Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30,
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
14
 
! Отговори
мууууу-грант преди 5 години
Пенка има паспорт, Пенка е мигрант! ако Пенка стане на пастет, трябва всичко живо минало границата ни да последва съдбата й! тъкмо няма да плащаме по 1360 лева на глава... това колко пари би ни спестило...
77
1
 
30
 
! Отговори
Лопе де Вега преди 5 години
А софиянци ходят до Сърбия да похапват истински кабапчета и кюфтета... Да ги убиват ли на връщане или да ги изследват?
76
0
 
28
 
! Отговори
... преди 5 години
Обидно е как нашите институции са най-неадкватните в цял свят! Поне в по-цивилизованата част на света! Просто е обиднo! Това в пълен абсурд!
75
0
 
28
 
! Отговори
123456 преди 5 години
Оставете животното на мира, *** безмозъчни! Щели да се срещат и да си приказват с тоя и оня... В Сърбия фермер е гледал животното известно време и явно животните му са живи и здрави! Какво още искат? Голям смях - "защото кравата Пенка напуснала пределите на ЕС", елементарно, тъпо и несериозно, НЕуважаеми господа чиновници. Просто я изследвайте, за да видите, че нищо й няма и я оставете да си живее живота...ТЯ ПОНЕ!
74
0
 
30
 
! Отговори
Роко преди 5 години
Пълна простотия.Опитват се да покажат,че уж вършат някаква работа а в действителност са толкова корумпирани и ненужни.Кой ще ти плаща разходките бе ***?
73
0
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Къде са веганите да ревнат за Пенка
72
0
 
26
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Мале тия от БАБХ са се пребили от работа. Четири дена ... с тая крава. Колко далавери можеше да се завъртят за това време, а то само им се разбута спокойствието
71
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Значи ли че не мога да си купя животно от страна извън ЕС.Ако е така тва си е малко диктатура.
70
0
 
25
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
И заразена с птичи грип птичка да кацне и да умре, ама точно във вентилационната система на НС. Че като започнем едно умъртвяване вътре....
69
1
 
1
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Оти бре, не ме плаши, представих си живите мъртви-2_ хахаха, а на който не му понася телвшко, да чете друго
68
0
 
7
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Здрава съм, но гладна бях, само се поразходих, да похапна, все пак бебе нося!До 49-Ан, то и птиче да прехвръкне може да донесе птичи грип;
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАБХ да купят една бременна крава на човека и да се приключва с тая глупава сага Пенка. Ставате за смях с умуване по несъществени въпроси.
66
0
 
44
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Безсрамници, цяла седмица ни занимават с кравата Пенка. Кой знае какво станало, отишло животното в Сърбия, върнало се и голям шум за това. Всичко друго ли решихте, та до това опряхте. Мизерни герберастки некадърници
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** няколко пъти излиза извън ЕС (Турция, Русия..) Да го направят на сАздърма ...
64
0
 
23
 
! Отговори
Оти бре преди 5 години
Кравата беглец,булката беглец.Всичко живо бяга от страната на чалгата.Защо бягате ба:)
63
0
 
22
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Пенка да пусне молба за помилване до Председателя на Европейския съюз !
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя си ходи с паспорта на ухото,има я в списъка за принадлежност,по външно описание е изрядна,медицински е здрава,не е оперирана,не пренася скрит товар от митническа проверка,какъв е проблема,че да я наказват тъй жестоко за кратка разходка с неусигурен транспорт от фирма превозвач,че услуги на трафикант каналджия дори единично като бройка за хилядарки,нито пък услуги за имитации на пропусквателни книжа и други разни неправомерни издадени документи по пропусквателни режими и посещения в странство.
61
3
 
5
 
! Отговори
Суджуков преди 5 години
Пенка на суджук.Произведено по БДС в СЕЛО българия.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава държава...цяла седмица занимават хората с някаква си крава за отвличане вниманието на народа от главните проблеми. Алооо сайтааа, не ви ли е срам да сте такива лиззачи на Тиквата?
59
1
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Въпросът ми е защо когато Тиквата ходи извън ЕС след това не се прай на ти.кве.ник?Мислите ли ,че от Русия си дойде стерилен?