Перспективите пред Балканите – София чертае пътя?

Ева Майдел: Европредседателството ни изгради добър имидж
Обновена: 17 май 2018 10:57 | 17 май 2018 10:37, Анисия Иванова
14

Балканските страни са най-близо до нас. Те са подвластни на много различни интереси и тяхната европейска перспектива и европейска свързаност е много важна за просперитета и развитието на нашата страна в дългосрочен план. Днешната среща ще начертае пътя за развитие на Балканите.

Така евродепутатът от ЕНП Ева Майдел коментира в "България сутрин" днешната среща на върха ЕС - Западни Балкани в София, по време на която ще се обсъдят бъдещите перспективи за развитие на региона.

По думите на евродепутата на срещата ще се даде конкретика за проектите на свързаност между държавите от Западните Балкани и страните-членки на ЕС в секторите образование, транспорт, сигурност и други сфери.

"Когато председателстваме Съвета на ЕС, трябва да защитаваме интересите на целия Съюз. Не винаги може да сложим в дневния ред като първа точка нашите приоритети. След председателството може да засилим нашите кандидатури за влизане в Шенген и в чакалнята на еврозоната", подчерта Майдел.

Тя е на мнение, че европредседателството ни дава възможност да изградим един по-добър имидж на България пред ЕС и света.

"Трите ни приоритета за нашето председателство бяха приети много добре от всички държави-членки. Получихме голяма подкрепа. Надяваме се инициативата за присъединяването на Западните Балкани да продължи и в бъдеще. Само за 6 месеца всички в Европа са осъзнали, че е нужна ясна европейска перспектива", уточни пред Bulgaria ON AIR дипломатът.

Евродепутатът допълни, че в България са дошли представители на международни банки и валутни институции, за да кажат как трябва да се направи финансирането на всички тези проекти за свързаност между държавите на Балканите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
киру черешаря преди 5 години
КОЯ Е ТАЯ И ЗА КАКВО СЕ БОРИ? ЗА ПЪРВИ ПЪТ Я ВИЖДАМ, И ДАНО ДА Е ЗА ПОСЛЕДЕН!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София чака албанците да цъфнат на улиците и и да правят бизнес. Тогава ще трябва да правим желязна ограда, но късно.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То лесно се чертаят пътища,сега остава Макрон и Меркел да ги проправят, ама надали.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за 6 месеца всички в Европа са осъзнали, че е нужна ясна европейска перспектива"................................................Добре,че беше Боко, иначе досега горките евролидери не са знаели, каква европейска перспектива е нужна. сега вече се знае - ясна! Вероятно досега се е мислело, че трябва да е мътна.
5
1
 
1
 
! Отговори
Космополит преди 5 години
Какъв Шенген! Хората излизат след края на представлението. Ние сега се бутаме да гледаме!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България средна заплата малко под 600 долара на месец. В Европа - 3000. За един и същ труд, при това в България - най-дългата работна седмица с най-много часове.Европа в лицето на т.н. Велики сили - никога не ни е мислила доброто. Ние спряхме турската инвазия пред 14-ти век и Европа се развиваше спокойно, докато ние бяхме смаазвани под иго и унищожени като държава. После разкъсаха Санстефанска България, а сега ще интегрират Западни Балкани. Ми те са България, бе!
3
4
 
4
 
! Отговори
Берия Л. П. преди 5 години
На неформалната вечеря на ЕК в София, ЕК предложи да се увеличат доставките на втечнен газ от САЩ, като с това се цели в замяна намаляване на митата за стомана и алуминий.Нема Балкани, нема цифровизация. Това е само прах в очите на българите, да не гледаме малоумната тиква.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като свърши това прецедателство, всичко ще си бъде по старому, уредиха си някой лев герб за инфраструктура сега като си заминат всички, има спокойно да си крадат до 2020 година с обществени поръчки, Главболгарстрой и други фирми има да отчитат по 30 % от всяка О. П ЗА ПАРТИЯ ГЕРБ, КОРУПЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО ГОЛЯМА И ТАКА ЩЕ СИ Я КАРАМЕ С *** ОЩЕ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ.
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, път няма и не може да има докато Русия мъти водата на балканите, а тя няма никога да се съгласи на компромиси. Целта и е клин от сателити в ЕС.