Нинова към евролидерите: Да преборим бедността!

"Думите, че се грижим за хората, не бива да са голи декларации"
17 май 2018 09:45,
68
Нинова към евролидерите: Да преборим бедността!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че в следващите месеци предстоят много решения за бъдещето на Европа - Brexit, бюджета за следващия програмен период - приоритетите и тяхното финансиране.

На срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани тя е определила като тревожен факта, че говорим за разширяване и за сближаване, но в проекта за бюджет се намаляват средствата точно за кохезионната политика с 5%, инфомира пресцентърът на БСП и допълва, че според Нинова това е неприемливо.

По този начин в различните държави ще се увеличат различията, посочва тя.

Нинова отбелязва като положителен пример повечето средства за програмата "Еразъм", но подчертава, че това не е достатъчно.

"Няма политики, заложени за преодоляване на бедността и неравенствата, които са големите проблеми на народите ни. Много от европейските държави вече изразиха несъгласие и с орязването на парите за селскостопанската политика", каза Нинова.

Лидерът на БСП е потърсила подкрепа от европейските си колеги срещу ощетяващото България предложение, касаещо транспортните фирми.

Според Нинова, въпросното предложение на практика задълбочава различията между европейските държави и посяга на основен принцип на Европа - за свободното движение на стоки и хора.

"Нека, като политическо семейство, да се обединим и помогнем не само на по-малките държави, а да отстояваме принципите за свободно движение на стоки и хора в Европа, принципа за Европа - общ дом, а не на няколко скорости", призовала тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката партиен секретар е голяма шегаджийка..и се взема доста насериозно...Води ни партио, води ни към светли бъднини напред.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ПЕЯТ В ЕДИНЕН СТРОЙ- НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА, ПОСТИСНАТИ И УНИЖЕНИ- НО ТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ- ОТВРАТИТЕЛНИ ЛИЦЕМЕРИ.
52
2
 
5
 
! Отговори
Къде преди 5 години
Нинова, къде е другарката Йончева да те подкрепя, не се изявява последно време, да не би да запушва дупките по граничната ограда. Аха, или този период отмина и сега прави друг филм. Имаш нужда от голяма подкрепа иначе властта през крив макарон ще гледаш, колкото и да се правиш на мъж. Ама твоята е лесна, работиш за развлечение!
51
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Преборете корупцията, гарантирайте независимост на медиите и съдебната система, направете държавата правова, осигурете качествено образование и квалификация и бедността сама ще изчезне, защото това ще привлече инвестиции и ще стимулира предприемчивостта !БСП, ГЕРБ и ДПС не желаят тези реформи да се случат, защото сегашното псевдо държавно положение им позволява да паразитират от народа и държавата!ЗАЩО ТОГАВА ИМ ДАВАТЕ ВЛАСТ И ГИ ТЪРПИТЕ, ДРАГИ МИ СЪНАРОДНИЦИ?
50
0
 
7
 
! Отговори
акуд преди 5 години
нинова зашо не им го каа пред НДК или ниама ко да те разпознае там дори едва ли ше те допуснат
49
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Суджук ефенди от Банкя? Ментарджия и крадец, удуши всеки да му плаща, предаде ни на Турчина и се гъзи на еврогейовете. И ние забити на последно място по стандарт. Милиярдите са му в офшорки на Вирджинскте острови. За 350 милиона купи в ЛА имение, щерка му кара Бугати Чирон за 3 милиона USD. А яхтата?А яхтата си я сънувал като Бугати-то и имението.Не ви мина номера.Пускахте снимки на имението на Уил Смит и пишехте, че е на Бойко.ПАЛЯЧОВЦИ!Веднъж не показахте замъка на Станишев
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С БСП, ДПС и ГЕРБ няма как да се пребори бедността! Самите те я създадоха тази бедност.
47
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 5 години
"Интересно ми е защо българина като отиде на запад е съгласен да робува в лагерите -заводи ,а тука не можеш да го накараш в завод да работи.Сега стана ли ви ясно защо нямаме развита промишленност както на запад, за да може децата ви да бачкат в тяхните заводчета за без пари ,колкото за храна и жилище"По-объркано същество от теб не знам дали има... Истината е ТОЧНО на 180 градуса от глупостта, която си написал...
46
6
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
ТАЗИ СЕДМИЦА ОТ ГЕРБ ЩЕ ПЛАЩАТ СЪС СУДЖУЦИСужука е у най-мафиотската партия - БСП! Там търсете милионите заграбени от българина. А ГОЛЯМАТА ЛЪЖА, взела лицемерно да се прави на загрижена. А откраднатите милиони!?
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо българина като отиде на запад е съгласен да робува в лагерите -заводи ,а тука не можеш да го накараш в завод да работи.Сега стана ли ви ясно защо нямаме развита промишленност както на запад, за да може децата ви да бачкат в тяхните заводчета за без пари ,колкото за храна и жилище как може въобще хора със синове и дъщери живеещи на запад да ми говорят че милеят и искат да се грижат за народа си ? наглост ,комунистическа лицемерна наглост!Цяла европа са комунисти
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ СЕДМИЦА ОТ ГЕРБ ЩЕ ПЛАЩАТ СЪС СУДЖУЦИ
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунистът борисов управлява 10 години, пък нито плоския данък махна, нито икономиката оправи, нито пенсийте и заплатите направи европейски.НО НАЛИ СИ Е КОМУНИСТ, КАКВО ДА ЧАКАМЕ ОТ НЕГО. ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕЧЕЦЪТ.
42
4
 
9
 
! Отговори
Tik преди 5 години
Такава наглост не бях виждал скоро.
41
3
 
18
 
! Отговори
до БСП преди 5 години
Госпожо Нинова знаете ли,че издръжката на един лагерник в Освиенцим е била 18 долара на месец,а по времето на Жан Виденов аз получавах заплата 4 долара? БСП е плевел който трябва да се изкорени и изгори!Не съм фен на ГЕРБ ,а на Пиночет.Защото знам какво направи той в Чили и мечтая и ние да имаме такъв генерал.
40
2
 
12
 
! Отговори
Наивник преди 5 години
Може! Ако затворите алчните си гърла!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40То и аз си мисля за ферари ама до там.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинче моето момиче, не можеш да правиш социална политика без икономика. Така, че не ми върти празнословия за хората ми вземи помисли за икономиката. Всичко ще си дойде на мястото.
37
6
 
21
 
! Отговори
ист преди 5 години
Вицът на деня.БСП милионери ще борят бедността.БСП крадци меслят за окрадените от тях.
36
6
 
13
 
! Отговори
вв преди 5 години
Мисълта и е как да докопа властта и пак да краде, затова ви върти главите, ще ви говори мазно мазно и после..................
35
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова мисли за народа , не е като кръглия суджук от Банкя