Четирима загинали в Лиеж след престрелка с мъж

Нападателят е бил взел жена за заложничка
Обновена: 29 май 2018 13:42 | 29 май 2018 13:22, Екип на Dnes.bg
43

Мъж уби двама полицаи и случайно преминаващ гражданин по време на престрелка в третия по големина град в Белгия Лиеж. Други двама служители на реда са ранени при стрелбата, която се разиграла в центъра на града в 10,30 ч местно време тази сутрин.

Нападателят е убит от специалните части, които се опитвали да освободят взета от нападателя заложничка.

Според белгийските медии в Лиеж е настъпила паника и очевидци съобщават за масово присъствие на полицията, на линейки и бронирани машини в центъра, който е отцепен.

По първоначална информация нападателят е открил огън срещу двама полицаи в кафене, след което е избягал и се е скрил в училище, на отсрещната страна на улицата.

Няма пострадали ученици, всички те са евакуирани от мястото, съобщава кметът на Лиеж. По информация на белгийската обществена телевизия той е взел заложничката в училището и се укрил с нея на шестия етаж на сградата. Предполага се, че там е бил неутрализиран от специалните части.

Стрелецът е роден 1982 г. Наскоро е излязъл от затвора. Смята се, че е имал контакти с радикализирали се лица в затвора.

Задействан е белгийският кризисен център, който отговаря за терористични нападения и природни бедствия. Засега не се съобщава какви са причините за инцидента и мотивите на нападателя. Не е известна съдбата на пленничката на стрелеца.

Лиеж се намира на около 100 км североизточно от Брюксел с население от почти 200 000 жители. В града има сравнително голяма българска общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: стрелбаЛиеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
тъпци от евро преди 5 години
Защо в арабията не стават,подобие на това в еуропа а,защото там ги трепят на место,а тук ги толерираме а
29
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Територията мирната религия докато не избият всички различни от тях, няма да се спрат!
28
1
 
3
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
за загиналите жени полицайки.Едната на 53 а другата на 45 години.Бог да ги прости.
27
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
това долу с филмите не се отнася само за франчулята!..-Ами погледнете дойчовците по времето на Адолф,вижте ги и сега!..Какво да кажем за британците?..-Отдавна в Ситито бели са само някои от туристите..Петрола на арапите изкупи света..Това е "отплатата",която им дава техния "бог"-владетеля на земното "подземие" за това,че му се кланят усърдно....колкото и да не ви се вярва..
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и тоя стрелец анонимен...
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е страната с най-много мюсюлмани като процент от населението в цяла Европа. Отделно имаме половин милион индийци. Айде да си гледаме в своето блато преди да оправяме другите?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27, ти си малък б0оклук. В *** русия също стават атентати, марш във фризера м..... ти д... Бог да прости жертвите.
23
3
 
14
 
! Отговори
Карина преди 5 години
Хора, замислете се малко! Това е поредния Фейк Нюз! Не е възможно мюсюлманин да убива хора! Исляма е религията на мира и любовта към различните, не го ли знаете?!Още повече, сега сме по време на Рамазана - Свещенния за мюсулманите месец! Абсурд е някой да убива, защото КС обижда пророка Мохаммед!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колониаторките АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ и ГЕРМАНИЯ ХИЧЧЧЧ НЕ ги жаля, даже малко им е. Има една приказка ,"Когато се молиш за дъжд, бъди готов за се оправяш и с калта".
21
1
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Но генетиката на африканци араби дръпнати и европейци е различна тоест и по различен начин ни влияят медикаменти има несъвместимост при трансплантации и тн.Досега е изучен горе долу днк на белият човек основните изследвания там се правят.Деца получени от смесен брак ще реагират различно на медикаменти лечение и тн Ще се развият и нови заболявания а и ще намалее устойчивостта при определени климатични условия и при определени вируси!
20
0
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименТва се прави нарочно защото изнежените западни душици като Магарини учила в ислямско училище в Париж с пари от СА не можела да понесе нежната и италианска душица ужасите от втората световна искали да има мир в Света и така стигнали до гениалната идея за расов микс.Всъщност идеята е стара на мелеза Калерги обаче днес се възражда.Нежната душичка на Юнкер не можела да понесе нови войни та да се смесваме така е то днес.Гнус и помия!
19
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Ясно. Пак православен християнски джихад! Джихадиста вероятно е арменец или грузинец!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте един филм от Франция от 70-те год. и филм от последните и ще установите със сигурност , че генният фонд на французите е променен...Днес чистите франки са по-малко от 60% , а след 10 год. 40% ще са чисти французи!!Франция става една африканска страна!! Какво да кажем за Германия !? Умишлено Европа се превръща в клоака на арабите и мюслите!! ЕВРОПЕЙЦИ МИСЛЕТЕ И НЕ СЪС ЗАДНИТЕ ЧАСТИ!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До БелгиецА бе смотан Лиеж къде бил нали са у Валония същия даже бетер ке.еф от Франция нали пак ми шляпат на французки дет заменили шейсе плюс десет със септанте голем праз!
16
6
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До ГогатаФранция е кофти не се ли фанеш с някоя французойка и там покрай семейството и да се уредиш не става.
15
1
 
18
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
До Факт! Прав си ! На мен във Франция в очите ми заявиха, че ако избират между работник българин или арабин ,ще изберат арабина. Заради идиотската (според мен) причина, че арабина не може да бъде конкурент на французина. Или - "каквото повикало, това се обадило".
14
2
 
20
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До ГогатаНикога не е имало такъв инстинйкт!Сами си ги вкарват и посрещат и така е от 50-6 години а в някои държави от повече от век.Да не ги съжаляваме!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се изтрива умишлено, а е притъпен. А овцата си има такъв инстинкт и то много добър :) Друг е въпросът, че накъдето бутнеш една, натам отиват всичките.
12
1
 
22
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
На европейците умишлено се изтрива инстинкта за самосъхранение и страхът от смъртта. Единственото друго създание без тоя инстинкт е овцата. Дет се вика - без коментар !
11
2
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименГолема разлика загинали двама полицай белгииците и техните френски братя отдавна са минали на тактиката на Великият ген. Жукова жените ша нарадаят повече!