И най-добрите ВУЗ-ове: Масачузетски институт, Харвард...

В топ 10 влизат предимно американски и британски университети
8 юни 2018 08:30, Петя Славова
49

5706 гледания   |  Още видео

За 14-та поредна година, британската компания "Куакуарели Саймъндз" подрежда най-добрите учебни заведения в света. В Топ 10 влизат предимно американски и британски вузове.

Класацията е оглавена от Масачузетският технологичен институт, последван от Станфордският и Харвардския университет, съобщава Bulgaria ON AIR.

В престижната класация има само един български университет, в лицето на най-старото висше учебно заведение у нас. СУ се нарежда на позиция след първите 800 най-добри, за съжаление през последните години реномето на най-старото висше учебно заведение пада с над 100 позиции.

"Куакуарели Саймъндз" оценява критериите по шест основни критерия, сред които академична репутация, съотношение между преподавателски състав и брой студенти, както и репутация сред работодателите.

Проучването се прави на 15 различни езика, използвани от ООН, за да се осигури възможно най-голяма представителност

 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
ДУБАЙ преди 7 месеца
А БЕ НАЙ ДОБРЕ СИ Е В СТУДЕНТСКИ ГРАД КЕФ ТИ УЧЕНЕ ПИЕНЕ ЖЕНИ
АЛКОХОЛИ ВЪГЛЕРОДИ НАРГИЛЕТА
И ПРЕД ФАНТАСТИКО СНОБАРЩИНА И ДУПЕТА
46
1
 
2
 
! Отговори
невероятно,но факт преди 7 месеца
Напоследък се говори,че американски университет е този,в който еврейски и руски професори обучават китайски,индийски и японски студенти/разбира се,че има и студенти от други държави за червен пипер/Доколкото съм информиран в най-добрите университети в САЩ и Англия студентите се обучават на това,което е важно и полезно за тези две държави и как да го прилагат,като се върнат по родните места.Това го видяхме вече от нашите юпита!А какво да кажем за Чикагската икономическа школа на Милтон Фридман?!
45
9
 
1
 
! Отговори
BatBulgar преди 7 месеца
Абсолютна пропаганда. Нито един Американски или Великобритански ВУЗ не трябва да е сред топ 10. Там нищо не се учи. Имам познати и приятели завършили ,,най-елитните" им Вузове... горкичките... освен за пари за друго не приказват. Най-богатите американци си пращат децата в Европа (Германия, Италия, Австрия, Швейцария) Вие си правете сметката, щом елита на САЩ не учат там, а само позьорчетата като в НБУ.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В мАсковский университет се учат опорки, затова не попада в топ 10.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а защо масковскии университет имени ленина не е в топ 10?
42
0
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 7 месеца
Срам за СУ с това 800+ място!Сега ще се хвалят,а реално това си е погром.Само вече името остана на този университет!
41
1
 
4
 
! Отговори
пожарникар-милиардер преди 7 месеца
р0би учете... не се става така лесно човек!
40
2
 
16
 
! Отговори
Г преди 7 месеца
Тук има много коментиращи, които казват, че образованието е пилеене на пари и време. В България може и да е така, но света не е само България. Моят скромен съвет е - УЧЕТЕ! По всяко време, навсякъде, всичко! Не само в училища, университети, колежи. Четете книги, учете езици, пътувайте, опознавайте света и хората в него. А който иска, нека си остане на едно място - духовно, материално и географски.
39
2
 
10
 
! Отговори
Професор доктор Спок преди 7 месеца
Нашето алма матер е точно между Държавния унивеститет на Судан и Университета в Танганайка. Не знам кой прави тези безумни класации, но в БГ одавна има по-реномирани университети от пропадналия СУ Климент Охридски, като например няколко медицински университета, както и ВИАС. Но всяка година естествено само СУ е в нелепата им класация.
38
1
 
3
 
! Отговори
професор преди 7 месеца
плащайте и учете, това ми осигурява добър живот тук и сега, даже и по някоя млада и наивна, или не толкова, студентка забърсвам като бонус, а на вас ви обещавам добър живот в бъдеще, но това бъдеще се гответе да е от следващият ви живот...
37
2
 
2
 
! Отговори
зелената тиква преди 7 месеца
нали, знаете, човек се учи докато е жив, като станете на 60-70 години (и още старрческата деменция не ви е налегвала), тогава да не забравита да анализирай и коментирай дали висшето ви образование е било грешка или да! тука някакви зелени тинейджъри с розови очила и идеализма на незряла тиква, коментират и слагат минуси, на точни и верни коментари.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИТЕ ЛИ МОГАТ ДА УЧАТ ТАМ?
35
1
 
20
 
! Отговори
Г преди 7 месеца
За всички дървени философи тук - елате до Оксфорд или Кеймбридж да видите какво е фабрика за умове. Някой по-долу го е казал вече, че това са корпорации с милиарди активи и стотици милиони печалба на година. Произвеждат и продават ум и прогрес! Наскоро излезе статистика, че двата университета притежават повече земя от Английската Църква! А за средата, в която се учи просто няма смисъл да говорим, но все пак ще се опитам да опиша с три думи - спокойствие, чистота, зеленина.
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че какво им е дообро на тези ВУЗ-ове? В американската преса и телевизия е пълно с материали за анархията в тях- гонене на преподаватели, терор от студентите, всеки, който изкаже неполиткоректно мнение за жени, негли или ЛБГТ се гони, спадане нивото на образование, все по-изсмукани от пръстите специалности, все по-високи такси. Плащайки огромни такси студентите искат уют, спокойствие и приятен живот, а сериозното учене пречи за това.
33
7
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 7 месеца
Те същите дето ти пишат тук, сега или се мислят за джендъри или раждат с упойки и цезарово сечение - не просто глезльовци, ами лигльовци! Ще отнеме хилядолетия, но няма страшно, ще изчезнат, майката природа винаги се е справяла със слабите индивиди.
32
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 7 месеца
значи ми остават броени месеци, а в момента се чувствам в отлично здраве... баща ми е на 80 на лекари не е ходил никога, даже по време на войната е израждан сам от баба ми без лекари и пази ножицата, с която баба ми сама е прерязала пъпната му връв и самата връв. та може ли да има нещо като ДНК и естествен подбор?! Може ли хората да са станалипросто жалки опитомени глезльовци?
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма проблеми аз ще ви плащам 130хил. долара заплата , ще ви затворя в затворен комплекс , наема 4000 долара , бира 30 долара , минерална вода 10 долара , и данъци като в САЩ ще ви взема .. И халал да са ви многото пари..
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До икономист

Икономист и университет Иконмиката е религия за грабеж , това не наука , Трябва да ви изхвърлят от университетите и да ви пратят еврейско медресе..
29
9
 
4
 
! Отговори
икономист преди 7 месеца
Университета е чисто и просто инвестиционно решение, не само, че времето е пари, т.е. изисква да инвестирате няколко години от живота си, но и струва допълнително пари, защото е свързано с разходи. Като всяка инвестиция, за повече хора, е инвестция на загуба, дори голяма загуба, защото никога не успяват да излязат на реална печалба от тази инвестиция или да правят драстично повече пари, още повече като извадим вложените години в университета.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахаха..я завърши станфорд, върни се българия и чакай 75000 долара заплата от раз? пак за apple..дали? ама надали. страната има значение, не университета. дори самите apple ще ти кажат ами ние в чужбина плащаме колкото на местните.