Зад презвозвачите: Нинова търси подкрепа от евролеви

Поставила и въпроса за двойното качество на храните
17 май 2018 13:30,
43
Зад презвозвачите: Нинова търси подкрепа от евролеви
Корнелия Нинова. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска подкрепа от представители на еврапейската левица. 

Соцшефката и заместниците й се срещнаха в парламента с председателя на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕС Удо Булман и водена от него делегация. Червените и евролевите обсъдили приоритетите на българското председателство и темата за Западните Балкани. 

"Поставихме въпроса за подкрепа за компромисно решение по пакета за мобилност, така че да не бъде ощетяван българският национален интерес и българският бранш", каза Нинова.

Още по темата

Тя беше категорична, че предлаганите мерки ощетяват българския транспортен бранш. Нинова поиска да се намери друго компромисно решение, така че да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни. 

"120 000 семейства ще останат без работа", предупреди соцлидерката за опасностите от пакета за мобилност за България. 

Нинова даде да се разбере, че е получила разбиране от евролевите и те са се ангажирали да работят за намирането на друго решение. 

Шефката на БСП съобщи, че миналата седмица е имала среща с превозвачите. "Поискаха от нас да поставим въпроса в парламента, ние предложихме общо решение на парламента. Всеки ден сме в комуникация с тях и се надявам, че всички ще се обединим да им помогнем", каза тя.

На срещата бил обсъден и въпросът с двойното качество на храните и искането на България на тази практика да бъде сложен край.   "Не приемаме в България да се продава второ качество храна", беше категорична Нинова. 

Удо Булман съобщи, че по време на разговорите е бил обсъден и спорът между Гърция и Македония и развитието на сътрудничеството между двете държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
3
 
! Отговори
няма справедливост преди 5 години
единственото хубаво нещо на комунизма е че жените са общи само че пак има класово деление грозните за раята хубавките за отговорните другари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ОГРОМНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА КРУПНИТЕ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ- ЗАКОНЪТ МАКРОН ЦЕЛИ ОБЛЕКЧАВАНЕ УСЛОВИЯТА НА ТРУД НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ШОФЬОРИ, НО МИЛИОНЕРКАТА НЕ ЗНАЕ ТОЧНО В КОЙ СПЕКТЪР НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО СЕ НАМИРА- КАТО ЕДЪР КАПИТАЛИСТ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ФИРМАДЖИИТЕ, КОИТО ЕКСПЛОАТИРАТ ТРУДА НА ШОФЬОРИТЕ, НО ПЪК НАЛИ СА СЕ НАРЕКЛИ СОЦИАЛИСТИ И СЕГА КОГО ЗАЩИТАВАТ - СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО ИЛИ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ- А ДЕ.
38
1
 
2
 
! Отговори
червена тактика преди 5 години
малииии и другарката приватизаторка седнала за бедния електорат да мисли
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон повдигна този въпрос именно под натиска на левите сили във Франция, а нашата *** щяла да търсш подкрепа от левите сили срещу това което те искат от години. Те се борят срещу социалния дъмпиг който нашите шофьори правят с мизерните си заплати и условия на труд, които нашите чорбаджии-изедници им налагат.Това, в същност, е добра илюстрация какво представлява Нинова. Върла капиталистка която се опитва да яхне вълната на недоволството породено от българската бедност.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Шефката на БСП съобщи, че миналата седмица е имала среща с превозвачите."Тази "социалистка" защо се среща с превозвачите-собсвеници на фирми а не с работниците-шофьори? Тя се подиграва със социалистическата идея, а има *** социалисти които гласуват за нея.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поразително е как и БСП и ГЕРБ отново показаха, че нямат различия, неглежирайки правата на работниците-шофьори и защитавайки "червените робовладелци"- работодатели от превозвачески фирми. Поне БСП, асо е истинска лява партия, трябваше да застане за правата на шофьорити. Поразително е как от ЕС искат по-добри условия и по-високи заплати, а ние се инатим и не щем. Е няма такава държава! За това ще ни смятат за втора ръка хора. Не искаме европейски ценности, искаме само пари от Европейските фондове
34
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 31 Нека да попитам и аз нещо. Защо камионите / ТИР/ са оборудвани с легло и някои други малки кухненски екстри? Явно са предназначени и за спане.Така ли е ? Така е ...!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Ами защото и те не знаят какви са. Никакви социалисти не са БСП, а защитават обръчите от "комунистически" работодатели превозвачи. Комунистите сега са жестоки капиталисти, но с манталитет от миналия век, където работниците нямат права, а работодателите ги изцеждат до послидно.
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП защитава интересите на населението.Разбира се,че Нинова е права,искат да избутат българските превозвачи вън от европейския. Когато станат неконкурентноспособни,ще увиснат.Загрижил се бил мАкарон,айде бе!Загрижил се да им вземат работните места.
31
1
 
6
 
! Отговори
бегом марш преди 5 години
ще намери много леви по гей парадите
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е - БСП е застанала зад превозвачите, а зад шофьорите няма кой да застане. Нали уж сте социалисти ***, Корнелио> Нали сте работническа партия? Защо тогава сте против шофьорите да вземат европейски заплати и да не спят като кучета в кабините на камионите си, а в свестен хотел с баня, тоалетна и топла храна? Защо сте против шофьорите да се прибират от време на време при семействата си?
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова прави театро романеле.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До27 когато *** е ходел до Кьолн да продава розово масло. Русия не я имала на картата
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам снощи по телевизията оня от Европа дето вика - какви са тези ваши социалисти - при нас говорят едно и са съгласни - тука при вас протестират!? А пък другарката надали знае какво е камион и какво е ремарке ама давай - барабар Петко с мъжете! Пък и се пъчи на всичкото отгоре!
26
1
 
9
 
! Отговори
НеЕнормално преди 5 години
Не, е нормална тая работа, значи франция иска, да им се осигурят нормални условия на хората, да не живеят из кабините, да спят на легло, да са заплатени със заплати подобни на местните, а те протестират :( *** си е *** :(
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха какви са смешници :) На Макрон му е ясно че това което предлага трудно ще се реализира, поради невъзможноста да се контролира особенно това със спането в хотел, но неговата цел е да се стигне до единни ставки за командировъчните за целия ЕС, и естетсвенно иска повече за да постигне това, леко ще отстъпи и всичко ще си дойде на мястото, на мен ми е интересно как рипат всички в парламенто срещу това, е и тая ужким голем защитник на онеправданите, ама против по-добри условия за работа на шоф
24
3
 
8
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Всеки ден имала връзка с превозвачите, разбрахме те.Шофьорите са настроени от шефовете си, че ще получават по-малко пари, ако влезе в сила предложението на Макрон. Напротив, преводачите ще са длъжни да правят повече разходи, защото трябва да плащат за хотел, за командировки съответно държавата в която се намират шофьорите.А пък за това, че може да се открадне нещо от камиона, това се плаща от хотела в който почиват шофьорите. Не манипулираните повече шофьорите.
23
1
 
15
 
! Отговори
23 преди 5 години
Тази ромка Нинова , няма и ден и изпълзява в новините с поредната глупост, или лъжа. ...По нея може да съдите и какви безхаберни хора гласуват за безродната партия БКП /БСП !!......
22
0
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
ХАХАХАХА ТЕ ШОФЬОРИТЕ БЕЗ РАБОТА НЯМА ДА ОСТАНАТ,ЧЕ И МАЙ ЩЕ СА ПО-ДОБРЕ ОТ СЕГА,НО ВИЖ ЧЕРВЕНАТА ХУНА БЕЗ КАМИОНИ МОЖЕ И ДА ОСТАНЕ......
21
1
 
6
 
! Отговори
Я! Какъв гаф! преди 5 години
Како,Да си окачиш гердан от изкуствени перли е проява на лош вкус.Естествените перли пък са задължителни за всяка аристократка ивсяка по-заможна буржоазка.И ко праим ся?