Туск: Няма друга перспектива за Балканите, освен европейската

Тяхното място е в нашата общност, обяви председателят на ЕС
Обновена: 17 май 2018 17:21 | 17 май 2018 17:20,
14
Туск: Няма друга перспектива за Балканите, освен европейската
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи срещата на върха с лидерите на ЕС и лидерите на Западните Балкани като добра и плодотворна.

Още по темата
Той увери, че няма друга перспектива за Западните Балкани, освен европейската. "Не виждам друго бъдеще да Западните Балкани. Те са интегрална част от Европа и тяхното място е в нашата общност", каза Доналд Туск.

Той добави, че по време на срещата е обсъждано как да се подобрят връзките със Западните Балкани. В програмата за приоритетите е записано да се удвоят средствата за Еразъм + и намаляване на таксите за роуминг и подобряване на условията за инвестиции.

Програмата за свързаност не е алтернатива, нито заместваща програма на разширението. Това е начинът да се използва времето от днес до утре по по-ефективен начин, каза той.

Туск обясни и че срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде повторена и по време на европредседателството на Хърватия през 2020 г.

Доналд Туск коментира и ядреното споразумение с Иран, от което САЩ се оттегли преди дни. Председателят на Европейския съвет обяви, че ЕК ще подкрепя сделката, докато Иран се ангажира с нея.

По въпроса с търговията на ЕС със САЩ Доналд Туск каза, че Европа е готова за либерализация, но само ако няма ограничения за търговията със стомана и алуминий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
aide de преди 5 години
nqmalo. tusk koga nqkoj 6te mu duhne p0d 0pa6kata. golem1 13zepk1 brat4e
11
0
 
3
 
! Отговори
безперспективен преди 5 години
Тежко им на тези, които нямат друга перспектива освен тоталното корумпиране чрез еврофондовете и поджендъряването.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Считам за унизително този Морков да ни предрича бъдещето! Населението на балканските държави сами ще си определи приоритетите и перспективата. На който му стиска да направи референдум за членство на всяка една балканска държава за членство в ЕС и НАТО с два ясни и отделни въпроса и ще се разбере, че над 70% са против това. За ще гласуват само роми, Синди, кюрди, шиптари и други подобни.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Туск: Няма друга перспектива за Балканите, освен европейската"А къде е демокрацията? свободата на избор?
8
4
 
5
 
! Отговори
Victmized преди 5 години
Само абсолютно фанатичен човек със склонност към фашизъм може да твърди, че ТОЙ и неговата клика са единствената алтернатива. Тези дето плюят по комунистическия/съветски фашизъм, се държат точно като тях. НЕ става въпрос за това дали не трябва да сме част от една голяма европейска общност, която е запазила културния си облик. Не това е друго, това е арогантност, това означава, че няма алтернатива на техния морал. Искаме силна Европа, но не искаме М М и М да ни управляват с техните виждания.....
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перспективата на русофилите е азиатска, но понеже там никой не иска да ги храни, затова емигрират на Запад !
6
10
 
9
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Цялата дандания за Западните Балкани е защото немци и френци искат нови пазари. ЕС е колонизаторски съюз в съвременна форма. "Равноправен член си" ама на куково лято. Равноправен си в приемането на бежанци в дома си
5
8
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Чак пък да няма алтернатива.Едно време казваха, че комунизма е неизбежен.После СДС разправяха, че времето е наше. Истината е, че има много алтернативи. А разпадащия се ЕС не е най-добрата.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен2Така ли...............че ти като не виждаш, *** на лекар, да ти оправи очичките!!!! Ако сега кажат на българите, че и другите от Балканите къде ще им е по-добре, съм абсолютно сигурен, че в Евразийския съюз ще им е по-добре. Но само ако разкажат истината и не пречат конярите! Само ако кажеш, че бензина ще е наполовина, за другите стоки да не говорим.....
3
6
 
9
 
! Отговори
Голяма загриженост.. преди 5 години
Като толкова много ви е за Балканите , що не направихте нещата като в Германия/Франция, да има работа и заплащане като там,а не да събирате бели роби.....За толкова години във вашия "съюз"какво стана с нашата Родина, пустош и беднотия, унищожихте всичко,а сега ми говорите,че това ...пътя, истината и ...на *** ти...Е, поне за роуминга сте се сетили....смешници, ако имат хората пари,дали ще ги интересува колко им струва....
2
6
 
14
 
! Отговори
krasko преди 5 години
Toзи е много много подъл
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам някой да драпа към Русия пък не знам...