяват на зелена светлина от лидерите на ЕС следващия месец, за да започнат преговори за присъединяване към блока, получавайки през април съгласие от Европейската комисия.

Още по темата

"Това, което видях за последните 15 години е път, отслабил Европа всеки път, когато я разширяваме. Не мисля, че ще направим услуга на кандидатите, или на себе си, имайки механизъм, който вече няма правила и се движи към повече разширяване", заяви Макрон пред репортери в София.

"Подкрепям прикотвянето на Балканите в Европа и придвижването им към Европа. Но мисля, че трябва да погледнем с разум на следващото разширяване", настоя той.

"Не съм в полза за разширяване преди провеждането на всичко необходими и преди всички реални реформи, които да позволят задълбочаване и по-добро функциониране на Европейския съюз", допълни той, цитиран от "Politico".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон да си бие фрекзита и макетата да влизат.
12
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, Макрон и Меркел пак *** в устата на казионните български медии и пишман - журналисти като Ирина Цонева, която с такъв апломб и плам славослови правителството, че и северно корейска журналистка би се изчервила!Интересно защо казионните меди и Цонева пропуснаха как Макрон сцепи техния Боко от критики преди няколко дена!Хахахах, ***, не случайно сте по назад по свобода на слвото от държави като Буркина Фасо и Ангола, хахах
11
8
 
19
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
ВМРО-ДПМНЕ на Груевски защитава българските интереси по-добре от ГЕРБ и ВМРО на КаракачановКуриозно но фактГербери и Патриоти у нас са си фесове с комунистическо миналоБойко Борисов ако ще да вдигне хомосексуална сватба със Зоран Заев и кво?Всеки истински бг-националист щеше да използва Заев за да се сдобри с ВМРО-ДПМНЕ а не да им се бърка в политическия животИли сте очаквали с декрет Заев да разпусне всички други партии освен неговата на милошевските югокомунистибегай бесрам
10
4
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Ти с ЕС нали забогатя или не си забогатял как стана тъй, че все си беден. Няма такова нещо като аутсайдер ако имаш собствен съюз може да налагаш мита и да извиваш ръцете на държави като Франция и Германия ако искат да стъпят на пазара на един такъв хипотетичен съюз. Чакай да се досетя поза партер в ЕС повече ти харесва ?
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макарончо не трябва ли да питаш другите какво мислят и да има референдум или ще си играем на феодали и васали.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останаха най-големите отпадъци от Европа. Разни непризнати държави, други пък имена ще си сменят. Държавици, които ще са плацдарм за ислямисти, за дрога и ще се издържат от арабски и турски фондове и фондации. ЕС трябва да е още по-луд, отколкото е сега, за да ги приеме.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да те...."поживи" низко човече!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може и да е прав! ЕС е в такова състояние, че едно разширяване в периода на пост-Брекзит, неработещо Дъблинско споразумение, Шенген, икономическо неравенство и множество вътресъюзни противоречия, ще дойде съвсем като последната капка!
5
6
 
25
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Да. Съюз на бедните и аутсайдерите. Ще прилича на някой *** катун. Непрекъснати скандали и пари само за ракия.
4
2
 
20
 
! Отговори
ДО 1 преди 5 години
Въобразяваш си, принципно е просто съвпадение, че лидерите на тези държави се държат като пълноправни собственици. Меркел реши че иска бежанци, и напълни цяла Европа, този пък ще прави ЕС на няколко скорости. Истината е, че те не са никакви, ама тези дето са ги финансирали към пътя им към голямата политика СА пълноправни собственици в ЕС.Макрончо е протеже работил като банкер във френския клон на Ротшилдс, въобще няма как да не защитава интересите на гражданите...
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К`ВОТО КАЖАТ Макрон и Меркел - това е!Другото е фръцкане и фукане на Борисов.
2
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ, Румъния, Гърция, Сърбия,Унгария, Македония и вишеградците трява да си направят собствен съюз.
1
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя куку кой му даде прво да командва ЕС не е ли президент на Франция да си гледа там гейбраковете и педофилната жена.