Европроект: Карта за адекватни минимални доходи!

32 страни ще бъдат посетени преди да се издаде картата
5 юни 2018 21:10, Екип на Bloomberg
17
Европроект: Карта за адекватни минимални доходи!
Снимка: Pixabay

Европейската анти-бедност мрежа има за цел да обиколи всички страни в ЕС и балканските страни, след което да се издаде Карта за адекватни минимални доходи. В обиколката са включени общо 32 страни, които ще бъдат обиколени в рамките на два месеца. Това каза Султанка Петрова, зам-министър на труда и социалната политика, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Петрова Европа има нужда от адекватни минимални доходи, като по най-бързия начин трябва да се изработят стандарти и добри практики, които да бъдат развити в целия ЕС.

"Именно за това предложих да се изработи пътна карта, на базата на която да се разработят тези стандарти и добри практики. Ще набележим краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки, на базата на които да се направи тази пътна карта".

След приключване на двумесечната обиколка ще бъде направен анализ на всички посетени в и извън ЕС страни, който ще покаже как и по какъв начин съответните страни могат да бъдат подпомогнати, за да се достигне този адекватен минимален доход. Той не трябва да се определя от експерти, а от нуждаещите се – да има индивидуален подход към всеки от нуждаещите се.

"Тук говорим за социални плащания. Идеята е, когато се разработи тази карта, приложат се правилата, определят се стандартите и се разработи механизмът, чрез който ще се прави мониторинг на всички страни от ЕС, да се приеме рамкова директива, на базата на която да се определят тези адекватни минимални доходи", допълни още Султанка Петрова.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Слав преди 8 месеца
Европа ще каже 1000 пенсия в бг и хоп готовоо. Глупости на килограм. Като няма имономика от къде ще дойдат тез пари
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тук говорим за социални плащания." В края на статията си проличава всичко, че няма да се обсъждат минимални заплати и нива на доходи а издръжката на онези елементи които никога не работят.
9
0
 
7
 
! Отговори
Тази... преди 8 месеца
...статия и политическа идея е сред една от най-наглите лъжи от Втората Световна война насам! Европолитици, с това счупихте глупомера!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как ли ще ги обикалят тези 32 страни - надлъж и на шир или по периферията?
И с мерцедеси ли ще обикалят или с БМВ - та.
Ми уточнявайте нещата, а то хората се чудят и гадаят.
7
0
 
10
 
! Отговори
кака Станка преди 8 месеца
Сигурно ще искат да опледелят някаква минимална заплата и ще съобщят че проблемът с бедността е решен. Интересно ми е дали ще изчезнат тълпите от африканци по западните градове, които ти навират в очите и насилват да купиш някакви цветни дъски или гердани, докато се наслаждаваш на старите църкв на Рим или Венеция или хапваш в ресторант. Тия нови граждани са вече масово явление в старите европейски градове. И определено нямат никакви пари. И си мисля че скоро ще си вземат пари колкото си искат
6
2
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 8 месеца
Пари за българите!Секс за ТИКВАТА!
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той дядо Иван нарочно открадна архивите ни и ни сложи полу- руснак да ни тъпче, че да промива мозъци и да създаде зомбита, които колкото повече дядо ги лашка, толкова повече да го хвалят
4
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе ще се сетите , че е ЕС е най- хубавото място. Лошото е, че доста време ни чакаха и подканяха сами да се оправим , ама не знаят какво е комунист хванал се за кокал. Ама полека ни слагат санкции, директиви и доста по- твърдо барат спрямо нашите наглеци.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мдам, наще стиснати и алчни "капиталисти" ще искат от другите страни да подпомагат българщината, да не зачезнеме.
Хем ще краднат, хем ще има ефект за народа.
2
7
 
10
 
! Отговори
преди 8 месеца
Най-накрая една адекватна новина!
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А после и карта на комунизма в Ервопа- къде как и по колко.