Нинова към евролидерите: Да преборим бедността!

"Думите, че се грижим за хората, не бива да са голи декларации"
17 май 2018 09:45, Златко Желев
68
Нинова към евролидерите: Да преборим бедността!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че в следващите месеци предстоят много решения за бъдещето на Европа - Brexit, бюджета за следващия програмен период - приоритетите и тяхното финансиране.

На срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани тя е определила като тревожен факта, че говорим за разширяване и за сближаване, но в проекта за бюджет се намаляват средствата точно за кохезионната политика с 5%, инфомира пресцентърът на БСП и допълва, че според Нинова това е неприемливо.

По този начин в различните държави ще се увеличат различията, посочва тя.

Нинова отбелязва като положителен пример повечето средства за програмата "Еразъм", но подчертава, че това не е достатъчно.

"Няма политики, заложени за преодоляване на бедността и неравенствата, които са големите проблеми на народите ни. Много от европейските държави вече изразиха несъгласие и с орязването на парите за селскостопанската политика", каза Нинова.

Лидерът на БСП е потърсила подкрепа от европейските си колеги срещу ощетяващото България предложение, касаещо транспортните фирми.

Според Нинова, въпросното предложение на практика задълбочава различията между европейските държави и посяга на основен принцип на Европа - за свободното движение на стоки и хора.

"Нека, като политическо семейство, да се обединим и помогнем не само на по-малките държави, а да отстояваме принципите за свободно движение на стоки и хора в Европа, принципа за Европа - общ дом, а не на няколко скорости", призовала тя.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарката партиен секретар е голяма шегаджийка..и се взема доста насериозно...Води ни партио, води ни към светли бъднини напред.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ПЕЯТ В ЕДИНЕН СТРОЙ- НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА, ПОСТИСНАТИ И УНИЖЕНИ- НО ТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ- ОТВРАТИТЕЛНИ ЛИЦЕМЕРИ.
56
2
 
4
 
! Отговори
Къде преди 8 месеца
Нинова, къде е другарката Йончева да те подкрепя, не се изявява последно време, да не би да запушва дупките по граничната ограда. Аха, или този период отмина и сега прави друг филм. Имаш нужда от голяма подкрепа иначе властта през крив макарон ще гледаш, колкото и да се правиш на мъж. Ама твоята е лесна, работиш за развлечение!
55
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Преборете корупцията, гарантирайте независимост на медиите и съдебната система, направете държавата правова, осигурете качествено образование и квалификация и бедността сама ще изчезне, защото това ще привлече инвестиции и ще стимулира предприемчивостта !
БСП, ГЕРБ и ДПС не желаят тези реформи да се случат, защото сегашното псевдо държавно положение им позволява да паразитират от народа и държавата!
ЗАЩО ТОГАВА ИМ ДАВАТЕ ВЛАСТ И ГИ ТЪРПИТЕ, ДРАГИ МИ СЪНАРОДНИЦИ?
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те са се преборили другарко Техноимпекс
53
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 8 месеца
нинова зашо не им го каѕа пред НДК или ниама кој да те разпознае там дори едва ли ше те допуснат
52
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 37
Суджук ефенди от Банкя? Ментарджия и крадец, удуши всеки да му плаща, предаде ни на Турчина и се гъзи на еврогейовете. И ние забити на последно място по стандарт. Милиярдите са му в офшорки на Вирджинскте острови. За 350 милиона купи в ЛА имение, щерка му кара Бугати Чирон за 3 милиона USD. А яхтата?

А яхтата си я сънувал като Бугати-то и имението.Не ви мина номера.Пускахте снимки на имението на Уил Смит и пишехте, че е на Бойко.ПАЛЯЧОВЦИ!Веднъж не показахте замъка на Станишев
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С БСП, ДПС и ГЕРБ няма как да се пребори бедността! Самите те я създадоха тази бедност.
50
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 8 месеца
"Интересно ми е защо българина като отиде на запад е съгласен да робува в лагерите -заводи ,а тука не можеш да го накараш в завод да работи.Сега стана ли ви ясно защо нямаме развита промишленност както на запад, за да може децата ви да бачкат в тяхните заводчета за без пари ,колкото за храна и жилище"

По-объркано същество от теб не знам дали има... Истината е ТОЧНО на 180 градуса от глупостта, която си написал...
49
6
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 8 месеца
ТАЗИ СЕДМИЦА ОТ ГЕРБ ЩЕ ПЛАЩАТ СЪС СУДЖУЦИ

Сужука е у най-мафиотската партия - БСП! Там търсете милионите заграбени от българина. А ГОЛЯМАТА ЛЪЖА, взела лицемерно да се прави на загрижена. А откраднатите милиони!?
48
0
 
13
 
! Отговори
ЛУДОТО ЛАМПИ преди 8 месеца
ДРУГАРКАТА НИНОВА И ДРУГИТЕ ЕДРИ ДРУГАРИ,

ОТДАВНА ПРЕБОРИХА БЕДНОСТТА ( да не им е уруки )
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно ми е защо българина като отиде на запад е съгласен да робува в лагерите -заводи ,а тука не можеш да го накараш в завод да работи.Сега стана ли ви ясно защо нямаме развита промишленност както на запад, за да може децата ви да бачкат в тяхните заводчета за без пари ,колкото за храна и жилище

как може въобще хора със синове и дъщери живеещи на запад да ми говорят че милеят и искат да се грижат за народа си ? наглост ,комунистическа лицемерна наглост!Цяла европа са комунисти
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТАЗИ СЕДМИЦА ОТ ГЕРБ ЩЕ ПЛАЩАТ СЪС СУДЖУЦИ
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
комунистът борисов управлява 10 години, пък нито плоския данък махна, нито икономиката оправи, нито пенсийте и заплатите направи европейски.

НО НАЛИ СИ Е КОМУНИСТ, КАКВО ДА ЧАКАМЕ ОТ НЕГО. ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕЧЕЦЪТ.
44
4
 
8
 
! Отговори
Tik преди 8 месеца
Такава наглост не бях виждал скоро.
43
3
 
17
 
! Отговори
до БСП преди 8 месеца
Госпожо Нинова знаете ли,че издръжката на един лагерник в Освиенцим е била 18 долара на месец,а по времето на Жан Виденов аз получавах заплата 4 долара? БСП е плевел който трябва да се изкорени и изгори!Не съм фен на ГЕРБ ,а на Пиночет.Защото знам какво направи той в Чили и мечтая и ние да имаме такъв генерал.
42
2
 
11
 
! Отговори
Наивник преди 8 месеца
Може! Ако затворите алчните си гърла!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 40

То и аз си мисля за ферари ама до там.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нинче моето момиче, не можеш да правиш социална политика без икономика. Така, че не ми върти празнословия за хората ми вземи помисли за икономиката. Всичко ще си дойде на мястото.
39
6
 
20
 
! Отговори
ист преди 8 месеца
Вицът на деня.

БСП милионери ще борят бедността.
БСП крадци меслят за окрадените от тях.