Бавария: Кръстове по правителствените учреждения!

Кардиналът на Мюнхен обаче осъди новите порядки
1 юни 2018 09:57, Елка Василева
28
Бавария: Кръстове по правителствените учреждения!
Снимка: архив, Reuters

От днес всички правителствени учреждения в южната германска провинция Бавария са задължени да поставят християнския символ - кръста, във входните си зони, предаде ДПА.

На научни и културни учреждения като университети, музеи и театри се препоръчва да поставят кръст на входовете си, макар да не са задължени, каза говорителка на баварското министерство на изкуствата и науката.

"Задължението да се слагат кръстове във входовете важи и за всички учреждения под управлението на министерството с изключение на колежите, театрите и музеите, за които това е само препоръка", посочи тя.

Законът, въведен от новия премиер на провинцията Маркус Зьодер, бе предмет на горещи политически спорове, въртящи се около ролята на християнството за германската идентичност и дали Бавария не размива границата между държавата и религията. Католическата църква има силно влияние в тази провинция, която се управлява от консервативния Християнсоциален съюз - сестринска партия на ХДС на канцлера Ангела Меркел.

Кардиналът на Мюнхен Райнхард Маркс обаче остро осъди новите порядки и ги нарече опит да се експлоатира кръстът за политически цели, пише БТА.

Зьодер и неговият ХСС се надяват да запазят абсолютното си мнозинство в провинциалния парламент на местните избори през октомври, след като загубиха много гласове, отишли за дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" на националните парламентарни избори през септември м.г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Германиякръстбавария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OsmanКато им спрат детските надбавки, като лишат от социални помощи никога не работилите кадъни и след като изтече срокът, в рамките на който им се полагат интеграционни добавки, а вместо него въведат глоби и принудителен труд за нищо-не правещи пришълци, тогава ще ги питам ще раждат ли като зайкини или пак ще поемат обратно към родните си земи?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б Р А В О на Маркус Зьодер!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за кардинал,що за християнин....За кой ли път се вижда кой предава обществата ни....срам...И точно такива като този ,правят така ,че все повече нямаме доверие в църквата ни....
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Хазяина обозначава, че това е християнска територията, да не се обърка някой, че е на исляма или че последния има принос към германското благоденствие. Възраждането на последния видимо .бава майката на турското благополучие и скоро ще го довърши.
16
4
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Че останат германци у другиден.тия с немските паспорти са поляци и руснаци даже има и българи сглобяват мерцедеси и те били германци смех пълен!
15
2
 
13
 
! Отговори
Време разделно преди 5 години
Все-повече ми харесват германистанците. Има надежда да станат пак германци.
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемерно или не, на скакалците от пясъците трябва да се напомня, че живеят там на чужда милост. С техните камъни, по техните пясъчни кратyни."На зла круша - зъл прът!"
13
1
 
5
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Матей 6:55 А когато се молите, не бъдете като лицемерите. Те обичат да стоят и да се молят в синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат хората. Истина ви казвам: това е цялата награда, която някога ще получат.
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показност!Християнството е възвишено и духовно ,нещо което липсва в германското/и не само в него/общество !В последните времена християните трябва ,да се пазят от показноста,рекламата и т. н.,там където ги има това лиeцемерие!Християнството е мирно,тихо и не се ,,бори"за реклама!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OsmanТочно след няколко години това няма да стане. Освен това в Германия има и милиони мигранти от цяла източна Европа, Русия, Китай. Така че балансират с ***, за които жената е само за разплод и така и не могат да се интегрират в обществото. Тия си остават на ниво продавачи на дюнери.А модерните мюсюлмани са нещо друго и евентуален кмет би бил излъчен тъкмо от тях, Както и кметовете на Лондон и Ротердам, които ердо със сигурност не би харесал. Като холандецът даже му забрани митинг.
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре кръстове отколкото полумесеци!!!!
9
17
 
9
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Голяма работа. Демографията им е безвъзвратно деформирана. Много са и раждат по 5-6 деца. След няколко години когато са повече ще си изберат кмет, като в Лондон, и това ще отпадне. Агонистични напъни са това.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да Германия заслужава съдбата си за дето напълни цяла Европа с гостите на шмеркел. Немчулята за трети път съсипаха Европа
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дедо ТашункоГермания не се събужда, Германия е напълно джендаризирана, в Германия не смеят да гъкнат за да не ги обвини някой че са нацисти. Това е най-скопеният народ в историята и си заслужават съдбата. Защото историята и природните закони не търпят слабаци и бета мъже. Оцелява силния, умния, оня който има инстинкти за самосъхранение.
6
4
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Всичко започва от"Stadt der Bewehgung''(Градът на Движемието). Номер 6 пише: "Те са вече тук". Както са вече тук, така ще бъдат изхвърлени, с кирливите си фесове на главата. Германия се събужда. отново актуална публикация на г-жа Василева, която ценя много. Ъя умее да пресява плявата от зърното.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е чадо. ТЕ СА ВЕЧЕ ТУК. Германия вече е ***. След 50 години немците ще бягат да се спасяват от геноцид в Източна Европа - това ви го гарантирам. Няма да забравя какво беше казал един американски войник служил 8 години в БИ, вика това не са хора. Който ги приема се самоубива.
4
4
 
40
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Лошото е че бавария не е германия. Има по просто решение няма фесове няма проблем... Всеки момент европа ще стигне до това което източна европа знае от личен опит... Особено балканите. Всеки се спасява поединично, унгария австрия полша словакия италия само ние дремем и чакаме Вишеград да отиде отатък границата и турците да дойдат пак
3
7
 
59
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Радвам се на тези кръстове. Другите държави трябва да вземат примера на Бавария! Маркус Зьодер ще се окаже момък на място! Исляма принадлежи на пустинята, откъдето идва. Европа е християнска и трябва да остане во веки веков такава. Хайде сега мюсулманчета, слагайте червена ръчичка.
2
7
 
14
 
! Отговори
късно е,чадо преди 5 години
Аман от лицемери!
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно. на всякъде кръстове и портрети *** Тиквуна за молитва.Да се молим ежечасно, дано изкара до септември.