Малиецът, спасил бебе в Париж – французин, скоро!

Мамуду Гасама придоби прозвището "човекът-паяк"
30 май 2018 08:40, Петя Славова
45

4234 гледания   |  Още видео
Малийският имигрант, който се превърна в герой във Франция, получи официално разрешение за пребиваване в страната, което е първа стъпка към френско гражданство. Мамуду Гасама придоби прозвището "човекът-паяк", след като се покатери по фасадата на сграда, за да спаси 4-годишно момченце, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малиецът Мамуду Гасама получи документ, узаконяващ пребиваването му във Франция. Това е първият етап от придобиване на френско гражданство, обещано от президента Еманюел Макрон.

Още по темата

22-годишният мъж подписа 10-месечен договор за работа като доброволец в пожарната в Париж. Вчера Мамуду Гасама лично се срещна с президента Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Държавният глава го поздрави за изключителната смелост.

Гасама рискува живота си, за да спаси 4-годишно дете, което висеше от 4 етаж на сграда. С тази геройска постъпка малиецът си спечели прозвището човекът-паяк от 18 район.
 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
La France преди 10 месеца
Vive la France! Най-великата и най-значимата страна от времето на Рим насам.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За хора живеещи поколения наред по дърветата не е проблем да се покатерят до четвъртият етаж.За африканеца това е детска игра.Гражданството също не е проблем.както англичаните обичат индийци и пакистанци и ги считат за свои,така французите обичат тунизийци,мароканци и африканци.
28
2
 
3
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
#27
От Ню Йорк Таймс-детето,на 4 години е оставено само в къщи,докато баща му отива до магазина.майката е била извън града.Бащата е подведен под отговорност и ще бъде съден.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И нищо за семейството на детето и защо то виси от фасадата на сграда.За това МЪЛЧАНИЕ.И поради това хората си мислят за постановка.Защото се е случвало и се случва.
26
5
 
4
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
Интересно,освен футбол,тенис,явно има и много специалисти по героизъм тук.Само да попитам критиците на момчето от видеото-колко чужди деца сте спасили,рискувайки живота си?Просто от любопитство питам? ;)
25
3
 
5
 
! Отговори
подсказва ни нещо преди 10 месеца
На това показно,има скрита,замисъл
24
3
 
4
 
! Отговори
петко вай-вода преди 10 месеца
Като гледа,това е една голяма уйду-рма.
23
5
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 10 месеца
До nina

Не се сърди па ти ма некой те е завел да покатериш на някоя стена и вече се вживяваш до такава степен че тука некви маймуни ни ги навираш в лицето.Да катерят в африка дървета бол и ти там с маймунеците на едно еволюционно ниво сте скок подскок.
22
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
#22 Факт!
Коментарът ти е толкова ограничен и лишен от смисъл,че просто не виждам какво друго да ти кажа освен да си останеш със здраве там,където си.
Лек ден.
21
4
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 10 месеца
До nina

Ясно и ти си катерачка кат Проданов Петров и други герои.Сериозно помисли си за Африка там щи хареса а и в България нямаме нужда от самоубиици!
20
4
 
9
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
#20 Факт!
Аз обичам катеренето,хоби ми е и мога да ти кажа,че определено не е лесно :)
Човекът рискува живота си без да се замисли за едно дете.Можеше да стои долу и да вика като останалите.Така че откъде е няма никакво значение,това беше абслолютна саможертва.
Разбира се винаги ще има комплексари,които да пишат глупости и да нападат другите без причина.Казва се комплекс за малоценност. ;)
19
8
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 10 месеца
До nina

Нина а бе що се хабиш взимай самолета и беж към Африка там всички са такива бая деца ще им направиш!
18
2
 
15
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
Мисля,че човекът си заслужи наградата,а и не вярвам,че е очаквал да бъде толкова голяма.Той реагира изключително бързо,рискува собствения си живот за да спаси непознато дете.Видяхте каква голяма тълпа се беше събрала долу,но само викаха,никой друг не си и помисли да предприеме такова катерене.Похвално,че са му дали работа в пожарната,има качества да реагира бързо и е безстрашен.
17
4
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 10 месеца
Че воекът го е спасил е така но друг е въпроса че френското гражданство не струва вече дори и хартията на която е напечатано.Във всяка държава щяха да му дадат орден за заслуги държавни отличия ама гражданство да раздаваш ей така показва че вече френското не струва нищо.
16
3
 
8
 
! Отговори
nina преди 10 месеца
Ами не,ако изгледате видеото внимателно,ще видите че съседът когато излиза на съседния балкон на този с детето,малиецът е вече на 3тия етаж.Не е постановка,и детето можеше да падне и да се убие на место.Можеше съседът да успee да спаси детето,можеше и да не успee. Факт е,че Гасама успя да се покатери толкова бързо и да хване детето,евала!
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВСИЧКО БЕ НАГЛАСЕНО, КАК ДЕТЕТО Е СТИГНАЛО ДО ТАМ И Е ДОСТА СИЛНО ДА СЕ ДЪРЖИ ЗА ПАРАПЕТА ТОЛКОВА ВРЕМЕ. А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ МЪЖ ДО ДЕТЕТО СТОИ И НЕ ГО ХВАЩА ДОРИ ЗА РЪКАТА. ИСКА ИМ СЕ НА ФРАНЦУЗИТЕ ДА ПОКАЖАТ НА СВЕТА КОЛКО СА ДОБРИ АФРИКАНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ. АКО БЕШЕ БЪЛГАРИН ,НИКОЙ НЯМАШЕ И ДА РАЗБЕРЕ
14
0
 
14
 
! Отговори
Fck преди 10 месеца
Препоръчвам да се гледа видео в Ютуб с име "Париж вече не е това ,което беше". И честно да ви кажа нека им! На колониалистите велики! Ина Англосите и на Франсетата сега е пълно със... :)
13
3
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 10 месеца
е българин нямаше да се качи... а да вярваш на тази постановка трябва да си много промит мозък, и що пък трябва да му дават гражданство за това което е направил? да получи една усмивка по радиото и толкова
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4-годишните не са бебета.
11
6
 
19
 
! Отговори
Циник преди 10 месеца
Колеги представете си го "като индулгенция от папата" .Павиана спасил детето....сега останалите павиани могат да изнасилят 10ина французойки, и да спретнат още 1..2 атентата!