Хиляди крайнодесни шестваха в Берлин против исляма

"Меркел трябва да си ходи", скандираха протестиращите
27 май 2018 18:12,
175
Хиляди крайнодесни шестваха в Берлин против исляма
Снимка: Reuters

Шествие на крайнодесни с призиви срещу исляма започна в Берлин.

Лидери на германската популистка партия Алтернатива за Германия (АзГ) отправиха послания против исляма пред събралите се хиляди техни поддръжници в германската столица, предаде ДПА.

В началото на манифестацията представителката на партията Беатрикс фон Щорх заяви пред 2000 поддръжници, че "управлението на този ислям в Германия е просто зло".

Тя каза, че Месут Йозил, футболист от германския национален отбор, "въпреки германския си паспорт, не е германец".

Футболистът от турски произход беше подложен на критики, защото се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Поддръжниците на АзГ носеха германски знамена, плакати с надпис "Без ислям в Германия" и скандираха "Меркел трябва да си ходи", докато се придвижваха към Брандебургската врата, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По данни на германската полиция в шествието на АзГ участват няколко хиляди души. Различни групи, организиращи контрапротести, са привлекли по няколко хиляди поддръжници.

Около 2000 полицаи от цяла Германия са разположени на различни места, за да предотвратят евентуални сблъсъци.

АзГ спечели 12,6 на сто от гласовете на последните парламентарни избори и е една от четирите най-големи опозиционни партии, припомня АП
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
13
 
! Отговори
8===o преди 5 години
На ляво-либералните сектанти всяко отклнонение от откъснатите от реалността им идеи им изглежда 'крайно дясно'
133
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 5 години
@към автора на статията: Че какво "крайно дясно" има в това да искаш меркел да си ходи, да отстояваш християнски ценности и да си против налагането ти на религия от която ние в България не малко сме си патили (пример: турското робство).
132
3
 
28
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Тя каза, че Месут Йозил, футболист от германския национален отбор, "въпреки германския си паспорт, не е германец".''===============ОК, ако едно куче му се извади тескере за кон, дали ще си остане куче, или ще стане кон?
131
0
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Лидери на германската популистка партия Алтернатива за Германия (АзГ) отправиха послания против исляма пред събралите се хиляди техни поддръжници в германската столица, предаде ДПА."===========А защо сте пропуснали да осведомите читателите си, че AfD e "крайно" популистка? Расисти такива! Ислямофоби! Как не ги е срам! Вместо да опънат по едно килимче и да празнуват Рамадана, те взели да изкарват ислямофобски послания! Я да дойде Дойче Веле да оправи нещата!
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 служитела на Днес.бг по 12 коментара да си напишат сметката излиза , не мисля че някой наистина коментира тука , нито един смислен коментар
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има наплив на българи в Одрин.
128
2
 
6
 
! Отговори
МЕРКЯЛ И БОЙКО ОГЛУ преди 5 години
В ГЕРМАНИЯ ИМА НАРОД А В БЪЛГАРИЯ СТАДО ДОКАЗАНО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ 29 НА БРОЙ!!!!РОБИ НА КАПИТАЛИЗМА ОБЯВЕНИ ОТ ПРОДАЖНИТЕ АНАЛИЗАТОРИ КАТО ЖЕРТВИ НА "ДЕМОКРАЦИЯТА"КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СПИТЕ ОЩЕ БЕ РОБИ? И ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ ДО КОГА БЕ ?ПОЧНЕТЕ ДА ДЕЙСТВАТЕ НА ПРИНЦИПА ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА ЕДИН!
127
0
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос до 108 преди 5 години
На простите ислямофгилски либерастки чутура няма как да се обясни- не искат да вденат, че ислямският башибозук гази наред, и утре техмите деца ще са под ножа.
126
1
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
И как това има връзка с реалността днес? Каквото е било преди векове е било. Не съм чул за хргистиянсдки тероргисти, взривяеащи стотхицжи хора в името на Исус. Ислямът е същата терористично геноцидна идеология каквато е била преди век, два, и т.н. Но виж , знаем за терористите- либерастолевичари- те не са християни, а леви убийци, изповядващи същите "ценности" като ислямистите. Неслучайно либерастолевичарите защитават ислямистите най- много .
125
0
 
10
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Какви хора-не харесват превръщането на Германия в мулти-култи кло.ака!Я да вземат малко да се образоват-това е бъдещето!
124
2
 
20
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Ислямът е върхът на психологическият първобитивизъм и най-доброто доказателство за това, че неговите представители вярват, че този първобитивизъм им е наложен от най-висшата Същност във Вселената!
123
0
 
17
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, лъжат Ви!Тази партия дясна ли е? Десна партия е за капитала и не за наемния труд.Тази партия се обявява не срещу трудещите се, а срещу управляващите - капитала, ползващ ислямисти за унощожаване на националната държава за да наложи господство на межународния, т.е. наднародния банков капитал.Следователно, не е дясна, поне засега.Крайна ли е?Тя не убива никого - крайни действия няма. Ислямисти, поканени от Мреркел и сие, убиват, който им падне.Не е крайна, поне засега.А докога?
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да са популисти?!?В Германия безобразията няма да са вечни. Поклонничката на Путин Меркел докара тази гавра с германците.
121
0
 
10
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Дойчланд,Дойчланд,Аллах акбар!Майне либе Халифат!
120
2
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ау,какви лоши хора!Да протестират срещу добричкия и мирен ислям!
119
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3-4 хил души на фона на Берлин са 0,001%
118
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aйдее пак лъжи и манипулации от мейнстрийм медиите:):):):)Повечето от тези хора не са крайно десни. Нито пък и не всички партиите организирали протеста. На много партии, които са дори ляво-центриски им лепнаха етикета "крайно десни", щото не слушкат Шорош и мултикулти-продажниците му.
117
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алоу, ясно е,че нарочно пускате такива статии, за да давате трибуна на руски и туски ***, за което решетников и ердоган ви превежда през сбербанк, но с тия коментари на нацисти осъзнавате ли,ч е освен затваряне на сайта и вие може да се окажете затворени?За фашистка пропаганад се лежи в цяал свят яко! Искате ли да включа постовеке в сигнал допощата на ЕК? Ако не - трийте ги!
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е идеология. Идеално служи за фанатизиране и настройване на хората едни срещу други. Колко хора са били въвлечени във войни и избити в името на разните господи, историята е записала и помни. Икономическите интереси се маскират с религиозни основания. Но човеците винаги забравят историята и поуките й.Запътили сме се към Средновековието. През 21 век вече сме свидетели на религиозни регионални войни?! Летим в Космоса, живеем в интернет и воюваме за "господ"?!
115
1
 
19
 
! Отговори
уеко оточнение преди 5 години
Значи само да обясня да не се заблудите нещо,ако си против това да ти се налага исляма и не си съгласен исляма д а ти променя закона и държавата си фашист.А ако си мюсюлманин и искаш всички да да носят бурки и *** и да не ползват тоалетна хартия и го налагаш чрез терор ,значи си дълбоко религиозен мирен гражданин който трябва да бъде защитен.Поздрави от саудитска Арбия.