Хиляди крайнодесни шестваха в Берлин против исляма

"Меркел трябва да си ходи", скандираха протестиращите
27 май 2018 18:12,
175
Хиляди крайнодесни шестваха в Берлин против исляма
Снимка: Reuters

Шествие на крайнодесни с призиви срещу исляма започна в Берлин.

Лидери на германската популистка партия Алтернатива за Германия (АзГ) отправиха послания против исляма пред събралите се хиляди техни поддръжници в германската столица, предаде ДПА.

В началото на манифестацията представителката на партията Беатрикс фон Щорх заяви пред 2000 поддръжници, че "управлението на този ислям в Германия е просто зло".

Тя каза, че Месут Йозил, футболист от германския национален отбор, "въпреки германския си паспорт, не е германец".

Футболистът от турски произход беше подложен на критики, защото се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Поддръжниците на АзГ носеха германски знамена, плакати с надпис "Без ислям в Германия" и скандираха "Меркел трябва да си ходи", докато се придвижваха към Брандебургската врата, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По данни на германската полиция в шествието на АзГ участват няколко хиляди души. Различни групи, организиращи контрапротести, са привлекли по няколко хиляди поддръжници.

Около 2000 полицаи от цяла Германия са разположени на различни места, за да предотвратят евентуални сблъсъци.

АзГ спечели 12,6 на сто от гласовете на последните парламентарни избори и е една от четирите най-големи опозиционни партии, припомня АП
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адолф е бил прав в речите си. Проблемите за които говори и днес стоят.
113
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойчланд, Дойчланд юбер алес юбер, алес ин дер велт!!!. Адолф е жив!!!
112
0
 
19
 
! Отговори
живущ в германия преди 5 години
това със звездичките, Днес.бг автоматично го сътвориха, за да е полит коректно, вместо думата за черничките българи -роми. Иначе при 60% първолаци от този етнос, културно наречен роми в България, не ми се мисли какво я чака България след 30 години
111
11
 
7
 
! Отговори
Роси преди 5 години
И както винаги това е част от истината, защото в Берлин имаше поне 3 големи анти-нацистки контра-протеста : левите партии се бяха събрали пред Бундестага, рейв фенове след 7-8 камиона с музика организираха шествие с музика и цял един огромен булевард беше пълен с хора против крайно десните , антифа групи имаха шествия в други части на Беплин, и плщс това различни театрални формации бяха организирали други анти-десни протести. Та... накратко Берлин се обяви против омразата с 5 пъти повече хора
110
0
 
1
 
! Отговори
до 104 от славянин преди 5 години
Така е, според езотериката слънцето символизира всичко, което не е паднало в мрак, устояло е на мрака, луната - това което е паднало в мрак, защото не е устояло на мрака!!
109
2
 
19
 
! Отговори
КОНСЪАНТИНОВ преди 5 години
СКОРО ЩЕ СЕ ПОЯВИ НОВИЯТ ФЮРЕР И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОИДЕ НА МЯСТОТО.
108
10
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
То защото християнството хич не са агресивни, ти знаеш ли, че на места в Германия над 2/3 от населението е избито до като са налагали християнството.
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звярът е жив и вече буден.Хай л.
106
2
 
8
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Появата на онзи с бретона завит наляво е твърде близо. Дори може да е създаден вече, но не се е проявил. Скоро музеите с пещите ще станат отново действащи.
105
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действие - противодействие. Зорлем ислямизирането на Германия доведе до съответната реакция на германците. А с германците шега не бива. Те запалиха две световни войни навремето.
104
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички тези религии до една трябва да се забранят с международен закон. Религиите са най-голямото зло на човечеството. Нищо добро не е излязло от тях.
103
2
 
42
 
! Отговори
1 преди 5 години
А защо да са крайно десни ?Не са ли просто хра които не харесват тази религия заради зверствата които извършват хората под нейното влияние ?
102
15
 
8
 
! Отговори
Osman mesut преди 5 години
Месут разкай се и се върни да играеш под алено-червеният байрак. Какъв по-подходящ момент от свещения месец Рамазан да се отречеш от тази уродлива нация без собствено бъдеще. В Германия не може да видиш един флаг освен на Райхстага. Самите немци ги е драм, че са такива. Никой и трето поколение родени там вече не искат и да чуят да предадат славните си деди за мазен швабски пашапорт. Байракът няма кой да свали, езанът няма кой да заглуши.
101
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ислямът е виновен, а юдеомасонската маша Меркел. Смъртна присъда ще и е малко за престъпленията.
100
2
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не ги е срам ,да ги вкарат в затвора сега ,че си позволяват да критикуват най-демократичната и човеколюбива религия на света,който не е съгласен с това твърдение ,трябва да бъде убит с камъни ,както повелява религията на мира ;) !!!
99
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неслучайно символът на Исляма е Полумесеца. Т.е. Исляма представлява Полумесеца, мрака, тъмнината и Сатаната. Това е исляма. Жесток култ към Сатаната. Тази религия трябва да бъде забранена със закон в Европа.
98
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като гледам, какви хора напуснаха БГ ...горките Германци :))) Или необразовани български турци или българи неспособни да оправят в конкурентна среда тук.
97
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е култ към Сатаната. Това е религията на Сатаната. Всеки, който е ислямист, е сатанист и сее зло по земята. Няма умерен ислямист. Всичките са фанатици.
96
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха, значи който е срещу исляма и извратените му традии е крайнодесен. Когато си против християнството и неговите традиции си добър и толерантен.Ясно....
95
0
 
4
 
! Отговори
do 77 преди 5 години
По- различно ли е написан там? Щото те и медиите на Прокопи си крадат, както и останалите либерастки сайтове...