Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30, Златко Желев
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Лелееееее преди 7 месеца
хора спят по улиците и умират пред очите ни и никой не го е грижа ни най-малко за тях, а кравата Пенка разтърси цяла Европа. Не мога да повярвам. Не може да живеем в такъв свят, това не е истина, не е било и не може да бъде! Човешкият дух умира тогава, когато съдбата на животните стане по-важни от човешката. Не си спомням някой така да се е занимавал със съдбата на нито един клошар, да не говорим за това, че един го убиха наскоро брутално, и то деца! Къде беше тогава Брижт Бардо?
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Някой , там във власта му се е доял СУДЖУК ........
102
0
 
8
 
! Отговори
Бикът Пенчо преди 7 месеца
Всички от БАБХ да бъдат закачени на конвейра с ченгелите!
101
4
 
1
 
! Отговори
Пенка преди 7 месеца
До Анонимен
Че кравата за какво мислиш я гледат бе? От хуманност ли? Ще я дои до като може селяка и ще и тегли ножа накрая. А може и направо да и тегли ножа щото май се оказа, че послъга да е била бременна.
100
0
 
1
 
! Отговори
РККА преди 7 месеца
Да я пускат на гейпарада и от утре всички *** организации ще се самосезират за правата и .ПП не става за български колбас че у нашите нема месо......
99
0
 
8
 
! Отговори
анонимнус преди 7 месеца
Жалко за Пенка,Тя няма вина!Ние сме виновни!
98
0
 
4
 
! Отговори
Л преди 7 месеца
А мигрантите???
97
1
 
9
 
! Отговори
Моренце преди 7 месеца
"Дай да лапам" и "Четри лапам" защо още не са се самозасезирали? Бабабх никога не са били компетентни, всеки един случай го доказва - халюциногенна лютеница, саморазправа с животни, птичи грип по царевицата, купи кебапче - събери куче, маслиново олио - внос от Румъния...
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Лопе де Вега

А софиянци ходят до Сърбия да похапват истински кабапчета и кюфтета... Да ги убиват ли на връщане или да ги изследват?===============вярно,бе.и нас ли вече ще ни трепят?
95
1
 
13
 
! Отговори
ХоХо преди 7 месеца
"Четири дни БАБХ бистри кравешката сага".... Стигне ли единпроблем да се решава от БГ админицтрацията смятайте работата за загубена....
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На кравата сигурно няма да и се размине, защото не могат да допуснат създаването на прецедент.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо е тоз медиен шум за кравата Пенка? Едва ли досега това е единствения случай на заблудени животни да минават границата, и после да са връщани или връщат сами без никакъв проблем.
92
0
 
11
 
! Отговори
Такъв е живота дядо преди 7 месеца
Бездомните крастави кучета имат повече права от разни крави Пенки - поне не ги убиват за нищо.
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единственият проблем на хайванчето са бездушните чиновници.
90
2
 
4
 
! Отговори
Хъ преди 7 месеца
И с какво ще я умъртвяват сега, с кол или с брадва?

А пък и от умряла крава създърма не става.
89
2
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 месеца
призовавам всички недоспали дупетати да не призовават за щяло и нещяло за 30 промила рейтинг, щото тва се предполага да е сериозна материя а не цирк папунчеви. по нормалните държави за внос на нерегламентирани и/или забранени храни, животни и др. се лежи.
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенкеее,лоша работа,няма вече "арбайт махт фрай",а директно издават смъртни присъди.
Как можа ма Пенке,да не прочетеш какво са ти наредили бюрократите,къде да пасеш и да не пасеш!
87
0
 
11
 
! Отговори
баба Гица преди 7 месеца
Ами ако ликвидират кравата, като я ударят с чук 10 кг.?? Ако и пръснат черепа и направят от нея създарма и създармата се окаже заразена - болните хора ще трябва да ги горим!?!?!?!? Ужас, как ще ядем създарма от бременна крава, грешно е.
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто я изследвайте, за да видите, че нищо й няма и я оставете да си живее живота..
————-

А аз ли да и платя изследванията?
Кравата си има стопанин, да се бръкне той.
85
1
 
23
 
! Отговори
**** преди 7 месеца
Тези от БАБХ да се задължат да ходят по границата,и да ловят всяко диво животно което премине през границата,от страни извън ЕС,и на създърмъ,щом такъв е този безумен закон !