Планът "Макрон" не сгази родния тираджия. Засега!

"Крачка в правилната посока", обясниха специалисти
5 юни 2018 08:40, Петя Славова
44

Частична победа за българския транспортен бранш в Брюксел - приети са компромисни мерки по плана на Макрон за транспортни реформи.

В студиото на Bulgaria ON AIR специалистите нарекоха вчерашното развитие "крачка в правилната посока". Обемът на документа е 120 страници, той трябва бъде разгледан от юристи, за да се коментира текста в него.

"Усилията на бранша и правителството, както и тези на нашите евродепутати се увенчаха със смекчаване на позицията на Европа по въпроса", каза Георги Загоров в "България сутрин".

Още по темата

Николай Рашков допълни, че е безспорна готовността ни за диалог и такъв се е случил.

"Ако бяха приети тези мерки, българските превозвачи щяха да са в неравностойно положение спрямо европейските превозвачи и спрямо тези, които не са част от ЕС", добави още Загоров.

Рашков уточни, че този отрасъл е важен за българската икономика и за пръв път целия бранш е бил обединен, получавайки подкрепа от правителството и неправителствени организации.

"Това засяга всеки потребител - превозват се 80% от стоките и това се отразява върху цената им.
Пакетът има и своите положителни страни - той засяга работното време и дневните и седмични почивките на превозвачите. Това, обаче, не трябва да утежнява администрацията в бизнеса", добави той.

Георги Загоров, от Асоциацията на автомобилните производители засегна и липсата на достатъчно охраняеми паркинги, където превозвачите могат да почиват необезпокоявани и защитени като проблем, който предстои да бъде разрешен.

7 юни е датата, на която Съветът на министрите ще реши какво ще се случи с Пакета мобилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Международен шофьор преди 5 години
Работа над 70 часа седмично, мизерни условия на живот, командировъчни по 30 евро на ден за 14 часа работа. Заплата минимална? Очевидно някои не плаща данъци в България! Робовладелски принципи на управление ГЕРБ, БСП, ДПС и другите заедно със синдикатите са унищожаващите България! Макрониво иска да пребори мафията родна и мафията се обедини...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дали Абе *** *** като се наложи на собствениците да плащат по 300-400 и повече на курс на всеки един шофиор да не мислиш, че тия пари от техните джобове ще излезнат? Или просто цената на продуктите внос ще се вдигнат? .... знам че някой като теб са глуповати ама чак пък толкова ....
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като излезете от ЕС откъде ше лапате кинти ве бaстуни? От курсове с камазите до раша и ше ви плащат в рубли, да ви се смеят по кръчмите като плащате :)
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АМАНotЕВРо наркомaniвиж докъде те е докарало гледането на руска телевизия
34
0
 
4
 
! Отговори
Млад Социалист преди 5 години
Няма как, плащат ни да обгрижваме фундамента на Нинова. Срам не срам, друго не мога да правя !!!
33
2
 
1
 
! Отговори
АМАНotЕВРо наркомani преди 5 години
НАш експерт принуден да кара TIR подава "до 90 секунди нощем не мога да виждам след светкавица и последвало проникващо сканиране от камера".НАгли терористи ползват Полицията за да облъчват милиони водачи с тежко в редни камери със AIDS activators вградени.Получил е тежки увреждания на кръвотворен апарат и лимфна охрана/пред СПИН състояние/
32
0
 
6
 
! Отговори
XXL преди 5 години
Победа за бизнеса? Като не искате да плащате на работниците едни 300-400евро в повече,плащайте глоби в двоен и троен размер!
31
0
 
8
 
! Отговори
= преди 5 години
Не бързайте да се радвате - още нищо не е решено!!!
30
3
 
18
 
! Отговори
СДС преди 5 години
ДО 29. Очевидно е, че Вие сте обикновен клакьор на Тиквата. 1. Между Тиквата и БСП няма никаква разлика. Тиквата е представител на мутринско-ченгеджийската миризма на БСП. 2. Не измествай въпросът! А той е ? В чия изгода е тази "бляскава" победа ---на работника или на работодателят. 3. Принципно е прав Макрон - равни условия, равно заплащане--очевидно Вие и Тиквата имате нещо против.
29
9
 
7
 
! Отговори
Очевидно преди 5 години
Очевидно е, че коментарите се пишат от младите социалисти на г-жа Нинова.Лайковете също.Всичко е вдигнато на всеоръжие. Господа от БСП, харесвам Нинова. Знаете ли защо, защото с такъв водач няма да я докарате до никъде.
28
4
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Не си прав. Аз съм благодарен мнооого на БОКО. И защото зная, че му се възхищаваш-----ДАНО ТВОИТЕ ДЕЦА ИМАТ НЕГОВИЯТ, НА БОКО ИНТЕЛЕКТ.
27
5
 
32
 
! Отговори
дали преди 5 години
Дали е добре за бг шофьорите да спят по камионите, да уринират в кофа, да ползват за ядене обърсани с хартия чинии? Или е добре за т. нар. БГ бизнесмени? Макрон иска да има равни условия за бизнес и нормален живот за нашите шофьори . Ние казваме, нека бг работника да живее като скот, важното е, да има голяма печалба за собственика. Всъщност, бг работника си заслужава участта...както и бг народът щом избира такива...
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напускайте де, напуснете ЕС ама севлиевските общинаре ще обменят опит не на Френската ривиера, а в ТКЗС при Мехмед Караджигера
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ще пътува пак само до драгоман хоохохохохохохохохоо
24
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито работодателите мафиоти пак спечелиха а шофьорът работник пак загуби.спането в кабините беше грешка в плана на Макрон но другото беше идеално за нас международните шофьори но уви не го приеха ай честито на мафията
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е суверенна страна, който иска да минава през нейна територия ще спазва нейните закони! Ако не си стойте на село.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не искат да спите в мотел, ще спите на паркинга, но ще си плащате като за мотел
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЛАДИТЕ ДЬОНМЕТА СЕ РЕПЧАТ АМА КАТО ГИ ОШАМАРИ НЬОЙ ОТНОВО ЩЕ РЕВНАТ КАТО ДРАНИ ПРАСЕТА
20
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** щял да напуска ЕС ако му спрели далаверите охохохохохохохо къде ще ходиш бе вмирисан на лук и вкиснало влакнет ***? Като ти треснат визите ще ходиш най-много до драгоман да ти го слагат сърбите и до ивайловград да ти го слагат турците като едно време охохохохо
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До15 Така е. КРАВАТА ПЕНКА ЯДЕ ПЛЯВАТА И ПО НЕКОЯ ТОЯГА.И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОЕНЕ.30% ЗА ПАРТИЯТА30% ЗА РЕКЕТЬОРА ЧИНОВНИК30% ЗА КРАВАРА./ 30СТ 1Л МЛЕКО/