Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30,
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Лелееееее преди 5 години
хора спят по улиците и умират пред очите ни и никой не го е грижа ни най-малко за тях, а кравата Пенка разтърси цяла Европа. Не мога да повярвам. Не може да живеем в такъв свят, това не е истина, не е било и не може да бъде! Човешкият дух умира тогава, когато съдбата на животните стане по-важни от човешката. Не си спомням някой така да се е занимавал със съдбата на нито един клошар, да не говорим за това, че един го убиха наскоро брутално, и то деца! Къде беше тогава Брижт Бардо?
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Някой , там във власта му се е доял СУДЖУК ........
96
0
 
9
 
! Отговори
Бикът Пенчо преди 5 години
Всички от БАБХ да бъдат закачени на конвейра с ченгелите!
95
4
 
2
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
До АнонименЧе кравата за какво мислиш я гледат бе? От хуманност ли? Ще я дои до като може селяка и ще и тегли ножа накрая. А може и направо да и тегли ножа щото май се оказа, че послъга да е била бременна.
94
0
 
2
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Да я пускат на гейпарада и от утре всички *** организации ще се самосезират за правата и .ПП не става за български колбас че у нашите нема месо......
93
0
 
9
 
! Отговори
анонимнус преди 5 години
Жалко за Пенка,Тя няма вина!Ние сме виновни!
92
0
 
5
 
! Отговори
Л преди 5 години
А мигрантите???
91
1
 
10
 
! Отговори
Моренце преди 5 години
"Дай да лапам" и "Четри лапам" защо още не са се самозасезирали? Бабабх никога не са били компетентни, всеки един случай го доказва - халюциногенна лютеница, саморазправа с животни, птичи грип по царевицата, купи кебапче - събери куче, маслиново олио - внос от Румъния...
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лопе де ВегаА софиянци ходят до Сърбия да похапват истински кабапчета и кюфтета... Да ги убиват ли на връщане или да ги изследват?===============вярно,бе.и нас ли вече ще ни трепят?
89
1
 
14
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
"Четири дни БАБХ бистри кравешката сага".... Стигне ли единпроблем да се решава от БГ админицтрацията смятайте работата за загубена....
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кравата сигурно няма да и се размине, защото не могат да допуснат създаването на прецедент.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо е тоз медиен шум за кравата Пенка? Едва ли досега това е единствения случай на заблудени животни да минават границата, и после да са връщани или връщат сами без никакъв проблем.
86
0
 
12
 
! Отговори
Такъв е живота дядо преди 5 години
Бездомните крастави кучета имат повече права от разни крави Пенки - поне не ги убиват за нищо.
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият проблем на хайванчето са бездушните чиновници.
84
2
 
5
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
И с какво ще я умъртвяват сега, с кол или с брадва?А пък и от умряла крава създърма не става.
83
2
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
призовавам всички недоспали дупетати да не призовават за щяло и нещяло за 30 промила рейтинг, щото тва се предполага да е сериозна материя а не цирк папунчеви. по нормалните държави за внос на нерегламентирани и/или забранени храни, животни и др. се лежи.
82
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенкеее,лоша работа,няма вече "арбайт махт фрай",а директно издават смъртни присъди.Как можа *** Пенке,да не прочетеш какво са ти наредили бюрократите,къде да пасеш и да не пасеш!
81
0
 
12
 
! Отговори
баба Гица преди 5 години
Ами ако ликвидират кравата, като я ударят с чук 10 кг.?? Ако и пръснат черепа и направят от нея създарма и създармата се окаже заразена - болните хора ще трябва да ги горим!?!?!?!? Ужас, как ще ядем създарма от бременна крава, грешно е.
80
1
 
24
 
! Отговори
**** преди 5 години
Тези от БАБХ да се задължат да ходят по границата,и да ловят всяко диво животно което премине през границата,от страни извън ЕС,и на създърмъ,щом такъв е този безумен закон !
79
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние не можем ли да осъдим колективно България в Страсбург за нарушаване правата на животните и да мирясат.А иначе сега ще заседават Сърбия и България дали Пенка е нарушител или не ? - за кво става въпрос - Олеле майко !!!